Router, Switch Password Recovery
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
Router, Switch Password Recovery

Merhaba arkadaşlar cisco cihazlarda user create ederken md5 ile şifrelenmiş bir passwordü nasıl bulabiliriz?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    46

    Default Router, Switch Password Recovery

    Merhaba arkadaşlar
    cisco cihazlarda user create ederken md5 ile şifrelenmiş bir passwordü nasıl bulabiliriz?

  2. #2
    dayt Guest

    Default

    5. seviyeden şifrelenmiş bir şifreyi bulmak çok zordur 1-2 tane çözücüye rastlamıştım ama okuduğum kadarıyla 5-6 haneli bir şifreyi bulmak 1 gün falan sürebiliyormuş.

  3. #3
    mtepeli is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bursa
    Posts
    6

    Default

    Problemin şifreyi bilmediğinden cihazı configre edememek mi yoksa sh run komutu ile elde ettiğin config dosyasındaki aşağıdaki örneği verdiğim cıktıdaki altı cizgili kısmımı çözmek mi Eğer configre etmek için cihaza erişemiyorsan consoldan cihaza ulaşıp şifreyi devre dışı bırakmayı sana yazabilirim.

    enable secret 5 $1$mERr$E89oetY9Mz4uG2.NAhgq..

  4. #4
    mtepeli is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bursa
    Posts
    6

    Default

    1- Console üzerinden router bağlanılır
    2-Router Kapatıır
    3- Router açılıp, açaılış esnasında ctrl+break tuşlarına basılarak routerın mini IOS ile açılması sağlanır.
    4-confreg 0x2142 yazılıp enrete basılır
    5- reset yazılıp entera basılır.

    cihaz acıldıktan sonra

    6-configuration dialog ekranına no diyip geçin
    7-ena yazıp entera basın
    8-copy startup-config running-config enter
    9-configure terminal enter
    10-ena secret <yeni şifre> enter
    11-exit enter
    12 copy running-config startup-config enter
    13-configure terminal enter
    14-config-register 0x2102 enter
    15-exit enter
    16-copy running-config startup-config enter
    17-reload

    Umarım faydalı olur.

  5. #5
    sith is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    83

    Default

    @mtepeli
    Bu kesin yol değildir. cisco yeni cihazlarında artık klasör içerisinde yer alabiliyor.

  6. #6
    jilsander is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    58

    Default

    Quote Originally Posted by ramazan.soysal View Post
    Merhaba arkadaşlar
    cisco cihazlarda user create ederken md5 ile şifrelenmiş bir passwordü nasıl bulabiliriz?
    Merhaba;
    Solarwinds Engineer's Toolset yazılımında "Router Password Decrytion" adlı tool ile yapabilirsin fakat kesin değil. 7 ile şifrelenmiş olanları çözemiyor onu biliyorum ama 5'i belki çözebilir.

    Denemekte fayda var.

  7. #7
    ispirdh is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13

    Default

    Console üzerinden Router'a Nasıl Bağlanacaz.. Daha Detaylı Bir Bilgiye İhtiyacım Var.. Sorun Şu : Cihazım Cisco Firewall 506E , https://192.168.1.1 Yazınca Adres Kısmına Kullanıcı Adı ve Şifre Geliyor... Kullanıcı ve Şifreyi Bİlmediğimden Buraya Bİşe Giremiyorum.

    Bu Cihazı Sıfırlama yokmu ? Kullanıcı adı ve Şifreyi nasıl Değiştirebiliriz ?

    Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim ...

  8. #8
    mtepeli is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bursa
    Posts
    6

    Default

    Consolden bağlanabilmek için routerın yanında olman lazım bilgisayarın COM portundan routerın arkasında RJ45 gıbı olan üstünde consol yazan porta kabloyu takıcaksın Eğer sorunun birinci kısmında bunu kastettirsen. Sen web arayüzü üzerinden bağlanmaya çalıyorsun. Ciscoların web üzerinden konfigrasyonu sınırlıdır. IOS komutlarını bilmiyorsan işin çok zor.

  9. #9
    ispirdh is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13

    Default

    Com Portu Bağlı Zaten. Bİlgisayarın Yanındayım. Nasıl Bağlanacam ? Firewall ın Özel bir Programı Felan mı var ya da disketi veya Cmd Komut İsteminden Komut Yazarak Mı ?

    Nasıl Bağlanabilirim ?

  10. #10
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    merhaba

    hyper terminal kullanarak baglanabilirsin.

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts