Cisco Access Point - Network Topolijisi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Cisco Access Point - Network Topolijisi

Merhaba arkadaşlar, Ben şöyle bir sistem düşünüyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir bilgim yok. Sadece layer 2 roaming aklımda beliriyor onu da çözüme kavuşturamıyorum.. şimdi 500 metrelik bir yol düşünün

  1. #1
    Raufbulbul is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    6

    Default Cisco Access Point - Network Topolijisi

    Merhaba arkadaşlar, Ben şöyle bir sistem düşünüyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir bilgim yok. Sadece layer 2 roaming aklımda beliriyor onu da çözüme kavuşturamıyorum.. şimdi 500 metrelik bir yol düşünün ve bu yolda her 50 metreye bir access point kurdum diyelim . ben bu yolda arabamla giderken bilgisayarımdan internete gireceğim ama bilgisayarım access pointten cıkınca diğer access pointe bağlanacak.. diğer access pointe bağlanırken arada 5 dakikalık net kaybı olacak ama diğer access pointi gordugu an diğerine de bağlanacak.. yani bağlantı kopsada kendini diğer access pointi gordugunde refresh etmeli.. bunu sağlayabilir miyim bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum..

  2. #2
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Selamlar,

    "diğer access pointe bağlanırken arada 5 dakikalık net kaybı olacak ama diğer access pointi gordugu an diğerine de bağlanacak" bu cümleyi anlayamadım ?

    dediğiniz gibi layer 2 roaming le yapabilirsiniz aynı SSID leri kullanır,1-6-11 kuralını uygular ve uygun yerlerde AP leri konumlandırırsanız bağlantı kopmadan roaming yapar client , burda dikkat edilmesi gereken nokta AP lerin sinyal alanlarının en az %10 oranında birbirinin içine girmesi ve bu oranı %10-15 şeklinde ayarlamak , eğer ki çok birbirine yakın konumlanırsa bu seferde sürekli atlama yapar
    Mr.google knows everything , ask to him...

  3. #3
    Raufbulbul is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    6

    Default

    ben tam anlatamadım galiba. Access pointlerden bağlantı belli bir süre kopuyor.. diğer access point in çekim alanına bilgisayar girene kadar 5 dakikalık bir zaman geçiyor.. bu 5 dakikalık zaman diliminde bilgisayar ip den düşüyor ve internet bağlantısı kesildi diyor.. benim esas istediğim diğer access point in cekim alanına girdiğinde hemen ona bağlanması.. elle bağlanmak zorunda kalıyorum.. sinyali dinleyip aldıgı anda bağlanmasını istiyorum yani.. bunu nasıl yapabilirim

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    yukarıda belirttiğim şekilde bir topoloji oluşturursanız hiç bir kesinti olmadan kullanıcılar roaming yaparlar , sinyal konusunda sıkıntı var ise cihaz arttırımına gitmeniz yada anten takılabilen cihazlar ise daha güçlü anten kullanmanız gerekmekte
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    Raufbulbul is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    6

    Default

    çok teşekkür ederim.. bu layer 2 ve layer 3 roaming hakkında türkçe dökğman bulabileceğim bir yer var mı ben sitede bulamadım bir türlü ? video da olabilir ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  6. #6
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    Merhaba

    http://www.cisco.com/en/US/docs/voic...de/wrlroam.pdf

    Dokumanı inceleyebilirsin.
    www.cliguru.com

  7. #7
    Raufbulbul is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    6

    Default

    teşekkürler.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts