Cisco Access Point - Network Topolijisi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Access Point - Network Topolijisi

Merhaba arkadaşlar, Ben şöyle bir sistem düşünüyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir bilgim yok. Sadece layer 2 roaming aklımda beliriyor onu da çözüme kavuşturamıyorum.. şimdi 500 metrelik bir yol düşünün

  1. #1
    Raufbulbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    6

    Standart Cisco Access Point - Network Topolijisi

    Merhaba arkadaşlar, Ben şöyle bir sistem düşünüyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir bilgim yok. Sadece layer 2 roaming aklımda beliriyor onu da çözüme kavuşturamıyorum.. şimdi 500 metrelik bir yol düşünün ve bu yolda her 50 metreye bir access point kurdum diyelim . ben bu yolda arabamla giderken bilgisayarımdan internete gireceğim ama bilgisayarım access pointten cıkınca diğer access pointe bağlanacak.. diğer access pointe bağlanırken arada 5 dakikalık net kaybı olacak ama diğer access pointi gordugu an diğerine de bağlanacak.. yani bağlantı kopsada kendini diğer access pointi gordugunde refresh etmeli.. bunu sağlayabilir miyim bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum..

  2. #2
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Selamlar,

    "diğer access pointe bağlanırken arada 5 dakikalık net kaybı olacak ama diğer access pointi gordugu an diğerine de bağlanacak" bu cümleyi anlayamadım ?

    dediğiniz gibi layer 2 roaming le yapabilirsiniz aynı SSID leri kullanır,1-6-11 kuralını uygular ve uygun yerlerde AP leri konumlandırırsanız bağlantı kopmadan roaming yapar client , burda dikkat edilmesi gereken nokta AP lerin sinyal alanlarının en az %10 oranında birbirinin içine girmesi ve bu oranı %10-15 şeklinde ayarlamak , eğer ki çok birbirine yakın konumlanırsa bu seferde sürekli atlama yapar
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Raufbulbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    ben tam anlatamadım galiba. Access pointlerden bağlantı belli bir süre kopuyor.. diğer access point in çekim alanına bilgisayar girene kadar 5 dakikalık bir zaman geçiyor.. bu 5 dakikalık zaman diliminde bilgisayar ip den düşüyor ve internet bağlantısı kesildi diyor.. benim esas istediğim diğer access point in cekim alanına girdiğinde hemen ona bağlanması.. elle bağlanmak zorunda kalıyorum.. sinyali dinleyip aldıgı anda bağlanmasını istiyorum yani.. bunu nasıl yapabilirim

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    yukarıda belirttiğim şekilde bir topoloji oluşturursanız hiç bir kesinti olmadan kullanıcılar roaming yaparlar , sinyal konusunda sıkıntı var ise cihaz arttırımına gitmeniz yada anten takılabilen cihazlar ise daha güçlü anten kullanmanız gerekmekte
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    Raufbulbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    çok teşekkür ederim.. bu layer 2 ve layer 3 roaming hakkında türkçe dökğman bulabileceğim bir yer var mı ben sitede bulamadım bir türlü ? video da olabilir ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  6. #6
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    http://www.cisco.com/en/US/docs/voic...de/wrlroam.pdf

    Dokumanı inceleyebilirsin.
    www.cliguru.com

  7. #7
    Raufbulbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    6

    Standart

    teşekkürler.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok