Cisco iş olanakları
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Cisco iş olanakları

Merhaba cisco alanında istranbulda is bulmak niye bu kadar zor ? nereye basvurmamızı onerirsiniz veya nasıl bulceyiz?

  1. #1
    cableguy is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    55

    Default Cisco iş olanakları

    Merhaba
    cisco alanında istranbulda is bulmak niye bu kadar zor ?
    nereye basvurmamızı onerirsiniz veya nasıl bulceyiz?

  2. #2
    x25
    x25 is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    331

    Default

    hangi alanda iş bulmak kolay ki eğer cisco iş kaynaklarında iş bulmak kolay olsaydı muhtemelen herkez ciscocu olmak isterdi....

  3. #3
    e-mky Guest

    Default

    valla bu başlangıc yazısı şimdi beni korkuttu ben şimdi bir şirkette 800 ytl ile işe başlıyom bilgi işlem bölümünde önce pre-intermadite den ingilizcemi upper -intermediate seviyeine getirip sonrada ccna ya gitmeyi düşünüyorum. iş bulma konusunda fikirleri olan varsa bur alnda türkişiyede bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim herkes atıp tutuyor dah agecen hafta sabah ın işte insan ekinde türkiyede bilmem kaç bin network uzmanı açığı var demiş. (! )amaç burda danışıklı dövüş milleti piyasada bilindik bir kaç eğitim kurumuna hücüm ettirmek den başka birşey değil. ondan sonra millet işsiz gezecek hep söylemişimdir ve tekrar iddia ediyorum Türkiyede nitelilkli iş gücü ne yönelik kalifiye eleman eksiği yok denecek kadar az. kaldki kalifiye elmanlara sanki hak ettiğini veriyorlardamı bunu söylüyorlar anlamış değilim. kısacası bilşim sektöründe kalfiye elemanlar hiç bir zaman hak ettiklerinin yarsını bile almıyor. eksik bence bu.!
    kimseye yok öyle 3 kuruşa 5 köfte... konuyu dağıttım kusura bakmayın

  4. #4
    sothpaw is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6

    Default

    cisco nun pahalı olmasından sadece buyuk sırketlerın kullanıyor olmasından kaynaklandıgını dusunuyorum buyuk sırketlere gırmekse zor tabıkı ccie olsan ne olurkı telekom A.Ş. ıyı bır ıs fırsatı olabılır orasıda cısco kullanmıyormus. ıkı yada uc subesı olan sırketler dusunulebılır bunlarada zamanında kurulmus router bıkere calısıyo ıste kendı kendıne yonetılmeye ıhtıyacı yok bunların bunun ıcın cısco cu arıyacaklarını zannetmıyorum. malesef durum bana gore boyle

  5. #5
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Arrow

    Quote Originally Posted by sothpaw View Post
    cisco nun pahalı olmasından sadece buyuk sırketlerın kullanıyor olmasından kaynaklandıgını dusunuyorum buyuk sırketlere gırmekse zor tabıkı ccie olsan ne olurkı telekom A.Ş. ıyı bır ıs fırsatı olabılır orasıda cısco kullanmıyormus. ıkı yada uc subesı olan sırketler dusunulebılır bunlarada zamanında kurulmus router bıkere calısıyo ıste kendı kendıne yonetılmeye ıhtıyacı yok bunların bunun ıcın cısco cu arıyacaklarını zannetmıyorum. malesef durum bana gore boyle
    Ben bu şekilde bakmıyorum.
    Nedenine gelince şöyle.
    Telekom Cisco ürünü kullanır veya Juniper kullanır o tamamen satış politikası ile alakalı. yani telekom cisco kullanmıyor o halde cisco eğitimi neden alayım derseniz yanlış yapmış oluruz. Çünkü juniper de kullanmış olsanız , alcatel de nortel , HP de abcdefg marka da kullanmış olsanız yönetmeniz gereken cihazlar var ve iyi derecede Network bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Telekom Juniper kullanıyor.
    Peki Juniper'in sahipleri kim

    Juniper hiç kullanma fırsatım olmadı ama çok defa komut satırını ve makalelerini okudum.
    Araştırdığınızda cisco ile bir neredeyse aynı olduğunu göreceksiniz zaten :islik:






    Cisco Komut satırında
    Code:
    Show ip route
    olarak kullanılan komut

    Juniper'de
    Code:
     show route 
    olarak kullanılmış. sanırım şimdi ne demek istediğimi iyi anlamışsınızdır

    isterseniz 5 bilgisayarı olan yerde Bilgi işlem müdürü olun ister ABC Bankasının Networkünde tercih sizin

  6. #6
    sothpaw is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6

    Default

    cisco egitimleri almaya devam ediyoruz inşallah soylediğiniz gibi tercih bize kalır
    5 bılgısayarmı olucak yada ABC bankasımı olucak

  7. #7
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Arrow

    Quote Originally Posted by sothpaw View Post
    cisco egitimleri almaya devam ediyoruz inşallah soylediğiniz gibi tercih bize kalır
    5 bılgısayarmı olucak yada ABC bankasımı olucak
    inşallah hak ettiğiniz yere gelirsiniz o zaman

  8. #8
    Captan_Carter is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bursa
    Posts
    13

    Default

    kariyerde ilanlara bakıldığında aslında cisco elemanı arayan yer çok ama sadece cisco cu aramıyorlar o başka cisco nun yanında mcse seritifkasyonu veritabanı bilgisi gibi bir çok şeylerde istiyorlar ve buda gerçekten sınırları zorluyor.ama bildiğim kadarıyla yurtdışı imkanlar ıbu konuda elverişli diye duydum kanada mcse ve ccna sertifikasına sahip olan kişiler vize olanağında bile yardımcı oluyormuş pek araştırmadım isterseniz araştırın...

  9. #9
    cableguy is offline Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    55

    Default

    Quote Originally Posted by Captan_Carter View Post
    kariyerde ilanlara bakıldığında aslında cisco elemanı arayan yer çok ama sadece cisco cu aramıyorlar o başka cisco nun yanında mcse seritifkasyonu veritabanı bilgisi gibi bir çok şeylerde istiyorlar ve buda gerçekten sınırları zorluyor.ama bildiğim kadarıyla yurtdışı imkanlar ıbu konuda elverişli diye duydum kanada mcse ve ccna sertifikasına sahip olan kişiler vize olanağında bile yardımcı oluyormuş pek araştırmadım isterseniz araştırın...
    evet artı c-sharpda ve javada yazmanı da bekliyorlar :d

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts