GNS3 Console Hatası
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
GNS3 Console Hatası

Merhaba, Aslında packet tracer şimdilik yetiyor ama daha gerçekçi lablar kurabilmek ve bütün CCIE röportajlarında ağızlardan düşmediği için gns3 kullanayım dedim:).1 yıl önce CCNA'e hazırlanırkende böyle diyerek saf düşüncelerle gns3

  1. #1
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default GNS3 Console Hatası

    Merhaba,

    Aslında packet tracer şimdilik yetiyor ama daha gerçekçi lablar kurabilmek ve bütün CCIE röportajlarında ağızlardan düşmediği için gns3 kullanayım dedim:).1 yıl önce CCNA'e hazırlanırkende böyle diyerek saf düşüncelerle gns3 kullanmaya kalkmış ama çabalarım boşa çıkmıştı :S
    Neyseki bu sefer daha kararlıyım :)Youtubeda bi sürü video izledim onlar gibi kurdum programı ama yine problem çıkarıyor..Sistemim 64bit Win7 sorunum consolu çalıştırınca 1 2 sn düzgün çalıştıktan sonra kapanması tekrar çalıştırınca klasik bir windwos DINN sesi ile kapanması..ayarlarımın tam olarak belli olması için hızlı bir video kaydı yaptım.GNS3 bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

    VideoLinki

    Last edited by challanger; 14.06.2011 at 22:14.

  2. #2
    ebfo45 is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    İstanbul
    Posts
    386

    Default

    router üzerinde sağ tık ıdle pc seçin. denediniz mi bunu hiç.

  3. #3
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    console baglantısı yapmak için başka bir program kullanmayı denedinizmi putty kullanıyosunuz sanırım. telnetten deneyin yada secureCRT felan deneyin derim...
    The day that never comes

  4. #4
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    İdlePc sanırım performans ile alakalı ama denedim yinede olmadı

    console baglantısı yapmak için başka bir program kullanmayı denedinizmi putty kullanıyosunuz sanırım. telnetten deneyin yada secureCRT felan deneyin derim...
    Bundan kastınız nedir tam olarak?Terminal sekmesindeki
    Code:
    Preconfigurated terminal commands
    daki seçenklerse hepsini denedim olmadı :S

  5. #5
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    telnet 127.0.0.1:2000 deneyin bir CMD de
    The day that never comes

  6. #6
    orcun is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Province Hessen
    Posts
    5

    Default

    Merhaba challanger

    GNS3 nin uzerineki alt kisimda bulunan konsola telnet [router name] yazarak denediniz mi acabag? ikinci olarak 64 bit yuzunen dynamips ile belki bir uyusmazlik olabilir diye dusundum ama video da acikca testiniz basarili gecti.

    Eger sanal makina kullaniyorsaniz sisteminize birde 32 bitlik bir sanal makinada ayni kurulumu yapip gozlemlemeniz belki yararli olur

    Saygilarimla Orcun

  7. #7
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    telnet 127.0.0.1:2000 deneyin bir CMD de
    yazdım komut sistemine telnet iç yada dış çalıştıralbilir komut değil....
    komutsal bi hata sanırım?tam olarak böylemi yazmam gerkiyor desem ayıp etmiş olurmuuymki :S

  8. #8
    challanger is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Ankara
    Posts
    176

    Default

    GNS3 nin uzerineki alt kisimda bulunan konsola telnet [router name] yazarak denediniz mi acabag? ikinci olarak 64 bit yuzunen dynamips ile belki bir uyusmazlik olabilir diye dusundum ama video da acikca testiniz basarili gecti.

    Eger sanal makina kullaniyorsaniz sisteminize birde 32 bitlik bir sanal makinada ayni kurulumu yapip gozlemlemeniz belki yararli olur
    putty seçili iken o kodu yazınca videodaki gibi 1 2 sn gözüküp dınn sesi ile kayboluyor :)
    Telnet seçili ikende UnicodeDecodeError:'ascii' code cant decode byte 0xfd in position24:ordinal not in range(128) şeklide hata veriyor

  9. #9
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    windows vista ve 7 de telnet default olarak kapalı gelir onu açmanız gerekir. yanlış hatırlamıyorsam Denetim masası\ program ekle kaldırdan açabilirsiniz.. başka bir programlada baglanıp yapabilirsiniz en çok tercih edilenlerden bi tanesi secureCRT buna bir bak istersen kardeş.
    The day that never comes

  10. #10
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    Arkadaşlar gerekli çözümleri söylemiş kontrol etmeniz açısından yararlı olacaktır ;
    Win 7 de kullanıcı hesapları denetimini en alt seviyeye çekip yada gns 3 kısayoluna sağ click yönetici olarak çalıştır seçerek
    denermisiniz . Bir diğer husus , antivirüs veya güvenlik duvarından kaynaklı bir sorun bende yaşamıştım. Birde bunları kontrol edin.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts