MPLS için Switch
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
MPLS için Switch

Mehaba arkadaslar, Su anda ki yapida 3750' ler ve arkasinda 1921 routerlarimiz var. Bu 1921 ler, diger router, switch ve 7600 lere bagli datacenter arasinda ki xconnect icin kullaniliyor. Yanliz

  1. #1
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default MPLS için Switch

    Mehaba arkadaslar,

    Su anda ki yapida 3750' ler ve arkasinda 1921 routerlarimiz var. Bu 1921 ler, diger router, switch ve 7600 lere bagli datacenter arasinda ki xconnect icin kullaniliyor.

    Yanliz 1921 ile sadece 1 tane xconnect baglaniyor. Daha fazla xconnect icin software ve hardware update yapilmasi lazim. (extra wan port, uplink port...)


    Eger 3750'i kaldirip yerine, 3750me koyarsak, 1921 router larina ihtiyac kalmiyor. Fakat 3750me ye mpls software yuklemek lazim. Bu durumda stack ozelligini de kaybetmis oluyoruz cunki 3750me lerde bu ozellik yok.

    Sizce bur durumda hangisi akillica olur ya da hangisini tavsiye edersiniz.

    1- 1921 ler kalir ve extra wan portu ekleyebiliriz?
    2- 3750me yi koyup stack ozelligini kaybedip yola devam ederiz?
    3- 3824 ve ya 3845 le en az 4 wan port lu switch aliriz?

    Tesekkurler.

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    1921 de 1 tane l2tp bağlanıyor derken , 2.yi config ettirmiyormu yoksa performans olarakmı kaldırmıyor ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    1921 de 1 tane l2tp bağlanıyor derken , 2.yi config ettirmiyormu yoksa performans olarakmı kaldırmıyor ?
    Performans olarak yeterli olmadigi icin alternatif arayisina girmisler. Ama dusundukleri switch te stack wise olmadigi icin vazgecmisler.

    Bu durumda 3825 ve ya 3845 ile devam etmek gerekli gibi? Cunki araya eklenecek Sw, 1921 routerinda isinide gorebilmeli.

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    tünnel sayısına ve genişlemesine göre onu kaldıracak bir router seçilebilir ama 3750Me güçlü bir switch ben olsam onu kullanırdım stack bu kadar önemlimi kaç tane switch var stack grubunda belki uplink vererek port-channel ile 3-4gbps bağlantı işi görebilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    tünnel sayısına ve genişlemesine göre onu kaldıracak bir router seçilebilir ama 3750Me güçlü bir switch ben olsam onu kullanırdım stack bu kadar önemlimi kaç tane switch var stack grubunda belki uplink vererek port-channel ile 3-4gbps bağlantı işi görebilir
    Tesekkurler. 3750me isimizi gorecek gibi. Tahminen 10 dan fazla stack edilmis switch var.
    Stack grubuna uplink verme olayini biraz acarmisiniz?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts