Bilgisayar Mühendisiyim Cisco Network Sektöründe Çalışabilir Miyim?
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Bilgisayar Mühendisiyim Cisco Network Sektöründe Çalışabilir Miyim?

merhaba arkadaşlar, cisco dünyasına yeni girmiş bir aday olarak hepinizi selamlıyorum. hemen özgeçmiş özetleyeyim uludağ üniversitesi elektronik mühendisliği mezunuyum. ccna kursunu tamamladım, bir aksilik olmazsa 2 hafta içinde sınava gireceğim,

  1. #1
    kuthankurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    12

    Standart Bilgisayar Mühendisiyim Cisco Network Sektöründe Çalışabilir Miyim?

    merhaba arkadaşlar, cisco dünyasına yeni girmiş bir aday olarak hepinizi selamlıyorum.
    hemen özgeçmiş özetleyeyim
    uludağ üniversitesi elektronik mühendisliği mezunuyum.
    ccna kursunu tamamladım,
    bir aksilik olmazsa 2 hafta içinde sınava gireceğim,
    hatta daha da aksilik olmazsa türktelekom da işe başlama ihtimalim var ama duyduklarım pek içaçıcı değil, teknik olarka pek birşey yapılmadığı söyleniyor, salla başı al maaşı durumları varmış galiba,
    şimdi size sorularım
    -telekom'da router switch vs yapılandırma yapabileceğim bir bölüm varmı?
    -ccna sertifikasını aldıktan sonra (inş) sizce ne yapmalıyım, beklemeden ccnp kursuna mı başlıyayim yoksa microsoft sistem mühendisliği kursunu ma? iş ilanlarında genelde görüyorum ccna ve mcse sertifikasını beraber isteyen var ama sonuçta ben cisco ile başladım onda gidebildiğim kadar ileri gideyim diyorum,
    -birde bu işin ilerisi sadece ccnp değil voice ve security kısmı da var ama hiç bir yönelimim yok ne tavsiye edersiniz?

  2. #2
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,331

    Standart

    merhaba
    herşeyden önce her konuda başarılı olmanızı temenni ederim.
    telekomda işe başlayacaksanız bence ccna sertifikasını alıp ardından ccnp ve ccip konusunda zaman kaybetmeyin derim.service sağlayıcı olabileceğinizi varsayarak söylüyorum,cisco certified internetwork professional olursanız kariyerinizin geleceği için dev bir adım atmış olursunuz.
    şahsi görüşümdür,diğer hocalarımızda mutlaka yorum yapacaktır,toparlayıp değerlendirirseniz kısa yoldan başarıya ulaşacağınıza eminim.mcse yide düşünebilirsiniz bu arada ama network öncelikli olmalı.
    başarılar
    Önce OKU sonra SOR.

  3. #3
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Selamlar,
    CCNA düzeyindeki bilgi ile oradaki network e müdahale etmenize izin vermezler çünkü BGP,MPLS gibi yapılar mevcuttur bunlarda CCIP sertifikasyonunda detaylı anlatılan ve karmaşık yapılardır
    Salla başını al maaşını olayı biraz doğru,genelde biz network uzmanları olarak telekomla haşır neşir olduğumuz için o konuda çok sıkıntı yaşıyoruz karşımızda bilgili ve bize yardımcı olacak insanlar bulmakta zorlanıyoruz , telekoma girerseniz ccnp üzerinden devam etmeniz yerinde olacaktır ondan sonra da ccip olabilir mcse o sektörde pek karşınıza çıkmaz
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    önce nerde/nasıl bir yerde çalışmak istediğine karar vermelisin. bu karara göre de gerekli eğitimleri alırsın.

  5. #5
    kuthankurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    12

    Standart

    ccip gördüğüm kadarıyla isp ler için biçilmiş kaftan bir çözüm, şöylede bir durum var, ccnp almak zorunda değilmişim direk ccip alabilmem münkün olduğu söylendi bu eğitimi nereden alırım, ne kadar sürer?

  6. #6
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    Lütfen kurum ve kuruluş isimlerini kullanmayalım. Teşekkürler
    Konu AcLMasteR tarafından (23.08.2009 Saat 12:15 ) değiştirilmiştir. Sebep: kurum ve kuruluş ismi kullanmak sitemizde yasaktır

  7. #7
    kuthankurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    12

    Standart

    kurum önerilirini özel mesaj atarsanız sevinirim, site sahiplerini zor duruma sokmak istemem.
    Konu kuthankurt tarafından (23.08.2009 Saat 12:28 ) değiştirilmiştir.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok