Packet Tracer IP Adresi Ayarları
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Packet Tracer IP Adresi Ayarları

Arkadaşlar merhaba; Packet tracer'ı yeni öğreniyorum, o yüzden eksiklerim çok fazla öncelikle bunu belirtmek isterim. Bir deneme yapmak istedim. 2 router ı birbirine bağlayıp ip olarak v6 tarzında ip vermeye

  1. #1
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart Packet Tracer IP Adresi Ayarları

    Arkadaşlar merhaba;

    Packet tracer'ı yeni öğreniyorum, o yüzden eksiklerim çok fazla öncelikle bunu belirtmek isterim.
    Bir deneme yapmak istedim. 2 router ı birbirine bağlayıp ip olarak v6 tarzında ip vermeye çalışıyorum ama veremiyorum, format hatalı diyor her seferinde. bildiğim kadarıyla packet tracerın 5.0 sürümü ipv6 destekli idi.. Ama beceremedim, yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

  2. #2
    BirolAzar Guest

    Standart

    5.0 v6 destekli mi tam olarak emin değilim... 5.1 ve 5.2 de dedigin sorun olmuyor.İstersen onlari indirebilirsin.

  3. #3
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
    Şimdi indiriyorum ve onu deneyeyim bir de. Peki; 5.1 vs.'de nasıl veriliyor ipv6 router interface'lerine?

  4. #4
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    Evet; 5.1'i indirdim denedim, ama yine aynı sorunla karşılaşıyorum, routera v6da bir ip veremiyorum. Nasıl yapabilirim?

  5. #5
    ustunel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Düzce
    Mesajlar
    116

    Standart

    yapmış olduğunuz config. burada gösterebilirmisiniz?

  6. #6
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    Yaptığım denemeyi ekledim, ancak dediğim gibi içeriğinde birşey yok, sadece iki routerı birleştirmeye ve v6 ya göre ip vermeye çalıştım ancak kabul etmiyor nasıl bir formatta yazarsam yazayım.formatı nasıl olması gerekiyor, ya da komutlar nedir ipv6 için packet tracer da bunu öğrenmek istiyorum.

  7. #7
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    Sanırım serial port kullanmak icap ediyormuş bunun için...Deneye yanıla öğreniyoruz işte

  8. #8
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart

    Arkadaşlar ben tekrar sorun yaşıyorum.
    Birtek routerım var 2811, kendisine ipv6 vermeye çalışıyorum ancak subnetmask de sürekli hata yapıyorum neden anlayamadım.



    Cardak(config-if)#ipv6 address 0001:2001:00ef:0222:0003:eeea:00aa ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:ffff:fff:ffc0
    ^
    % Invalid input detected at '^' marker.


    sizce neden ve ne yapmalıyım?

  9. #9
    jojopachaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    65

    Standart

    kardeş ben sana yardımcı olim zaten yapabileceğim router burda 2811 burda yapman gereken
    interface loopbak olması şart değil ama ben öyle yaptım kardeş

    linterface Loopback1
    ipv6 address 3FFE:FFFF:1::1/64
    ipv6 enable

    enable etmen gerekir.
    takıldığın yer olursa benimde bildiğim bir konuyla alakalı ise sonuna kadar destekleyiciyim kardeş başarılar iyi çalışmalar
    Konu jojopachaa tarafından (30.06.2009 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.

  10. #10
    shibumi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    9

    Standart Packet tracer 5.0'da ip vermek

    Teşekkürler jojopachaa;
    ip vermeyi ve ping atmayı başardım sonunda

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok