Cisco Switch VLAN Trunk
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
Cisco Switch VLAN Trunk

VLAN ayarları ile ilgili bi sorunum var. switch üzerinde bir port TRUNK modunda çalışıyor ancak bu porta takılı diğer switch CAT 5 kabloda çalışıyor ama araya fiber bağlanırsa çalışmıyor. çıldıracağım

  1. #1
    yenicheri is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3

    Default Cisco Switch VLAN Trunk

    VLAN ayarları ile ilgili bi sorunum var.
    switch üzerinde bir port TRUNK modunda çalışıyor ancak
    bu porta takılı diğer switch CAT 5 kabloda çalışıyor ama araya fiber bağlanırsa çalışmıyor.

    çıldıracağım nedenini bulamadım
    şimdiden teşekkürler.

  2. #2
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    Merhabalar öncelikle cihazın tipini belirtseydiniz daha belirgin birşeyler şöylenebilirdi.
    1. fiber kablonun sağlam olduğundan emin olunuz.
    2. cisco cihazlarda kullandığınız arabirimi yazmanız gerekiyor

    aşağıda açıklaması var

    Some Gigabit interfaces on Cisco support RJ-45 (copper) and SFP (fiber) operation.
    The command media-type has to be used to switch between the two media types.

    The example below shows this command.

    Configuring example:

    interface Gigabit0/0
    media-type rj45 (UTP)

    interface Gigabit0/0
    media-type sfp (fiber)
    Carpe dieM

  3. #3
    yenicheri is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3

    Default

    cisco 3550 ile allied telesis 8000s arasında yapmaya çalışıyorum.
    arada fiber bir bağlantı var.
    8000s ile 3550 arasında cat5 bağlarsam sorun olmadan çalışıyor.
    ama gelgelelim fiberi takınca bi türlü çalışmıyor.

  4. #4
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    8000s mi
    Çalışmıyor lafını söyleyince bin türlü şey olabilir kablo bozuk olabilir ,transmit-recieve uçlarını yanlış takmış olabilirsin , gbic/sfp ler çalışmıyo olabilir

    - Öncelikli olarak ışık testi yaparak kablodan emin olman lazım
    - Daha sonra gbicleri switch e taktığında bir ucundan ışık geldiğini görmen lazım
    - Switchlerin fiber portlarını gösteren ışıkların yanıp yanmadığına bak
    - Birde trunk demişsin Ati de trunk port yaparken vlan ları tanımlaman gerekiyor,cisco daki gibi trunk yapınca otomatikman tüm vlanları geçirmiyor üzerinden
    - Çağdaş hocamın dediği gibi combo çalışan port ise gbic seçmen gerekiyor
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    yenicheri is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3

    Default

    doğrusu başka bir cihaz taktığımda fiber çalışıyor.
    fiberde sorun yok.

    ayarlarıda şöyle yaptım

    cisco 3550 de
    15 numaralı port
    switchport access vlan 80
    switchport trunk encapsulation dot1q
    switchport mode trunk

    8000S de
    g1 port
    switchport mode trunk

    ayrıca vlan ayarlarıda tamam.

    ve de utp çalışıp fiberi takınca çalışmaması bana garip geldi.

  6. #6
    x25
    x25 is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    331

    Default

    3550 üzerindeki ios ????
    sh ver çıktısı alabilirmisiniz.

  7. #7
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    8000s de
    switchport trunk allowed vlan add 80
    şeklinde taşınacak vlanları girmeniz gerekir
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    cat 5 ile calisiyorsa 8000S de vlan ayarlarında problem yoktur diye dusunuyorum fiberde sağlamsa port ayarlarına bakmak lazım gibi geliyor.
    Carpe dieM

  9. #9
    kursat1c is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    29

    Default

    Merhaba arkadaşlar,
    Benim sorunum özetle şu şekilde
    2 adet switchi 24 uncu portlarından baglıyorum her ıkı swıtch uzerınde 4 adet vlan oluşturup ıkıncı swıtchı bır routera baglıyorum daha sonra 23 uncu porttan routerla trunk kuruyorum bu arada routerın ınterface fastethernet0/0 uzerınde 4 adet sanal interfaceler oluşturuyorum
    fakat ıkı swıtch arasında bır turlu trunk aktıf olmuyor. ilgili dosyalar ektedir.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    acaba nerde hata yapıyorum.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  10. #10
    trunkmode is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,331

    Default

    merhaba
    cihazlarda password var ama switchler arasındaki
    trunk portlar shutdown görünüyor
    no shutdown komutlarını giriniz

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts