GNS3 Console Hatası
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
GNS3 Console Hatası

Merhaba, Aslında packet tracer şimdilik yetiyor ama daha gerçekçi lablar kurabilmek ve bütün CCIE röportajlarında ağızlardan düşmediği için gns3 kullanayım dedim:).1 yıl önce CCNA'e hazırlanırkende böyle diyerek saf düşüncelerle gns3

  1. #1
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart GNS3 Console Hatası

    Merhaba,

    Aslında packet tracer şimdilik yetiyor ama daha gerçekçi lablar kurabilmek ve bütün CCIE röportajlarında ağızlardan düşmediği için gns3 kullanayım dedim:).1 yıl önce CCNA'e hazırlanırkende böyle diyerek saf düşüncelerle gns3 kullanmaya kalkmış ama çabalarım boşa çıkmıştı :S
    Neyseki bu sefer daha kararlıyım :)Youtubeda bi sürü video izledim onlar gibi kurdum programı ama yine problem çıkarıyor..Sistemim 64bit Win7 sorunum consolu çalıştırınca 1 2 sn düzgün çalıştıktan sonra kapanması tekrar çalıştırınca klasik bir windwos DINN sesi ile kapanması..ayarlarımın tam olarak belli olması için hızlı bir video kaydı yaptım.GNS3 bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim..

    VideoLinki

    Konu challanger tarafından (14.06.2011 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    ebfo45 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    386

    Standart

    router üzerinde sağ tık ıdle pc seçin. denediniz mi bunu hiç.

  3. #3
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Standart

    console baglantısı yapmak için başka bir program kullanmayı denedinizmi putty kullanıyosunuz sanırım. telnetten deneyin yada secureCRT felan deneyin derim...
    The day that never comes

  4. #4
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    İdlePc sanırım performans ile alakalı ama denedim yinede olmadı

    console baglantısı yapmak için başka bir program kullanmayı denedinizmi putty kullanıyosunuz sanırım. telnetten deneyin yada secureCRT felan deneyin derim...
    Bundan kastınız nedir tam olarak?Terminal sekmesindeki
    Kod:
    Preconfigurated terminal commands
    daki seçenklerse hepsini denedim olmadı :S

  5. #5
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Standart

    telnet 127.0.0.1:2000 deneyin bir CMD de
    The day that never comes

  6. #6
    orcun isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Province Hessen
    Mesajlar
    5

    Standart

    Merhaba challanger

    GNS3 nin uzerineki alt kisimda bulunan konsola telnet [router name] yazarak denediniz mi acabag? ikinci olarak 64 bit yuzunen dynamips ile belki bir uyusmazlik olabilir diye dusundum ama video da acikca testiniz basarili gecti.

    Eger sanal makina kullaniyorsaniz sisteminize birde 32 bitlik bir sanal makinada ayni kurulumu yapip gozlemlemeniz belki yararli olur

    Saygilarimla Orcun

  7. #7
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    telnet 127.0.0.1:2000 deneyin bir CMD de
    yazdım komut sistemine telnet iç yada dış çalıştıralbilir komut değil....
    komutsal bi hata sanırım?tam olarak böylemi yazmam gerkiyor desem ayıp etmiş olurmuuymki :S

  8. #8
    challanger isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    176

    Standart

    GNS3 nin uzerineki alt kisimda bulunan konsola telnet [router name] yazarak denediniz mi acabag? ikinci olarak 64 bit yuzunen dynamips ile belki bir uyusmazlik olabilir diye dusundum ama video da acikca testiniz basarili gecti.

    Eger sanal makina kullaniyorsaniz sisteminize birde 32 bitlik bir sanal makinada ayni kurulumu yapip gozlemlemeniz belki yararli olur
    putty seçili iken o kodu yazınca videodaki gibi 1 2 sn gözüküp dınn sesi ile kayboluyor :)
    Telnet seçili ikende UnicodeDecodeError:'ascii' code cant decode byte 0xfd in position24:ordinal not in range(128) şeklide hata veriyor

  9. #9
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,189

    Standart

    windows vista ve 7 de telnet default olarak kapalı gelir onu açmanız gerekir. yanlış hatırlamıyorsam Denetim masası\ program ekle kaldırdan açabilirsiniz.. başka bir programlada baglanıp yapabilirsiniz en çok tercih edilenlerden bi tanesi secureCRT buna bir bak istersen kardeş.
    The day that never comes

  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,331

    Standart

    Arkadaşlar gerekli çözümleri söylemiş kontrol etmeniz açısından yararlı olacaktır ;
    Win 7 de kullanıcı hesapları denetimini en alt seviyeye çekip yada gns 3 kısayoluna sağ click yönetici olarak çalıştır seçerek
    denermisiniz . Bir diğer husus , antivirüs veya güvenlik duvarından kaynaklı bir sorun bende yaşamıştım. Birde bunları kontrol edin.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok