DCE, DTE Nedir - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.
DCE, DTE Nedir

googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu

  1. #11
    heavenix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    99

    Standart

    googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu mudur?
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim
    • Dosya tipi: jpg 71005.jpg‎ (42.6 KB (Kilobyte), 1779 kez indirilmiştir)

  2. #12
    newbie Guest

    Standart

    Alıntı heavenix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    googlede arama yaparken bir kablo gördüm bir ucunda dte bir ucunda dce yazıyordu.routerları back-to-back olarak birbirine bağlamak istediğimizde kablonun dce ucunun takıldığı router otomatik olarak dce'mi oluyor?bu kablonun görevi bu mudur?
    evet kablonun dce ucunun takılı olduğu router clock rate'i belirleyecek routerdır.

  3. #13
    heavenix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    99

    Standart

    Alıntı newbie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet kablonun dce ucunun takılı olduğu router clock rate'i belirleyecek routerdır.
    tamamdır teşekkürler..

  4. #14
    sothpaw isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    dte ucundada clock rate belirleme gibi şansımız var aslında router clock rate belirlemeye ses cıkarmıyor dte ucunda

  5. #15
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    Alıntı sothpaw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dte ucundada clock rate belirleme gibi şansımız var aslında router clock rate belirlemeye ses cıkarmıyor dte ucunda
    Kod:
    Router#show  running-config
    dediğinizde clock rate 'yi gösteriyor mu peki

    veya

    Kod:
    Router#show controllers s1/0
    dediğinizde clock rate'yi gösteriyor mu ?
    Dipnot : Burda 1/0 serial interface'deki DTE olan herhangi bir portu temsil eder.

    Ben ve diğer arkadaşlar orda DCE olan interface clock rate verir derken "vermesi gereken " anlamında söylemiştik.

  6. #16
    sothpaw isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    ne anlamında söylediğinizi anladımıştım sadece belirtmek istedim kursta başıma gelmişti yalnışlıkla clockrate vermıstım

  7. #17
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    52

    Standart

    peki hocam bu 9600,6400 değerlerini neye göre veriyoruz

  8. #18
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    tamamen size kalmış
    ancak gerçek dünyada böyle bir ayar yapmazsınız çünkü DCE tarafı her zaman telekomdur...sizin böyle bir ayar yapmanıza gerek yoktur...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok