Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point

Arkadaşlar elimde 2 tane sıfır Cisco Aironet 1242G ( AIR-AP1242G-E-K9 ) - Wireless Access Point bu üründen var ikisinide de web arayüzüne ulaşamıyorum, Ürünü network e bağlamadan önce MAC Adres

  1. #1
    superxp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10

    Standart Cisco 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) Access Point

    Arkadaşlar elimde 2 tane sıfır Cisco Aironet 1242G (AIR-AP1242G-E-K9) - Wireless Access Point bu üründen var ikisinide de web arayüzüne ulaşamıyorum,

    Ürünü network e bağlamadan önce MAC Adresini DHCP Server e tanımladım verdiğim ip adresini alıyor ve Ping de atabiliyorum fakat web arayüzünden ip adresini girince ulaşılamıyor.

    ikisinde de aynı sorun var. yardımlarınızı bekliyorum, Tşk. Hatta telnetten bağlanmayı deniyorum " Password Required, But None Set " diye bir uyarı alıyorum, cihazı fabrika reseti de attım yine olmadı, bu ürünleri alırken kontroller ile birlikte almıştık acaba bu kontroller olmadan bağlanamazmıyım
    Konu System tarafından (20.07.2011 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Hypnotic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Co Administrator
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    769

    Standart

    Merhaba,

    Access Point 'in arka ksımında yazan mac adresi fiziksel MAC Adresidir. System mac adresi farklıdır.
    Önce konsol portundan bağlanıp username ve password ve enable password tanımlaması yaparak webe açabilirsiniz. telnete açmak içinde;

    line vty 0 4
    login local

    komutlarını girerek webten ve telnetten erişebilir hale getirmeniz gerekiyor.

    İyi Çalışmalar.
    //
    Ben senin beni pingleyebilme ihtimalini sevdim.
    Ben seninle bir gün bir debug çıktısında,
    Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir routing tablosunda olabilme ihtimalini sevdim.
    //

  3. #3
    superxp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    tşk. bugün bağlanmayı deniyeceğim.

  4. #4
    superxp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    tşk. bugün bağlanmayı deniyeceğim. line vty 0 4 bu komutu telnete bağlıykenmi gireceğim acaba biraz acemiyim de.

  5. #5
    superxp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    biraz daha açıklayabilirseniz sevinirim, ilk olarak ne yapmam lazım acaba, kabloyu console portuna takınca dhcp den verdiğim ip yi almıyor cihaz nasıl ulaşacam direk cihaz ile pc ye kablo takarakmı yoksa

  6. #6
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    önce yerel ağ bağlantılarında ip adresini 10.1.1.2 yap
    consol ethernet güç kablolarını bağlayarak consola bağlan
    Burda
    default user name=Cisco
    Password=Cisco
    sonrasında
    Kod:
    enable 
    Conf t
    interface bvi1
    ip address 10.1.1.1 255.255.255.0
    kodlarını çalıştırıdıktan sonra tarayıcıda 10.1.1.1 adresinden GUI'ye ulaşlıyor olman lazım

  7. #7
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

  8. #8
    superxp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2011
    Mesajlar
    10

    Standart

    tşk. galiba yapamıcam console için farklı bi kablo lazım bir tarafı ethernet diğer tarafı com olan bi kablo onu bulmam lazım galiba

  9. #9
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    Kutu içinden mavi bir kablo çıkması lazım .sonra rs232 usb dönüştürücü ile bu kablo üzerinden bilgisayara bağlayabilrsin.
    Dönüştürücü seçimi önemli bazısı desteklemiyor Cisco cihazları Digitus markası önerilir

  10. #10
    fatali1ty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    8

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok