Cisco 878 G.SHDSL Router
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Cisco 878 G.SHDSL Router

İyi günler, İki ayrı lokasyonda Cisco 878 G.SHDSL Router cihazlarla G.hdsl hat üzerinden noktadan noktaya bağlantım var, lokasyonlardaki bilgisayarların ağ ayarlarını yaptığımda birbirlerini görüyor bu noktada herhangi bir problem yok,

  1. #1
    bilalatac is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Default Cisco 878 G.SHDSL Router

    İyi günler,
    İki ayrı lokasyonda Cisco 878 G.SHDSL Router cihazlarla G.hdsl hat üzerinden noktadan noktaya bağlantım var,

    lokasyonlardaki bilgisayarların ağ ayarlarını yaptığımda birbirlerini görüyor bu noktada herhangi bir problem yok,

    Sorun şu ki merkezde çalışan bir sunucu bilgisayar üzerinde internet tabanlı çalışan bir program mevcut,
    aynı zamanda bu sunucu bilgisayara diğer lokasyondan Active Directory kullanarak terminal bağlantıları yapmak istiyorum,

    Sorun şu ki ağ geçidi olarak Cisco 878 G.SHDSL Router i verirsem diğer lokasyondaki terminaller bağlanabilmesine rağmen sunucu bilgisayar internete çıkmıyor, lokasyondaki modemi ağ geçidi yapsam bu kez internete çıkıyor ancak diğer lokasyondaki terminalleri bağlayamıyorum,

    Merkezdeki Cisco'nun ip adresi = 192.168.2.254
    Merkezde bulunan modemin ip adresi = 192.168.2.1
    dış lokasyondaki Cisconun ip adresi = 192.168.1.254

    Route komutu ile merkezdeki ciscoya gelen bağlantıları ADSL modem e yönlendirmek için

    Route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.1

    kullandım, İki lokasyonun birbirini görmesi için de merkezdeki ciscoya

    Route 0.0.0.0 0.0.0.0 100.100.100.2

    dış lokasyondaki ciscoya

    Route 0.0.0.0 0.0.0.0 100.100.100.1

    uyguladım...

    Bu durumda yine istediğimi yapamıyorum acaba problem nerede olabilir, eğer dilerseniz ağ topolojisini çizip paylaşabilirim ya da ihtiyaç olan bilgiler nelerse, yardımınız için teşekkür ediyorum...

  2. #2
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    merkezdeki router üzerinde iki tane 0.0.0.0 networkü için route girmişsin. dış lokasyondaki router için 0.0.0.0 route girmen doğru. sadece merkez routerında şunu yapman gerekiyor:
    100.100.100.2 e yaptığın yönlendirmede 0.0.0.0 networkünü değil dış lokasyondaki networkün neyse onu girmelisin. örn olarak

    ip route 10.10.20.0 255.255.255.0 100.100.100.2

    yazman gerek(10.10.20.0 senin dış lokasyondaki lokal ip bloğun)

  3. #3
    bilalatac is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Default

    Söylediğinizi denedim ancak ben yazmış olduğunuz komutta 192.168.2.1 olan modemi göremedim yani modeme yönlendirmeyi nasıl yapıcam bu gelen bağlantıları onu merak ediyorum ?

  4. #4
    bilalatac is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Default

    Ayrıca merkezde bulunan server a kurduğum active directory e dış lokasyondan bir bilgisayarla cisco 878 aracılığı ile bağlanıyorum bağlantı hızım 256 ancak 200 KB lik bir dosyayı kopyalamam bile 5 dakikadan fazla sürüyor buradaki anormallik ne olabilir acaba?

  5. #5
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    modemin merkezdeki routerına baglıysa merkezdeki routerında 0.0.0.0 0.0.0.0 route unu modeme yönlendireceksin.
    merkezdeki routerda dış lokasyondaki network için route yazıcaksın
    dış lokasyondaki routerda da 0.0.0.0 0.0.0.0 route unu merkezdeki lokasyonda yönlendireceksin.

  6. #6
    ugurson is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Default

    merkezdede şubedede 256k bağlantı hızı var, şubede merkezdeki logo programı kullanılıyor ancak baya bir yavaş çalışmakta, sizce hızdanmıdır yoksa yapılandırmadaki yanlışlıklardan olabilirmi, ek olarak merkezde fortigate firewall bulunmakta.

  7. #7
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    hattın yavaşlığından kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için routerda sh int cıktısına bakman lazım. ordan hattın yoğunluğuna bakarsın, ona göre karar verirsin.

  8. #8
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    ornek conf

    merkez
    network 192.168.2.0 255.255.255.0
    adsl 192.168.2.1

    karşı taraf
    merkez
    network 192.168.1.0 255.255.255.0

    aşağıdaki configi kendinize uydurunuz

    merkez

    conf t
    int atm0
    ip add 10.1.1.1 255.255.255.252
    pvc 0/35
    protocol ip 10.1.1.2 broadcast
    encapsulation aal5snap


    int vlan1
    ip add 192.168.2.254 255.255.255.0


    ip route 192.168.1.0 255.255.255.0 10.1.1.2 name KARSI_NETWORK
    ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.1 name INTERNET_ICIN_ADSLYE


    bu lokasyonda pclerin ip şekli şu şekilde olacaktır.

    ip adresi 192.168.2.x
    subnet 255.255.255.0
    gw 192.168.2.254

    254 olacakki cisco ya gitsinler cisco yonlendirsin




    karşı cihaz




    conf t
    int atm0
    ip add 10.1.1.2 255.255.255.252
    pvc 0/35
    protocol ip 10.1.1.1 broadcast
    encapsulation aal5snap


    int vlan1
    ip add 192.168.1.254 255.255.255.0


    ip route 192.168.2.0 255.255.255.0 10.1.1.1 name KARSI_NETWORK



    bu lokasyonda pclerin ip şekli şu şekilde olacaktır.

    ip adresi 192.168.1.x
    subnet 255.255.255.0
    gw 192.168.1.254
    Carpe dieM

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts