Cisco Switch VLAN Trunk
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Switch VLAN Trunk

VLAN ayarları ile ilgili bi sorunum var. switch üzerinde bir port TRUNK modunda çalışıyor ancak bu porta takılı diğer switch CAT 5 kabloda çalışıyor ama araya fiber bağlanırsa çalışmıyor. çıldıracağım

  1. #1
    yenicheri isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    3

    Standart Cisco Switch VLAN Trunk

    VLAN ayarları ile ilgili bi sorunum var.
    switch üzerinde bir port TRUNK modunda çalışıyor ancak
    bu porta takılı diğer switch CAT 5 kabloda çalışıyor ama araya fiber bağlanırsa çalışmıyor.

    çıldıracağım nedenini bulamadım
    şimdiden teşekkürler.

  2. #2
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    Merhabalar öncelikle cihazın tipini belirtseydiniz daha belirgin birşeyler şöylenebilirdi.
    1. fiber kablonun sağlam olduğundan emin olunuz.
    2. cisco cihazlarda kullandığınız arabirimi yazmanız gerekiyor

    aşağıda açıklaması var

    Some Gigabit interfaces on Cisco support RJ-45 (copper) and SFP (fiber) operation.
    The command media-type has to be used to switch between the two media types.

    The example below shows this command.

    Configuring example:

    interface Gigabit0/0
    media-type rj45 (UTP)

    interface Gigabit0/0
    media-type sfp (fiber)
    Carpe dieM

  3. #3
    yenicheri isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    cisco 3550 ile allied telesis 8000s arasında yapmaya çalışıyorum.
    arada fiber bir bağlantı var.
    8000s ile 3550 arasında cat5 bağlarsam sorun olmadan çalışıyor.
    ama gelgelelim fiberi takınca bi türlü çalışmıyor.

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    8000s mi
    Çalışmıyor lafını söyleyince bin türlü şey olabilir kablo bozuk olabilir ,transmit-recieve uçlarını yanlış takmış olabilirsin , gbic/sfp ler çalışmıyo olabilir

    - Öncelikli olarak ışık testi yaparak kablodan emin olman lazım
    - Daha sonra gbicleri switch e taktığında bir ucundan ışık geldiğini görmen lazım
    - Switchlerin fiber portlarını gösteren ışıkların yanıp yanmadığına bak
    - Birde trunk demişsin Ati de trunk port yaparken vlan ları tanımlaman gerekiyor,cisco daki gibi trunk yapınca otomatikman tüm vlanları geçirmiyor üzerinden
    - Çağdaş hocamın dediği gibi combo çalışan port ise gbic seçmen gerekiyor
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    yenicheri isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    3

    Standart

    doğrusu başka bir cihaz taktığımda fiber çalışıyor.
    fiberde sorun yok.

    ayarlarıda şöyle yaptım

    cisco 3550 de
    15 numaralı port
    switchport access vlan 80
    switchport trunk encapsulation dot1q
    switchport mode trunk

    8000S de
    g1 port
    switchport mode trunk

    ayrıca vlan ayarlarıda tamam.

    ve de utp çalışıp fiberi takınca çalışmaması bana garip geldi.

  6. #6
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    3550 üzerindeki ios ????
    sh ver çıktısı alabilirmisiniz.

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    8000s de
    switchport trunk allowed vlan add 80
    şeklinde taşınacak vlanları girmeniz gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    cat 5 ile calisiyorsa 8000S de vlan ayarlarında problem yoktur diye dusunuyorum fiberde sağlamsa port ayarlarına bakmak lazım gibi geliyor.
    Carpe dieM

  9. #9
    kursat1c isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    29

    Standart

    Merhaba arkadaşlar,
    Benim sorunum özetle şu şekilde
    2 adet switchi 24 uncu portlarından baglıyorum her ıkı swıtch uzerınde 4 adet vlan oluşturup ıkıncı swıtchı bır routera baglıyorum daha sonra 23 uncu porttan routerla trunk kuruyorum bu arada routerın ınterface fastethernet0/0 uzerınde 4 adet sanal interfaceler oluşturuyorum
    fakat ıkı swıtch arasında bır turlu trunk aktıf olmuyor. ilgili dosyalar ektedir.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    acaba nerde hata yapıyorum.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  10. #10
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,331

    Standart

    merhaba
    cihazlarda password var ama switchler arasındaki
    trunk portlar shutdown görünüyor
    no shutdown komutlarını giriniz

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok