googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu mudur?
![]() | | |
googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu
googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu mudur?
dte ucundada clock rate belirleme gibi şansımız var aslında router clock rate belirlemeye ses cıkarmıyor dte ucunda
dediğinizde clock rate 'yi gösteriyor mu pekiKod:Router#show running-config
veya
dediğinizde clock rate'yi gösteriyor mu ?Kod:Router#show controllers s1/0
Dipnot : Burda 1/0 serial interface'deki DTE olan herhangi bir portu temsil eder.
Ben ve diğer arkadaşlar orda DCE olan interface clock rate verir derken "vermesi gereken " anlamında söylemiştik.
ne anlamında söylediğinizi anladımıştım sadece belirtmek istedim kursta başıma gelmişti yalnışlıkla clockrate vermıstım
peki hocam bu 9600,6400 değerlerini neye göre veriyoruz
tamamen size kalmış
ancak gerçek dünyada böyle bir ayar yapmazsınız çünkü DCE tarafı her zaman telekomdur...sizin böyle bir ayar yapmanıza gerek yoktur...