Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point

Arkadaşlar elimde 2 tane sıfır Cisco Aironet 1242G ( AIR-AP1242G-E-K9 ) - Wireless Access Point bu üründen var ikisinide de web arayüzüne ulaşamıyorum, Ürünü network e bağlamadan önce MAC Adres

  1. #1
    superxp is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    10

    Default Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point

    Arkadaşlar elimde 2 tane sıfır Cisco Aironet 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) - Wireless Access Point bu üründen var ikisinide de web arayüzüne ulaşamıyorum,

    Ürünü network e bağlamadan önce MAC Adresini DHCP Server e tanımladım verdiğim ip adresini alıyor ve Ping de atabiliyorum fakat web arayüzünden ip adresini girince ulaşılamıyor.

    ikisinde de aynı sorun var. yardımlarınızı bekliyorum, Tşk. Hatta telnetten bağlanmayı deniyorum " Password Required, But None Set " diye bir uyarı alıyorum, cihazı fabrika reseti de attım yine olmadı, bu ürünleri alırken kontroller ile birlikte almıştık acaba bu kontroller olmadan bağlanamazmıyım
    Last edited by System; 20.07.2011 at 17:25.

  2. #2
    Hypnotic is offline Co Administrator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    769

    Default

    Merhaba,

    Access Point 'in arka ksımında yazan mac adresi fiziksel MAC Adresidir. System mac adresi farklıdır.
    Önce konsol portundan bağlanıp username ve password ve enable password tanımlaması yaparak webe açabilirsiniz. telnete açmak içinde;

    line vty 0 4
    login local

    komutlarını girerek webten ve telnetten erişebilir hale getirmeniz gerekiyor.

    İyi Çalışmalar.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    superxp is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    10

    Default

    tşk. bugün bağlanmayı deniyeceğim.

  4. #4
    superxp is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    10

    Default

    tşk. bugün bağlanmayı deniyeceğim. line vty 0 4 bu komutu telnete bağlıykenmi gireceğim acaba biraz acemiyim de.

  5. #5
    superxp is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    10

    Default

    biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim, ilk olarak ne yapmam lazım acaba, kabloyu console portuna takınca dhcp den verdiğim ip yi almıyor cihaz nasıl ulaşacam direk cihaz ile pc ye kablo takarakmı yoksa

  6. #6
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    önce yerel ağ bağlantılarında ip adresini 10.1.1.2 yap
    consol ethernet güç kablolarını bağlayarak consola bağlan
    Burda
    default user name=Cisco
    Password=Cisco
    sonrasında
    Code:
    enable 
    Conf t
    interface bvi1
    ip address 10.1.1.1 255.255.255.0
    kodlarını çalıştırıdıktan sonra tarayıcıda 10.1.1.1 adresinden GUI'ye ulaşlıyor olman lazım

  7. #7
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

  8. #8
    superxp is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    10

    Default

    tşk. galiba yapamıcam console için farklı bi kablo lazım bir tarafı ethernet diğer tarafı com olan bi kablo onu bulmam lazım galiba

  9. #9
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    Kutu içinden mavi bir kablo çıkması lazım .sonra rs232 usb dönüştürücü ile bu kablo üzerinden bilgisayara bağlayabilrsin.
    Dönüştürücü seçimi önemli bazısı desteklemiyor Cisco cihazları Digitus markası önerilir

  10. #10
    fatali1ty is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    8

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts