Cisco Modem Adapter
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Cisco Modem Adapter

arkadaşlar, 300 oda kapasiteli bir otelin internetini 1 tane linksys modem ve 3 tane switch ile sağlamaktayım. bu modem yoğun internet kullanımında sürekli takılıyor. bazı katlarda ve pc lerde internet

  1. #1
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Arrow Cisco Modem Adapter

    arkadaşlar,
    300 oda kapasiteli bir otelin internetini 1 tane linksys modem ve 3 tane switch ile sağlamaktayım.
    bu modem yoğun internet kullanımında sürekli takılıyor. bazı katlarda ve pc lerde internet aktif fakat bazılarında çalışmıyor. Bu durumlarda ben modemi resetleyince düzeliyor. bütün otel internete girebiliyor.
    Sizce sorun nerden kayanaklanıyor olabilir?
    Ben modemi çok sağlam bir modem ile değiştirmeye karar verdim mesela CİSCO modem ile değiştirsem sizce sorunuma çözüm olur mu ?
    VE modem tavsiyeleriniz var mı ya da faturalı olarak satabilecek olan birisi.

    para muhim değil yeterki sağlam birşey olsun.

    teşekkürler.

  2. #2
    Fiver is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    249

    Default

    Modemin processing/memory kapasitesi yetmiyordur. Ev kullanimi icin olan bir linksys adsl router kullaniyorsun sanirim.
    Bence 800 serisine bir goz at. (Mesela 857)
    Cisco 800 Series Routers - Products & Services - Cisco Systems

  3. #3
    fault is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10

    Default

    sanırım oyle bir sorun. bahsettiğiniz modele bakıyorum şimdi. teşekkürler.

  4. #4
    CiscoEr is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Montreal/CANADA
    Posts
    16

    Default Router ve switch

    merhaba arkadasim,
    Oncelikle sorun banada kullandiginiz ev tipi router ve switch ten kaynaklaniyor gibi geldi.
    Eger cok saglam ve kokten bir cozum istiyorsaniz Cisconun 800 series yada 1800 serisi bir router kullanabilirsiniz. Switch icin ise Cisco 2960 series i rahatlikla kullanabilirsiniz..
    Bu arada extra bir internet hesabiniz olursa sureklilik acisindan olmazsa olmazlardan bir baglantida olusturabilirisiniz.
    Kolay gelsin...

  5. #5
    judasis is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8

    Default

    arkadaşlara katılıyorum. ayrıca internet için ikinci bir hat düşünebilirsin. hat üzerindende balance yaparak aşırı yoğunluk olduğu zaman ikinci hatta aktarabilirsin. bu tür hizmet verilen yerlerde her zaman yedek (backup) hat olması zaruridir. Kolay gelsin..

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts