Trace sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Trace sorunu

Merhaba, Aklıma takılan bi durum var sizce neden olabilir ? Bilgisayardan x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman telekom'un y.y.y.y adımında takılıyormuş gibi görüyorum. Fakat router içerisinde x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman

  1. #1
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Standart Trace sorunu

    Merhaba,

    Aklıma takılan bi durum var sizce neden olabilir ?

    Bilgisayardan x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman telekom'un y.y.y.y adımında takılıyormuş gibi görüyorum. Fakat router içerisinde x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman normal bir şekilde çözüyormuş gibi görüyorum. Sizce bu neden olabilir ?

    İyi Akşamlar

  2. #2
    kursat1c isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    29

    Standart

    Alıntı Redox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Aklıma takılan bi durum var sizce neden olabilir ?

    Bilgisayardan x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman telekom'un y.y.y.y adımında takılıyormuş gibi görüyorum. Fakat router içerisinde x.x.x.x ip'sine trace aldığım zaman normal bir şekilde çözüyormuş gibi görüyorum. Sizce bu neden olabilir ?

    İyi Akşamlar
    ilginç valla sonuçta pc den trace yaptıgın zaman router ın local bacagından routerın serıal bacagından nete gider

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Benim aklıma şu geldi , her seferinde aynı yoldan gitmezsiniz hedef adrese belki tesadüfen router dan trace yaparken ip si gözüken noktalardan geçtiniz (mpls de bu kapatılabiliyor) , testlerinizi birden çok defa tekrarlayın 5-10 defa örneğin hala aynı sonuçları alacakmısınız , hala aynıysa bencede çok ilginç
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Standart

    Durum aynı açıkçası, yol olarak hep aynı yolu kullanıyorlar,

    (Pc'de gördüğüm durum)
    5 static.turktelekom.com.tr (212.156.117.142) 20 ms 20 ms 30 ms

    5. adımı Pc de görüyorum ve burda kalıyorum. 6. adımı pc de göremiyorum. Fakat router üzerinden 6. adımı da görüyorum.

    (Routerda gördüğüm durum)
    5 static.turktelekom.com.tr (212.156.117.142) 20 ms 20 ms 30 ms
    6 x-x-x-x.static.xyz.com (a.a.a.a) 20 ms 20 ms 30 ms (ulaşmak istediğim yer)

    Garip bi durum =)

  5. #5
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Garip gerçekten
    Mr.google knows everything , ask to him...

  6. #6
    kursat1c isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    29

    Thumbs down

    Alıntı GhoSt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aklıma şu geldi , her seferinde aynı yoldan gitmezsiniz hedef adrese belki tesadüfen router dan trace yaparken ip si gözüken noktalardan geçtiniz (mpls de bu kapatılabiliyor) , testlerinizi birden çok defa tekrarlayın 5-10 defa örneğin hala aynı sonuçları alacakmısınız , hala aynıysa bencede çok ilginç
    En mantıklı cevap bu fakat sorun hala devam ediyorsa pc den gelen icmp paketi ile routerden gelen paket içeriğinde nasıl birşey sorgulanıyorki farklı route lardan gidişler olabiliyor.

    2 gün öncede ben benzeri bir durum yaşadım yyy.com adresine evimden ulaşabiliyorken şirket metroethernetinden ulaşamıyorum.proxy ve firewall ımdan kaynaklanan birşey olduğunu düşündüm fakat gördümki trace yaptığımda arkadaşın dediği gibi telekomun bilmem kaçıncı hop unda time out a ugruyor halbukı bır hafta once gırebılıyorduk şirket internetindende

    sanırım telekom yine bir haltlar çeviriyor başkada açıklaması yok.

  7. #7
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    günaydın;

    Birde domaintools tarzı sitelerden ( www.domaintools.com ) trace yaptırın bakalım bu sefer hangi adımlardan geçiceksiniz

  8. #8
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Standart

    Merhaba,

    Traceroute.org ve domaintools.com 'dan aldığım trace'lerde de bu adımda kalıyor.

    12 static.turktelekom.com.tr (212.156.117.142) 77.960 ms

    Açıkçası merakımdan sormuştum ama mantıklı bir açıklaması yok sanırım.

    Teşekkür ederim ilgi gösteren herkeze

  9. #9
    Hidayet Kurtulmuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    110

    Standart

    Cihazlar üzerinde Source Based bir kural olabilir

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok