Packet Tracer, interface Ekleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
Packet Tracer, interface Ekleme

Merhaba arkadaşlar, Packet Tracer'da çalışırken routerlar arasında serial bağlantı yapamıyorum.Kablo türlerinden serial seçtiğim zaman bu tür bağlantı yapamazsınız uyarısı veriyor.2811 router seçiyorum.Amacım frame-relay çalışmak.Neden serial kablo seçemiyorum??

  1. #1
    ahmeter is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    100

    Default Packet Tracer, interface Ekleme

    Merhaba arkadaşlar,

    Packet Tracer'da çalışırken routerlar arasında serial bağlantı yapamıyorum.Kablo türlerinden serial seçtiğim zaman bu tür bağlantı yapamazsınız uyarısı veriyor.2811 router seçiyorum.Amacım frame-relay çalışmak.Neden serial kablo seçemiyorum??

  2. #2
    System is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ordu / Ünye
    Posts
    501

    Default

    Cisco Packet Tracer 'de NM-8A/S Modulünü eklerseniz serial interface kullanabilirsiniz.




    Cihaze çift tıklayarak CLI satırında modülleri eklemeden önce , cihazın elektriğini kesmek gerekiyor. Sonra istediğiniz modülü ekleyebilirsiniz.





    sonra ilk resimdeki ikon'dan router'ı tekrar aktive ettiğinde serial interface'leri kullanabilirsiniz.

  3. #3
    ahmeter is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    100

    Default

    Hocam çok teşwekkürler.Bir maruzatım daha olacak.İzlediğim eğitim videoalarında örnekler var.Bir üçgen düşünün.her köşesinde birer router.ortada frame-relay cloud var.her routerdan bu buluta serial bağlantı var.ben bu şekli packet tracerda nasıl oluşturacağım?Yani frame-relay bulutunu nasıl koyup,serial bağlantı kuracağım??Yardım ederseniz çok memnun olurum.

  4. #4
    System is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ordu / Ünye
    Posts
    501

    Default

    Router , Switch , PC vb. eklediğin alanda " WAN Emulation " var. O alandan ekleyebilirsiniz. Zaten forumda da Packet Tracer üzerinde Frame-Relay konfigurasyonu .pkt bulunuyor. Örnekler de mevcut. Forumdan daha detaylı araştırabilirsiniz

  5. #5
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Çok acil değilse yakında bir fr videosu çekeceğim

  6. #6
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    Evet video burada ;


+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts