routerı ağa nasıl bağlıcam ?
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.
routerı ağa nasıl bağlıcam ?

arkadaşlar cisco routerı configirasyon dışında switche bağlamak yeterli mi, yoksa modemi routera oradan bilgisayarlara mı bağlıcağız...

  1. #1
    pronot27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    12

    Standart routerı ağa nasıl bağlıcam ?

    arkadaşlar cisco routerı configirasyon dışında switche bağlamak yeterli mi, yoksa modemi routera oradan bilgisayarlara mı bağlıcağız...

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    ne yapmak istediğinizi daha detaylı anlatırsanız yardımcı olalım. Ancak olması gerek şu şekildedir, TT' den almış olduğunuz data hattını tellabs ctu-s tarzı bir modeme takarsınız ardından V-35 tipi bir kablo ve ethernet ile modem ve routerı birbirine bağlarsınız, router üzerinde gerekli konfigürasyon ayarlarını yaptıktan sonra routerın diğer ethernetini de switche bağlayıp local networkünüze bu şekilde internet erişimi sağlayabilirsiniz.

  3. #3
    pronot27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    12

    Standart

    yapmak istediğim şu: elimde cisco1841 router var. ben ağdaki bilgisayarları router arkasından nete çıkarmak istiyorum.. bunu yapabilmem için <bilgisayarları,, modemi,, ve routerı nasıl birşekilde bağlıcam> ... bana bu konuda yardım cı olacak dökümanı 1 haftadan beri bulamadım.. yardım edersdseniz sewvinirim

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Elimde bu tip döküman yok ama ne yapmanız gerektiğini aşağıdaki resimde anlayabilirsiniz. Bu topolojiyi gerekli konfigurasyonu yaptıktan sonra kullanıcı bilgisayarlarının gateway adresini routerın modeme bağlı olduğu ip addresini vericeksiniz.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  5. #5
    pronot27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2010
    Mesajlar
    12

    Standart

    ""kullanıcı bilgisayarlarının gateway adresini routerın modeme bağlı olduğu ip addresini vericeksiniz"" ne demek istediğinizi biraz daha açabilir misiniz ?

  6. #6
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Alıntı pronot27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ""kullanıcı bilgisayarlarının gateway adresini routerın modeme bağlı olduğu ip addresini vericeksiniz"" ne demek istediğinizi biraz daha açabilir misiniz ?
    yani modemin intenete çıkış adresi 192.168.1.1 ise kullanıcı bilgisayarlarının gateway adreside 192.168.1.1 olucak. Bilgisayarlara vericeğiniz ip addresleri farklı olabilir ama gateway mutlaka modemin intenete çıkiş ip adresi olmak zorunda..

  7. #7
    kursat1c isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    29

    Standart

    Üstad bu işte bir terslik olmasın gateway olarak iç networke bakan ip verilmeyecekmi ?

  8. #8
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    merhaba
    router modda çalışan cihazınızın iç networke yada switche bağlı interface in
    ip adresini local pc lere gateway olarak yazacaksınız

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok