Layer 2 Problem?
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
Layer 2 Problem?

merhaba, lokasyonumuzun birinde merkeze ulaşım problemi var. hub/switchlerini alıp merkeze ulaşan yan binanın routerına bağladıklarında ulaşabiliyorlar merkeze. routerdaki sh int çıktısını yolluyorum. sorun ne olabilir? Kod: Ethernet0 is up, line

  1. #1
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart Layer 2 Problem?

    merhaba,

    lokasyonumuzun birinde merkeze ulaşım problemi var. hub/switchlerini alıp merkeze ulaşan yan binanın routerına bağladıklarında ulaşabiliyorlar merkeze. routerdaki sh int çıktısını yolluyorum. sorun ne olabilir?

    Kod:
    Ethernet0 is up, line protocol is down 
      Hardware is PQUICC Ethernet, address is 0013.c40b.c04e (bia 0013.c40b.c04e)
      Internet address is 10.4.10.1/24
      MTU 1500 bytes, BW 10000 Kbit, DLY 1000 usec, 
         reliability 128/255, txload 1/255, rxload 1/255
      Encapsulation ARPA, loopback not set
      Keepalive set (10 sec)
      Half-duplex, 10Mb/s
      ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00
      Last input 1w2d, output 00:00:07, output hang never
      Last clearing of "show interface" counters never
      Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 2
      Queueing strategy: fifo
      Output queue: 0/40 (size/max)
      5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
      5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
         2438799 packets input, 420957131 bytes, 64 no buffer
         Received 198936 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 2 throttles
         22 input errors, 0 CRC, 1 frame, 0 overrun, 21 ignored
         0 input packets with dribble condition detected
         2403728 packets output, 309419773 bytes, 0 underruns
         86480 output errors, 26379 collisions, 2 interface resets
         0 babbles, 0 late collision, 7799 deferred
         86480 lost carrier, 0 no carrier
         0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    hattınız down görünüyor, eğer local kablolarınızı kontrol edip bir soruna rastlamadıysanız 121' den telekomu arayarak arıza kaydı bırakın

  3. #3
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    2 output paket droplanmis.. telekom hatti anlik gidiyor gelebiliyor olabilir.. ping monitor gibi bir uygulamaniz var mi? yada sh logging dediginde ne cikiyor?

    Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 2

  4. #4
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    sh logging dediğimde şöyle bişe çıktı:

    ping monitör nedir bu arada?

    Kod:
    Syslog logging: enabled (0 messages dropped, 1 messages rate-limited, 0 flushes, 0 overruns, xml disabled)
        Console logging: level debugging, 19685 messages logged, xml disabled
        Monitor logging: level debugging, 0 messages logged, xml disabled
        Buffer logging: level debugging, 19685 messages logged, xml disabled
        Logging Exception size (2048 bytes)
        Count and timestamp logging messages: disabled
        Trap logging: level informational, 19690 message lines logged
              
    Log Buffer (2048 bytes):
    problem?
    *Mar 12 21:40:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:41:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:42:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:43:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:44:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:45:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:46:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:47:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:48:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:49:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:50:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:51:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:52:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:53:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:54:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:55:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:56:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:57:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:58:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 21:59:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 22:00:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 22:01:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 22:02:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?
    *Mar 12 22:03:18.749: %PQUICC-1-LOSTCARR: Unit 0, lost carrier. Transceiver problem?

  5. #5
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    o baglı olan portun yanlıs hatırlamıyorsam karşısında hub var demiştin onu cıkarıncada durum aynı mı? onu çıkarıp tekrar denermisin? hublarda bazen dublex uyumsuzlugu falan olaibliyor.

  6. #6
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    dibimde degil ki hub bi sw gönderdik bakalım deneyecekler

  7. #7
    sith isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    83

    Standart

    debug komutu ile bakın bir derim.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok