Cisco ASA 5500 Firewall 'da Metro Ethernet Sonlandırma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco ASA 5500 Firewall 'da Metro Ethernet Sonlandırma

merhabalar, ASA 5510 var bi tane. bunun üzerinde metro sonlandırabilirmiyiz? bu metro hattan hem mpls trafiği geçecek hem de internet trafiği geçecek. ASA fiber modül destekliyor mu? destekliyorsa, konfigürasyonunu nasıl

  1. #1
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart Cisco ASA 5500 Firewall 'da Metro Ethernet Sonlandırma

    merhabalar,

    ASA 5510 var bi tane. bunun üzerinde metro sonlandırabilirmiyiz? bu metro hattan hem mpls trafiği geçecek hem de internet trafiği geçecek.
    ASA fiber modül destekliyor mu? destekliyorsa, konfigürasyonunu nasıl yapmak gerekir?

  2. #2
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,
    Oncelikle ASA fiber modul desteklemektedir. Yalniz ASA 5510' da metro ethernet destegi var mi bilmiyorum. Juniper metro ethernet arabirimi var diye biliyorum mesela. Eger metro ethernet destekli bir gbic varsa belki olabilir.

  3. #3
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Bu konuyu biraz arastirdim.

    ASA da metro ethernet sonlandirabiliyor yalniz bandwidth shaping ozellikleri kisitli oldugu icin sıkıntı cıkabilir.

  4. #4
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Ya asada metro sonlandırmak bana pek mantıklı gelmıyor ama yınede sonlandırılabıldıgını bıze acıkladıgın ıcın tesekkurler zeynep.

    Kolay gelsin,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Yani genelde layer 3 bir switchde sonlandiriliyor sorna firewall' a giriyor trafik ama olabiliyormus. Rica ederim.

  6. #6
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    şu an zaten L3 switchte sonlanıyor metromuz. ama şöyle bi sorun oluyor geçen de yazmıştım yine. bi trafiğin asa üzerinden geçmesini istiyoruz. giderken asadan geçiyor ama gelirken ilk olarak swithce girdiği için ve switch te lokale directly connetcted olduğu için trafiğin geliş yönü(ya da tam tersi durumda gidiş yönü) asa üzerinden olmuyor. böyle olunca da asa session u kapatıyor ve bağlantı kurulamıyor. acaba böyle mi yapsak diye düşündüm ama asa üzerine alınca daha fazla sorunumuz olacağını gördük vazgectik şimdilik.

    asa üzerinden gelen bi trafiğin tekrar asa üzerine gitmesini nasıl sağlarım bulamadım bi türlü. L3 e route yazarsam asay agit diye bu sefer loop olacak, paket hiç dışarı çıkamayacak. öyle kaldım kara kara düşünüyorum

  7. #7
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    yapıyı tam anlayamadım şimdi metronun sizin tarafta bir ip niz vardır /30 maskeli , içerde de başka reel ip ler yada private vardır , metrodan gelen hat asa ya girer o ipyle , asa dan çıkışta tekrar switch e gelip ordan dağılır nie asadan geçmiyor onu anlamadım , yapıyı biras detaylı anlatırmısın
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    internet için dedediğin gibi zaten orda problem yok. mpls ağımız var bir de. wan tarafından bi ip ye ulaşmaya çalıştığımızda paket giderken switch üzerinden gelirken de asa üzerinden geliyor. böyle olmaması lazım. aslında şu an böyle değil ama biz trafiği asa üzerine almaya çalışıyoruz, o da olmuyo işte. karışık anlattıgımın farkındayım. nası bi network yapısıysa arıtk ben de tıkandım kaldım.

  9. #9
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,

    switch' ten direk inside' a baglanti var yanlis anlamadi isem. Ayni zamanda switch ile asa birbirine bagli. Senin bilgisayarinda bu switche bagli. Switch de de metro ethernet sonlaniyor. Ok?

  10. #10
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    evet kat switchleri backbone sw de sonlanıyor. aynı zamanda da sw ile asa birbrine bağlı(farklı bi vlan da). benim bilgisayarım da başka bi vlanda.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok