Cisco 878 Integrated Services Router de Port Basına Trafik Limitlemek ?
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Cisco 878 Integrated Services Router de Port Basına Trafik Limitlemek ?

Merhaba, 878K9 larım var g.dot uzerınden ttnet 2mbıt kullanıyorlar. Merak ettıgım sey su (Daha once sorulduysa sımdıden ozur dılerım): Elimizdeki 2mbıt hızı ETHo-3 arasında ıstedıgımız gıbı dagıtabılır mıyız? Ornegın; ETH0

  1. #1
    Yako is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default Cisco 878 Integrated Services Router de Port Basına Trafik Limitlemek ?

    Merhaba,

    878K9 larım var g.dot uzerınden ttnet 2mbıt kullanıyorlar.

    Merak ettıgım sey su (Daha once sorulduysa sımdıden ozur dılerım):

    Elimizdeki 2mbıt hızı ETHo-3 arasında ıstedıgımız gıbı dagıtabılır mıyız?
    Ornegın; ETH0 1Mbıt kullanabılsın max, ETH1-2 256kbps kullanabılsınler max, ETH3 ıse 512Kbps kullanabılsın.

    Yanı managable switch gıbı port basına trafık lımıtı koyabılır mıyız?


    Simdiden tesekkurler...
    Last edited by Yako; 07.10.2009 at 04:43.

  2. #2
    deepk is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    6

    Default

    Her bir portu ayrı vlana ataman gerekir.Daha sonra bu portlara rate limit ya da QoS uygulayabilirsin.Rate-limit inbound packetlerde kullanılabilir,QoS ile inbounda işaretleme ve outbounda QoS yapabilirsiniz.

  3. #3
    Yako is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default

    ETH0 ı vlan a atayacagız. o vlan a "gercek" ıp atayacagız. sonra da o vlan a rate lımıt verecegız dogru mudur ?

  4. #4
    ilhan is offline Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    31

    Default

    Quote Originally Posted by Yako View Post
    ETH0 ı vlan a atayacagız. o vlan a "gercek" ıp atayacagız. sonra da o vlan a rate lımıt verecegız dogru mudur ?
    tam üstüne bastın ,ethernet portunu vlan e atayacaksın,sonra da vlan için rate limit tanımlayacaksın.

  5. #5
    Yako is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Default

    Olamadı.

    878K9 sadece 1 adet VLAN desteklıyor olabılır mı?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts