Virtual LAN (VLAN) Konfigurasyonu - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Virtual LAN (VLAN) Konfigurasyonu

ayrica dediginiz gibi diger interface'in altina da switchport access yada switchport mode eklememe ramen sh run'da goremiyorum ve dediginiz gibi iletisim saglanamiyor. Konfigurasyon asagidaki gibidir Current configuration : 2912 bytes

  1. #11
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    ayrica dediginiz gibi diger interface'in altina da switchport access yada switchport mode eklememe ramen sh run'da goremiyorum ve dediginiz gibi iletisim saglanamiyor. Konfigurasyon asagidaki gibidir

    Current configuration : 2912 bytes
    !
    ! Last configuration change at 09:08:06 gmt+3 Mon Apr 12 2010
    ! NVRAM config last updated at 09:40:12 gmt+3 Fri Apr 9 2010
    !
    version 12.4
    no service pad
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname dark
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    logging message-counter syslog
    logging buffered 4096
    !
    no aaa new-model
    clock timezone gm 2 2
    clock summer-time gmt+3 recurring
    clock save interval 16
    !
    !
    dot11 syslog
    ip source-route
    !
    !
    no ip dhcp use vrf connected
    !
    ip dhcp pool dark
    network 192.168.2.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.2.1
    dns-server 208.67.222.222
    !
    !
    ip cef
    no ipv6 cef
    !
    multilink bundle-name authenticated
    !
    !
    !
    !
    !
    !
    archive
    log config
    hidekeys
    !
    !
    !
    !
    !
    interface ATM0
    no ip address
    no atm ilmi-keepalive
    !
    interface ATM0.1 point-to-point
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1
    !
    !
    interface FastEthernet0
    !
    interface FastEthernet1
    switchport access vlan 31
    !
    interface FastEthernet2
    !
    interface FastEthernet3
    !
    interface Vlan1
    ip address 192.168.2.1 255.255.255.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly
    rate-limit output 1000000 2276800 2400000 conform-action continue exceed-action
    drop
    !
    interface Vlan31
    ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
    ip nat inside
    ip virtual-reassembly
    !
    interface Dialer0
    ip address negotiated
    ip mtu 1482
    ip nat outside
    ip virtual-reassembly
    encapsulation ppp
    dialer pool 1
    no keepalive
    ppp authentication chap callin
    ppp chap hostname ********@biri.com.tr
    ppp chap password 0 ******
    ppp ipcp dns request
    !
    interface Dialer1
    no ip address
    !
    ip forward-protocol nd
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 Dialer0
    no ip http server
    no ip http secure-server
    !
    !
    ip dns server
    ip nat inside source list 130 interface Dialer0 overload
    ip nat inside source static tcp 192.168.2.31 8080 interface Dialer0 8080
    ip nat inside source static tcp 192.168.2.31 80 interface Dialer0 80
    ip nat inside source static tcp 10.10.10.31 3389 interface Dialer0 3389
    !
    access-list 130 permit ip 10.10.10.0 0.0.0.255 any
    access-list 130 permit ip 192.168.2.0 0.0.0.255 any
    !
    !
    !
    !
    !
    control-plane
    !
    banner motd ^C
    Konu oguzhand tarafından (12.04.2010 Saat 09:12 ) değiştirilmiştir.

  2. #12
    Fiver isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    249

    Standart

    #sh ver
    ciktisindan bakin; IOS'unuz IPBASE ise yanlizca 2 VLAN destekliyor; biri DMZ olmak uzere.
    Advanced IP Services'e upgrade ederseniz 4 VLAN kullanabilirsiniz.
    Cisco 870 Series Integrated Services Routers for Small Offices

  3. #13
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    8 vlan destekledigi goruluyor.

    sh vtp status
    VTP Version : 2
    Configuration Revision : 1
    Maximum VLANs supported locally : 8
    Number of existing VLANs : 6
    VTP Operating Mode : Server
    VTP Domain Name :
    VTP Pruning Mode : Disabled
    VTP V2 Mode : Disabled
    VTP Traps Generation : Disabled
    MD5 digest : 0x9C 0x85 0xAA 0x2D 0xA1 0xB4 0xCC 0xFC

  4. #14
    Fiver isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    249

    Standart

    Siz orda oyle yazdigina bakmayin; IOS versiyonunuz nedir?

  5. #15
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    Cisco IOS Software C870 Software (C870-ADVIPSERVICESK9-M) Version 12.4(24)T2 RELEASE SOFTWARE (fc2)
    Technical Support: Cisco - Shortcut
    Copyright (c) 1986-2009 by Cisco Systems Inc.
    Compiled Tue 20-Oct-09 04:56 by prod_rel_team

    ROM: System Bootstrap Version 12.3(8r)YI3 RELEASE SOFTWARE

    dark uptime is 4 days 13 hours 41 minutes
    System returned to ROM by power-on
    System restarted at 01:21:25 gmt+3 Thu Apr 8 2010
    System image file is "flash:c870-advipservicesk9-mz.124-24.T2.bin"

  6. #16
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    merhaba

    IOS versiyonu yukardaki gibidir.

    flash:c870-advipservicesk9-mz.124-24.T2.bin

  7. #17
    Fiver isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    249

    Standart

    Yukardaki config'e gore;
    Fa0/2/3 portlarina taktiginiz makinalarin VLAN1 uyesi olmalari ve VLAN31 ile haberlesebilmeleri gerekir. DHCP'den 192.168.2.0/24 adresleri alarak.

    VLAN'lari da yarattiginizi dusunursek sorun gormuyorum config'de.. (#config> VLAN 31)

    Bir (#sh vlan-switch) ciktisi ise yarayabilir.
    Veya (#debug ip pac) ile Router'dan gecen paketlere bakin.

  8. #18
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    herşey olması gereken gibi ancak halen daha erişemiyorum.. vlan-switch 'in ciktisi aşağıdaki gibidir.

    dark#sh vlan-switch brief

    VLAN Name Status Ports
    ---- -------------------------------- --------- -------------------------------
    1 default active Fa0 Fa2 Fa3
    31 Dark active Fa1
    1002 fddi-default act/unsup
    1003 token-ring-default act/unsup
    1004 fddinet-default act/unsup
    1005 trnet-default act/unsup

  9. #19
    oguzhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    14

    Standart

    tamamdir sorunu çözdüm gerçi sorun bile değilmiş tamamen benim hatam cikti herkese emeği ve yardımları için teşekkürler.

  10. #20
    Fiver isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    249

    Standart

    Sorun neymis? Referans olsun diye yazabilirsiniz buraya.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok