VLAN Konfigurasyonu, Switch'ler arası Ping Atılmıyor
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
VLAN Konfigurasyonu, Switch'ler arası Ping Atılmıyor

Arkadaşlar her şey tamam ama switch ler arası ping atamıyorum! Yardım edermisiniz?

  1. #1
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Question VLAN Konfigurasyonu, Switch'ler arası Ping Atılmıyor

    Arkadaşlar her şey tamam ama switch ler arası ping atamıyorum!
    Yardım edermisiniz?

  2. #2
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    ben switchleri göremiyorum :S
    The day that never comes

  3. #3
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    nasıl göremiyorsun anlayamadım?
    ben packet tracer 4.1 kullanıyorum acaba ondan olabilirmi?

  4. #4
    Tracer Guest

    Default

    Switch0 da Vlan1 portu "down" , "up" yapman gerek. No shut yani

  5. #5
    josef06100 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1

    Default

    Switch(config)#interface vlan1
    Switch(config-if)#no shutdown
    olay tamam şimdi olması lazım denedim gidiyor

  6. #6
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    aaaaaaaaaaaa
    çok sağol!

  7. #7
    ayhanarda is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18

    Default

    Bu gibi durumlarda ilk kontrol edeceğiniz trouble shutting komutunuz "sh ip int brie" olmalıdır.İyi çalışmalar..

  8. #8
    xtremend33 is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Mersin
    Posts
    30

    Default

    bidaha asla unutmayacağım bu komutu)çok teşekkür ederim!

  9. #9
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    hangi interface alıtnda konfig yapıyorsanız ilk önce interface altına girilecek komut ''no shutdown'' komutudur.Bu komutu kesinlikle unutmamanız gerekir.

    İyi günler,

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts