Packet Tracer, RIP Routing
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
Packet Tracer, RIP Routing

Merhaba Arkadaşlar, Kendim yeni yeni cisco çalışmaya başladım. Router konfigürasyonunu çalıştıktan sonra simülasyonda bir deneme yapmak istedim. CLI komutlarını yazdım packet tracerda yanmayan ışık kalmadı ama pc1den pc2ye ping atınca

  1. #1
    izci is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5

    Default Packet Tracer, RIP Routing

    Merhaba Arkadaşlar,

    Kendim yeni yeni cisco çalışmaya başladım. Router konfigürasyonunu çalıştıktan sonra simülasyonda bir deneme yapmak istedim. CLI komutlarını yazdım packet tracerda yanmayan ışık kalmadı ama pc1den pc2ye ping atınca başarısız oluyorum Sorun iki router arasında onları da rıp olarak konfigüre ettim ama sorunu bulmadım. Sizin için belki çok basit bir sorun ama işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim. Denememi eke koydum.

    teşekkürler, iyi günler....
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  2. #2
    Dejavu is offline Onursal Üye - Emektar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    208

    Default

    Merhaba ,

    Versiyon 5.2 ile denedim açmıyor. Kaç kullanıyorsunuz ?
    ****
    CCNP
    Next CCIE

  3. #3
    mely is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    326

    Default

    şu an sorun yok. çalışıyor. incele..

    router rip
    version 2
    network 172.16.0.0
    network 192.168.1.0
    no auto-summary

    ve

    pc lere default gateway verdim.

    Kolay gelsin..
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    Last edited by mely; 30.07.2010 at 10:01.

  4. #4
    izci is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5

    Default route

    @Negative

    5.3 kullanıyorum.

    @melihtk23

    çok sağol hemen bakıyorum

  5. #5
    izci is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5

    Default

    Yine deniyorum pc1den pc2ye ping başarısız oluyor. Acaba siz ping atınca çalışmış mıydı? İlginize çok teşekkür ediyorum...

  6. #6
    theli2002 is offline Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    54

    Default

    Melih arkadaşın yaptığı dogru izci kardeş, PC2'nin GW'ini 172.168.2.1 vermiş sadece, 192.168'den alışkanlık olmuş sanırım onu 172.16.2.1 yaparsan ping'leye bilirsin. Selamlar
    Last edited by theli2002; 31.07.2010 at 16:32.

  7. #7
    agdeniz Guest

    Default

    Hello your problem was 2:
    First that you forget to configure Default Gateway in both subnet and its necessary for out connection
    second that because you used subnetting in your addresses 172.16.0.0/24 and in cisco routers RIPv1 is default and RIPv1 does not support VLSM you must configure you router to use RIPv2 with this command:
    Router(Config-Router)# router rip
    Router(Config-Router)# version 2
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  8. #8
    izci is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5

    Default

    çalıştı çok teşekkür ederim

  9. #9
    izci is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5

    Default

    Anlamadığım tek bir nokta kaldı onu da sorayım kusura bakmayın. şimdi benim bir networkün 172.16.1.0 bloktan diğeri 172.16.2.0 bloktan. Ama iki routerı da network 172.16.0.0 diye configure etmek gerekiyor. Niye RTAyı 172.16.1.0 RTByi de 172.16.2.0 diye configure edemiyoruz,Sonuçta routerlara ayrı ayrı bağlı olan ip blokları bunlar???

  10. #10
    agdeniz Guest

    Default

    first excuse me because my turkish is not good I had to answer with english. I not turkish I am Iranian Azari
    I you notice that you use classfull ip Address class B (172.16.0.0 255.255.0.0 to 172.31.0.0 255.255.0.0 ) and This class has 16 bit Network and 16bit Host address with subnet mask 255.255.0.0
    in fact you use same network that does not need any router for communication between hosts.
    but if you choose your network address 172.16.1.0 with subnet mask 255.255.225.0 rather 176.16.0.0 255.255.0.0 for first network and for another use 176.16.2.0 255.255.255.0 you use subnetting technology that is called classless (VLSM ) and for communication between two subnetting network you have to use router with a routing protocols that support VLSM such as (RIPv2,OSPF,IEGRP)

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts