VLAN DHCP Pool
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
VLAN DHCP Pool

Methro internetimin olduğu cisco 3560G üzerinde müşterilerin interneti kullanabilmesi içi yeni bir vlan oluşturdum bu vlan ip grubunu yine router üzerinde oluşturduğum dchp pool üzerinde alıyor ve bu vlanı 6

  1. #1
    Hattushil is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    15

    Default VLAN DHCP Pool

    Methro internetimin olduğu cisco 3560G üzerinde müşterilerin interneti kullanabilmesi içi yeni bir vlan oluşturdum bu vlan ip grubunu yine router üzerinde oluşturduğum dchp pool üzerinde alıyor ve bu vlanı 6 nolu port üzerine aktardım.

    ip dhcp pool vlan60
    network 192.6.2.0 255.255.255.0
    default-router 192.6.2.1
    dns-server 8.8.8.8

    interface GigabitEthernet0/6
    switchport access vlan 60

    interface Vlan60
    description Int
    ip address 192.6.2.1 255.255.255.0

    access-list 11 permit 192.6.2.0 0.0.0.255
    route-map Int permit 11
    match ip address 11
    set ip default next-hop 212.156.70.9

    interface GigabitEthernet0/25
    switchport trunk encapsulation dot1q
    switchport trunk allowed vlan 10,60,201-205
    switchport mode trunk
    switchport nonegotiate

    Fakat bu porta bağladığım bilgisayar dhcp'den ip alabiliyor fakat DNS bulunamadığı için internet üzerine gidemiyor. Bu işlem içi ne gibi bir yol izlemeliyim daha sonra bu portu switch üzerinden dağıtmayı planlıyorum.

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    NAT ı nerde yaptırıyosunuz ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Hattushil is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    NAT ı nerde yaptırıyosunuz ?
    NAT yapmadım ama
    Nasıl yapılacağını bilmiyorum...

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Router yokmu sistemde ?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    Hattushil is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    Router yokmu sistemde ?
    Router tabi ki var.
    Yapmaya çalıştığım iç networkümden ayrı bir vlan oluşturup nete çıkmak.

  6. #6
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    192.6.2.0/24 kullanmışsınız 192.168.2.0 mı yapmak istediniz keza bu kullandığınız private ip değil , 192.168.2.0 kullandığınızda da bu mantıkla internete çıkamazsınız private ip ler internette yönlendirilmezler , policy-based routing yapmışsınız oda anlamsız olmuş..
    Router da müşteri için bir network oluşturup bunu NAT a ilave etmeniz gerekiyor , lokal kısmı bilemiyorum router üzerinde boş port yok ise sub-interface ile taşınabilir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  7. #7
    Hattushil is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    192.6.2.0/24 kullanmışsınız 192.168.2.0 mı yapmak istediniz keza bu kullandığınız private ip değil , 192.168.2.0 kullandığınızda da bu mantıkla internete çıkamazsınız private ip ler internette yönlendirilmezler , policy-based routing yapmışsınız oda anlamsız olmuş..
    Router da müşteri için bir network oluşturup bunu NAT a ilave etmeniz gerekiyor , lokal kısmı bilemiyorum router üzerinde boş port yok ise sub-interface ile taşınabilir
    örnek config yazabilir misiniz?

  8. #8
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    bu şekilde hazır config sunmayı pek uygun görmüyorum , uygun gören arkadaş var ise yardımcı olsun
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    Hattushil is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by GhoSt View Post
    bu şekilde hazır config sunmayı pek uygun görmüyorum , uygun gören arkadaş var ise yardımcı olsun
    peki hocam,
    hazır config değil istediğim nasıl yapıldığını anlama için bir örnek. daha önce hiç yapmadığım bir uygulama...

  10. #10
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Mevcutta bulunan diğer vlanlar nasıl internete çıkıyor onda siz yapmadınızmı konfigurasyonları ? Linkte Nat örneği var,Cisco'nun sitesinde her türlü konfigrasyon örneğide mevcut ayrıca,Ghosta kızıyorlar neden link veriyorsun diye oda artık link vermiyor bir yerdede haklı aslında.

    Configuring Network Adress Translation

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts