ATM-DSLAM ve IP-DSLAM
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
ATM-DSLAM ve IP-DSLAM

bu iki config neden farklı yapılıyor? devre ATM de sonlanıyorsa ATM interfacein altında config yapıyoruz ama IP-DSLAM da sonlanıyorsa ATM interface'in altına sanal bir interface (atm 0/0/0.1) ya da BVI1

  1. #1
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart ATM-DSLAM ve IP-DSLAM

    bu iki config neden farklı yapılıyor?
    devre ATM de sonlanıyorsa ATM interfacein altında config yapıyoruz ama IP-DSLAM da sonlanıyorsa ATM interface'in altına sanal bir interface (atm 0/0/0.1) ya da BVI1 interface tanımlayarak config yapıyoruz. en azından benim şu ana kadar gördüklerim bunlar. bunun nedenini merak ediyorum. açıklayabilecek birisi var mı?

  2. #2
    yaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Londra
    Mesajlar
    245

    Standart

    ATM'den bir gidim anlasam iyi olur ama, bu linke bak Digital subscriber line access multiplexer - Wikipedia, the free encyclopedia
    Yaman

  3. #3
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    "Traditional 20th century DSLAM used Asynchronous Transfer Mode (ATM) technology to connect to upstream ATM routers/switches. These devices then extract the IP traffic and pass it on to an IP network. IP-DSLAMs extract the IP traffic at the DSLAM itself. Thus it is all IP from there. Advantage of IP-DSLAM over a traditional ATM DSLAM is in terms of lower capital expenditure and operational expenditure and a richer set of features and functionality."

    yazıyor. nedeni bu gibi sanki ama yine de tam anlayamadım

  4. #4
    dayt Guest

    Standart

    IPDSLAM:

    interface ATM0
    no ip address
    no shutdown
    ip mtu ***
    no atm ilmi-keepalive
    pvc 8/35
    pppoe-client dial-pool-number 1

    ATMde ise burası değişebiliyor

  5. #5
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    yalnız bizim devreler p2p. dial olayı yok. benim asıl sormak istediğin neden atm0/0/0 altına değil de atm0/0/0.1 altına ip adresi falan giriyoruz IP-DSLAM olunca.

  6. #6
    yaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Londra
    Mesajlar
    245

    Standart

    Benim anladigim IP olmasindan dolayi traffik ayrimi yapabilmek icin IP-DSLAM subnet'te kullaniliyor, ama ATM'de L2 oldugu icin packet ayrimi baska noktada gelisiyor bunun icinde direct interfacede ATM-DSLAM ayarlamasi olabiliyormus.

    Ne yazdigimi bende anlamadim ama, bizim is yerindeki ZEKILRDEN biri boyle dedi.
    Yaman

  7. #7
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    eheh neyse artık, root falan biliyodur belki görüler konuyu

  8. #8
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Ip-Dslam , Atm-Dslam arasındaki fark ; Atm dslam da uplink portları Atmdir.

    Ip de ise fiberdir. Farkı budur ancak dediğinz gibi , konfigurasyonda sub interface olusturmamız gerekmıyor.

    Main interface'de ;

    Atm -dslam için pvc altında ;

    dialer pool-member 1
    protocol ppp dialer


    Ip-dslam için pvc altında ;

    pppoe-client dial-pool-number 1

    satırlarını yazmanız yeterli.


    Kolay Gelsin

  9. #9
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    bu dialer pool olayı nedir?

    bizim konfigürasyonlarda dialer pool la ilgili hiç bişe yok.

  10. #10
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Vae erişimini düşünerek bunu yazdım , p2p link kurarken route-bridge ip seklinde bir komut vardı , forumda yazar mutlaka.

    Neden boyle bır ayrım olduğunu bilmen konfigurasyondan daha onemli sanırım.


    Kolay Gelsin

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok