G SHDSL Konfigurasyonu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
G SHDSL Konfigurasyonu

Merhaba benim şöyle bir sorunum var. 1 merkez 9 şubesi olan bir sistemimiz var. Merkezimiz frame relay şubelerimiz internetsiz G-Shdsl. Şubelerimizin hepsi merkezde bulunan server a uzak masaüstü kullanarak bağlanıp

  1. #1
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default G SHDSL Konfigurasyonu

    Merhaba benim şöyle bir sorunum var. 1 merkez 9 şubesi olan bir sistemimiz var. Merkezimiz frame relay şubelerimiz internetsiz G-Shdsl. Şubelerimizin hepsi merkezde bulunan server a uzak masaüstü kullanarak bağlanıp bir yazılım kullanıyorlar. Sorun şu 8 şube routing mode şekllinde kurulu herşey normal çalışıyor merkez şubeye - şube merkeze ulaşabiliyor sorun yok ama 1 şube bridge mode çalışıyor ve şube merkezi görebiliyor ama merkez şubeyi göremiyor. Merkezden şubeye ping bile atamıyorum ama şube merkeze bağlanıp server a ulaşıp programı rahatlıkla kullanabiliyor. Merkezin ve diğer şubelerin bu bridge mode da çalışan modeme ve bilgisayara ulaşmasını nasıl sağlayabilirim. Routingle ilgili olabilirmi acaba. Tracert 192.168.55.1 dediğimde 192.168.50.250 don sonra biryere ulaşamıyor ama diğer iplerden denediğimde önce wan ip sonrada lan ip ye ulaştığını görebiliyorum. Teşekkürler

    Cisco nun sh run çıktısı aşağıda bulunmaktadır.

    192.168.50.20 merkezdeki server
    serial 0/0/0.5 şube serial
    200.200.200.17 şube wan
    192.168.55.1 şubedeki modem


    Building configuration...

    Current configuration : 3874 bytes
    !
    version 12.4
    service timestamps debug datetime msec
    service timestamps log datetime msec
    no service password-encryption
    !
    hostname yourname
    !
    boot-start-marker
    boot-end-marker
    !
    logging buffered 51200 warnings
    !
    no aaa new-model
    !
    resource policy
    !
    mmi polling-interval 60
    no mmi auto-configure
    no mmi pvc
    mmi snmp-timeout 180
    ip subnet-zero
    ip cef
    !
    !
    no ip dhcp use vrf connected
    !
    !
    ip domain name yourdomain.com
    !
    username cisco privilege 15 secret 5 $1$RZH9$23/o0nXJ3jd2n4k/XooAF1
    !
    bridge irb
    !
    !
    interface FastEthernet0/0
    description $ETH-LAN$$ETH-SW-LAUNCH$$INTF-INFO-FE 0$
    ip address 192.168.50.250 255.255.255.0
    speed auto
    half-duplex
    !
    interface FastEthernet0/1
    no ip address
    shutdown
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface Serial0/0/0
    no ip address
    encapsulation frame-relay IETF
    frame-relay lmi-type ansi
    !
    interface Serial0/0/0.1 point-to-point
    description S01
    ip address 200.200.200.1 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 101 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.2 point-to-point
    description S02
    ip address 200.200.200.5 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 108 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.3 point-to-point
    description S05
    ip address 200.200.200.9 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 100 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.4 point-to-point
    description S06
    ip address 200.200.200.13 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 106 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.5 point-to-point
    description S03
    frame-relay interface-dlci 109 IETF
    bridge-group 1
    !
    interface Serial0/0/0.6 point-to-point
    description S04
    ip address 200.200.200.21 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 104 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.7 point-to-point
    description S07
    ip address 200.200.200.25 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 102 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.8 point-to-point
    description S08
    ip address 200.200.200.29 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 107 IETF
    !
    interface Serial0/0/0.9 point-to-point
    description S09
    ip address 200.200.200.33 255.255.255.252
    frame-relay interface-dlci 103
    !
    interface BVI1
    ip address 200.200.200.17 255.255.255.252
    !
    ip classless
    ip route 192.168.51.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.1
    ip route 192.168.52.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.7
    ip route 192.168.53.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.2
    ip route 192.168.54.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.6
    ip route 192.168.55.0 255.255.255.0 BVI1
    ip route 192.168.56.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.4
    ip route 192.168.59.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.3
    ip route 192.168.61.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.8
    ip route 192.168.62.0 255.255.255.0 Serial0/0/0.9
    !
    ip http server
    ip http access-class 23
    ip http authentication local
    ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
    !
    access-list 23 permit 10.10.10.0 0.0.0.7
    !
    control-plane
    !
    bridge 1 protocol ieee
    bridge 1 route ip
    banner login ^C
    -----------------------------------------------------------------------
    Cisco Router and Security Device Manager (SDM) is installed on this device.
    This feature requires the one-time use of the username "cisco"
    with the password "cisco". The default username and password have a privilege le
    vel of 15.

    Please change these publicly known initial credentials using SDM or the IOS CLI.

    Here are the Cisco IOS commands.

    username <myuser> privilege 15 secret 0 <mypassword>
    no username cisco

    Replace <myuser> and <mypassword> with the username and password you want to use
    .

    For more information about SDM please follow the instructions in the QUICK START

    GUIDE for your router or go to Shortcut Redirect - Cisco Systems
    -----------------------------------------------------------------------
    ^C
    !
    line con 0
    login local
    line aux 0
    line vty 0 4
    access-class 23 in
    privilege level 15
    login local
    transport input telnet
    line vty 5 15
    access-class 23 in
    privilege level 15
    login local
    transport input telnet
    !
    end

  2. #2
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    bridge olarak çalışan şubenizin konfigürasyonu bu mu? merkez konfigürasyonu gibi duruyo. :S
    bağlanamadığınız şubenin ve merkezin configlerini gönderebilir misiniz?

    ip route komutunda BVI1 yerine direk şubenin dış bacak ip adresini verseniz nasıl olur?

    bu arada merkezden şubeye ulşamamanızın nedeni (eger gonderdiginiz şubenin configiyse) acces-list. 23 nolu acceslisti kaldırın. kullanıldı interfacelerde de kaldırıp deneyin bi :S
    Last edited by kozalak; 06.03.2009 at 16:39.

  3. #3
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    şubenin de konfig ini verirseniz ikisini beraber inceleyip bi sonuca varabiliriz belki
    Mr.google knows everything , ask to him...

  4. #4
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    İlginiz için teşekkürler. Evet o konfigrasyon merkeze ait.
    Şubede zyxel marka ghdsl modem var ve firewall kapalı.

    lan ip 192.168.55.1
    wan ip 200.200.200.18
    mask 255.255.255.252
    gateway 200.200.200.17

    bvi1 yerine ip yazınca merkezde şubeye bağlanamıyor

  5. #5
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    arkadaşlar umarım vede sanırım buldum cevabı ama pazartesi deneyebileceğim sonucu ozaman söylerim : zyxel e şöyle bir soru sorulmuş:

    Zyxel - Support & Downloads

    cevap: 2 adet P791R (veya P792H) arasında noktadan noktaya bridge bağlantı yaptım. (Cihazları bridge mode’da ayarladım). Bu taraftaki PC’den karşı taraftaki PC’ye ping atabilmeme rağmen burdan karşı taraftaki G.SHDSL modeme ping atamıyorum, telnet veya WEB ara yüzünden bağlanamıyorum. Bunu nasıl aşabilirim.

    Cevap: G.SHDSL cihazlar bridge mode’da iken WAN tarafından kendilerine gelen istekler yanıt vermezler. Bu özellik fabrika ayarlarında kapalıdır.
    Açmak için
    1-) Modeme telnet ile bağlanın. Menu 24 daha sonra 8’e gidin.
    2-) “sys view autoexec.net” komutu ile modemin açılışta uyguladığı komutları görün. En sonda “sys quick enable” ayarını göreceksiniz. Bu satırı açılış dosyasından silmek için
    3-) “sys edit autoexec.net” komutu yazın. “n” (next) tuşuna “sys quick enable” satırını görene kadar basın
    4-) “d” tuşu ile bu satırı silin.
    5-) “x” tuşu ile bu değişikliği saklayın. “q” tuşu ile edit modundan çıkın
    6-) “sys view autoexec.net” komutu ile az önceki ayarın artık olmadığını görün.
    7-) Menu 21, daha sonra 2’den firewall özelliği kapatın. (Eğer cihaz firewall özelliğine sahip ise, örneğin P792H)
    8-) Değişikliklerin aktif olması için cihazı kapatıp açın.
    9-) Aynı ayarları diğer G.SHDSL modem için de yapın.

  6. #6
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    malesef birşey değişmedi sanırım merkez router tarafındaki bi sorun yüzünden oluyor. tracert 192.168.55.1 dediğim zaman 192.168.50.250 den sonrası yok ama ilginç bi şekilde şube merkez bağlantısı çalışıyor.

    (192.168.55.1 şube modem ip - 192.168.50.250 merkez router lan)

  7. #7
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    bizdeki bridge konfigürasyonlarında bridge olarak çalışan interface i merkez bacakta multipoint, uç bacakta da point-to-point olarak tanımlı. istersen bir dene.

    merkezle şubenin konfiglerini gönderebilseniz daha iyi incelenebilirdi. şube konfiginde kaynaklı bişe olabilir.

  8. #8
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    Şubede zyxel marka ghdsl modem var o yüzden herhangi bir konfigrasyon gönderemiyorum ama ip bilgileri ve merkezdeki cisco nun konfigi yukarda var

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts