CiscoWorks LAN Management Solution (LMS)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
CiscoWorks LAN Management Solution (LMS)

Merhabalar, Kendi pcmizde cisco worksu simule edebilirmiyiz? Vmware üstünde win2k3 kurdum, bunu üzerinede cisco works yazılımını kuruyorum. GNS3 yada başka yazılım ile works de switch yada router kullanma ihtimalimiz varmıdır?

  1. #1
    sith is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default CiscoWorks LAN Management Solution (LMS)

    Merhabalar,

    Kendi pcmizde cisco worksu simule edebilirmiyiz? Vmware üstünde win2k3 kurdum, bunu üzerinede cisco works yazılımını kuruyorum. GNS3 yada başka yazılım ile works de switch yada router kullanma ihtimalimiz varmıdır?

  2. #2
    x25
    x25 is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    331

    Default

    lms 3.1 ve 2.6 dan daha öncesini bilmiyorum ama yazmış olduğum bu versyonlar oldukça büyük kapasitede RAM istemektedir.özellikle tomcat servisi maximum seviyede ram tüketmektedir.Ciscoworksun en kötü yanlarından biri bellek miktarı en yüksek seviyelere ulaştığında otomatik olarak bazı servislerini durdurmaktadır bunların başındada web ve apache servisleri gelmektedir.4 GB lık bir sunucuya kurulum yapmak istediğimde tavsiye ram kapasitesinin 8 olması gerektiğini belirtmişti.tabi bu kuracağın sisteme göre değişmektedir.1 gb bir makine için muhtemel tavsiyesi 4 olacaktır.

    4 gb altında bir pc ye yada notebook a kuracaksanız bence kendinize işkence edersiniz benim tavsiyem minimum 4 gb ram.ilaveten gns3 te kuracaksanız gerisini siz hesaplayın

  3. #3
    sith is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default

    VMware üzerinde 1 adet GNS3 , 1 adet windows2003 , 1 adet 7200 iso u ve cisco works . Dediğiniz gibi çok aşırı ram kullanıyor. Genede loopback adaptör yaratıp gns3deki 7200 ü cisco worksde gösterdim. Cisco worksden pek anlamadığım için fazla da birşey yapamadım. Aşırı kaynak tüketiyor. Müşterilerin kullanmadığı kadar var .

  4. #4
    latinkadir is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    40

    Default

    Hocam ben cisco works bir yerde kurmuş ve kullanmıştım. Dediğin gibi aşırı ram yer ama baya etkili bir programdır. Genelde büyük topolojilerde kullanılır. Örneğin her cihazın teker teker backup ını almak için uğraşmadan direk cisco works üzerinden alabilirsin. Bütün cihazlara aynı anda konfigürasyon basma ios upgrade gibi..


    Quote Originally Posted by sith View Post
    VMware üzerinde 1 adet GNS3 , 1 adet windows2003 , 1 adet 7200 iso u ve cisco works . Dediğiniz gibi çok aşırı ram kullanıyor. Genede loopback adaptör yaratıp gns3deki 7200 ü cisco worksde gösterdim. Cisco worksden pek anlamadığım için fazla da birşey yapamadım. Aşırı kaynak tüketiyor. Müşterilerin kullanmadığı kadar var .

  5. #5
    jilsander is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    58

    Default

    Quote Originally Posted by sith View Post
    Merhabalar,

    Kendi pcmizde cisco worksu simule edebilirmiyiz? Vmware üstünde win2k3 kurdum, bunu üzerinede cisco works yazılımını kuruyorum. GNS3 yada başka yazılım ile works de switch yada router kullanma ihtimalimiz varmıdır?
    Merhaba;
    Bugüne kadarki Ciscwworks'un tüm versiyonları kullandım ve şu an da geçen ay çıkan LMS 3.2 versiyonunu kullanıyorum.
    Öncelikle şunu söyleyeyim, minimum 4 GB ram gerekiyor. Vmware'de kullanmanız çok zor. Öncelikle discovery'de GNS3'teki cihazları nasıl bulacak, bulsa bile o cihazlar loglarını ciscoworks'a nasıl gönderecek? Loglarını gönderebilmesi için GNS2'teki cihazların sizin Vmware'e ulaşabiliyor olması gerekir.

  6. #6
    x25
    x25 is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    331

    Default gns2

    Quote Originally Posted by jilsander View Post
    Merhaba;
    Bugüne kadarki Ciscwworks'un tüm versiyonları kullandım ve şu an da geçen ay çıkan LMS 3.2 versiyonunu kullanıyorum.
    Öncelikle şunu söyleyeyim, minimum 4 GB ram gerekiyor. Vmware'de kullanmanız çok zor. Öncelikle discovery'de GNS3'teki cihazları nasıl bulacak, bulsa bile o cihazlar loglarını ciscoworks'a nasıl gönderecek? Loglarını gönderebilmesi için GNS2'teki cihazların sizin Vmware'e ulaşabiliyor olması gerekir.
    GNS3'ü cloud aracılığı ile istediğiniz lokasyona entegre edebilirsiniz gerçek yada sanal hiç farketmez.zor olan wmvare de kullanmak değil sorun home tipi pc yada laptop da ki vmware üzerinde kullanmak yoksa üzt düzey blade serisi sunucularda istediğiniz gibi vmware de kullanabilirsiniz.mesele sadece yeterli kaynak.bu arada gns3 ü de biraz inceleyin derim.

  7. #7
    sith is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default

    Quote Originally Posted by jilsander View Post
    Merhaba;
    Bugüne kadarki Ciscwworks'un tüm versiyonları kullandım ve şu an da geçen ay çıkan LMS 3.2 versiyonunu kullanıyorum.
    Öncelikle şunu söyleyeyim, minimum 4 GB ram gerekiyor. Vmware'de kullanmanız çok zor. Öncelikle discovery'de GNS3'teki cihazları nasıl bulacak, bulsa bile o cihazlar loglarını ciscoworks'a nasıl gönderecek? Loglarını gönderebilmesi için GNS2'teki cihazların sizin Vmware'e ulaşabiliyor olması gerekir.
    Merhabalar,

    Yukardaki mesajıma dikkat ederseniz. Zaten bunu GNS3 ile yaptım. Cisco works gns3 deki router ıda buluyor. Yalnız bendeki worksun alt versiyonu sanırım. Sizin bahsettiğiniz kadar abartılı ram e ihtiyaç duymuyor. Tabi bu sadce tek router çalıştırdığımdan da olabilir.

  8. #8
    jilsander is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    58

    Default

    Quote Originally Posted by x25 View Post
    GNS3'ü cloud aracılığı ile istediğiniz lokasyona entegre edebilirsiniz gerçek yada sanal hiç farketmez.zor olan wmvare de kullanmak değil sorun home tipi pc yada laptop da ki vmware üzerinde kullanmak yoksa üzt düzey blade serisi sunucularda istediğiniz gibi vmware de kullanabilirsiniz.mesele sadece yeterli kaynak.bu arada gns3 ü de biraz inceleyin derim.
    Hocam;
    Ben GNS3 türü programlar kullanmadığım için bunları söyledim. Direkt cihazlar üzerinde deneme imkanım olduğu için simülasyon programlarını hiç kullanmadım.
    Last edited by jilsander; 25.09.2009 at 10:59.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts