VLAN 'da DHCP Server'den IP Dağıtma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
VLAN 'da DHCP Server'den IP Dağıtma

arkadaşlar packet tracer 5.0 dosyasını ekledim! vlan 2 ye dhcp ili ip dağtabiliyorum ama diğer vlan 3 ve 4 e dağıtamıyorum! yardım ederseniz sevinirim! mümkünse configurasyonu tamamlayıp verirseniz çok süper

  1. #1
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Question VLAN 'da DHCP Server'den IP Dağıtma

    arkadaşlar packet tracer 5.0 dosyasını ekledim!
    vlan 2 ye dhcp ili ip dağtabiliyorum
    ama diğer vlan 3 ve 4 e dağıtamıyorum!
    yardım ederseniz sevinirim!
    mümkünse configurasyonu tamamlayıp verirseniz çok süper olur

    (bu ödev değil kendim için istiyorum ve üzerindede baya düşündüm kolaya kaçtıgım düşünülmesin)

  2. #2
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    bi önce ki acmış oldugunuz vlan lara ip dagıtımı konusundada packet tracerle bunun mümkün olmadıgını ercan arkadaş söylemişti.
    The day that never comes

  3. #3
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Cool

    Quote Originally Posted by sdttn_58 View Post
    bi önce ki acmış oldugunuz vlan lara ip dagıtımı konusundada packet tracerle bunun mümkün olmadıgını ercan arkadaş söylemişti.
    Ben tek pool ile dağıtımın packet tracerda dağıtımının mümkün olmadığını sanmıştım!tamam şimdi oldu!
    tekrar teşekkürler sadettin!

  4. #4
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    yani demek oluyorki ben bir şirkette aynı İP aralığını kullanan pc ler fakat farklı vlanlar oluşturdugum taktirde bu pc lere dhcp ile ip atama olayını packet tracer ile nasıl olduğunu öğrenemiyoruz!

  5. #5
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    evet cünkü packet tracert ccna seviyesinde hazırlanmış bi simulatordür
    The day that never comes

  6. #6
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    benim R'da bu configurasyon var
    3 adet vlan ım!
    sahte interface yaratmadan dhcp min çalışmasını sağlayamıyorum ama oluşturdugum zamanda bütün vlanlar aralarında haberleşebiliyorlar
    ama ben haberleşmelerini istemiyorum
    ne yapmam lazım hem haberleşmesinler hemde IP yi DHCP den alsınlar
    bunu nasıl yaparımm!

    Router#show running-config
    Building configuration...

    Current configuration : 1204 bytes
    !
    version 12.2
    no service password-encryption
    !
    hostname Router
    !
    !
    !
    !
    !
    ip ssh version 1
    !
    !
    interface FastEthernet0/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface FastEthernet0/0.2
    encapsulation dot1Q 2
    ip address 192.168.3.2 255.255.255.0
    !
    interface FastEthernet0/0.3
    encapsulation dot1Q 3
    ip address 192.168.5.2 255.255.255.0
    !
    interface FastEthernet0/0.4
    encapsulation dot1Q 4
    ip address 192.168.6.2 255.255.255.0
    !
    interface FastEthernet1/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    shutdown
    !
    interface Serial2/0
    ip address 10.1.1.1 255.255.255.0
    clock rate 64000
    !
    interface Serial3/0
    no ip address
    shutdown
    !
    interface FastEthernet4/0
    no ip address
    shutdown
    !
    interface FastEthernet5/0
    no ip address
    shutdown
    !
    router rip
    network 10.0.0.0
    network 192.168.3.0
    !
    ip classless
    !
    !
    !
    !
    ip dhcp pool mersin_tekniki_yardim
    network 192.168.3.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.3.2
    dns-server 192.168.3.2
    ip dhcp pool muhasebe
    network 192.168.5.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.5.2
    dns-server 192.168.5.2
    ip dhcp pool yonetim_kadrosu
    network 192.168.6.0 255.255.255.0
    default-router 192.168.6.2
    dns-server 192.168.6.8
    !
    line con 0
    line vty 0 4
    login
    !
    !
    end

  7. #7
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Vlan access-listler ile haberleşmelerini engelleyebilirsiniz.Yukarıdaki örnek için;

    access-list 100 deny ip 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.5.0 255.255.255.0
    access-list 100 permit ip any any
    interface FastEthernet0/0.2
    ip access-group 100 in

    bu config ile mersin_tekniki_yardim'nın muhasebe'ye ulaşması engellenmiş olur.Diğerlerinide bu şekilde yapabilirsiniz.

  8. #8
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    Quote Originally Posted by ercanusa View Post
    Vlan access-listler ile haberleşmelerini engelleyebilirsiniz.Yukarıdaki örnek için;

    access-list 100 deny ip 192.168.3.0 255.255.255.0 192.168.5.0 255.255.255.0
    access-list 100 permit ip any any
    interface FastEthernet0/0.2
    ip access-group 100 in

    bu config ile mersin_tekniki_yardim'nın muhasebe'ye ulaşması engellenmiş olur.Diğerlerinide bu şekilde yapabilirsiniz.
    Teşekkürler anladım!

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts