Packet Tracer, interface Ekleme
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Packet Tracer, interface Ekleme

Merhaba arkadaşlar, Packet Tracer'da çalışırken routerlar arasında serial bağlantı yapamıyorum.Kablo türlerinden serial seçtiğim zaman bu tür bağlantı yapamazsınız uyarısı veriyor.2811 router seçiyorum.Amacım frame-relay çalışmak.Neden serial kablo seçemiyorum??

  1. #1
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart Packet Tracer, interface Ekleme

    Merhaba arkadaşlar,

    Packet Tracer'da çalışırken routerlar arasında serial bağlantı yapamıyorum.Kablo türlerinden serial seçtiğim zaman bu tür bağlantı yapamazsınız uyarısı veriyor.2811 router seçiyorum.Amacım frame-relay çalışmak.Neden serial kablo seçemiyorum??

  2. #2
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Standart

    Cisco Packet Tracer 'de NM-8A/S Modulünü eklerseniz serial interface kullanabilirsiniz.




    Cihaze çift tıklayarak CLI satırında modülleri eklemeden önce , cihazın elektriğini kesmek gerekiyor. Sonra istediğiniz modülü ekleyebilirsiniz.





    sonra ilk resimdeki ikon'dan router'ı tekrar aktive ettiğinde serial interface'leri kullanabilirsiniz.

  3. #3
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart

    Hocam çok teşwekkürler.Bir maruzatım daha olacak.İzlediğim eğitim videoalarında örnekler var.Bir üçgen düşünün.her köşesinde birer router.ortada frame-relay cloud var.her routerdan bu buluta serial bağlantı var.ben bu şekli packet tracerda nasıl oluşturacağım?Yani frame-relay bulutunu nasıl koyup,serial bağlantı kuracağım??Yardım ederseniz çok memnun olurum.

  4. #4
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Standart

    Router , Switch , PC vb. eklediğin alanda " WAN Emulation " var. O alandan ekleyebilirsiniz. Zaten forumda da Packet Tracer üzerinde Frame-Relay konfigurasyonu .pkt bulunuyor. Örnekler de mevcut. Forumdan daha detaylı araştırabilirsiniz

  5. #5
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    Çok acil değilse yakında bir fr videosu çekeceğim

  6. #6
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    Evet video burada ;


+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok