Cisco iş olanakları
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco iş olanakları

Merhaba cisco alanında istranbulda is bulmak niye bu kadar zor ? nereye basvurmamızı onerirsiniz veya nasıl bulceyiz?

  1. #1
    cableguy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    55

    Standart Cisco iş olanakları

    Merhaba
    cisco alanında istranbulda is bulmak niye bu kadar zor ?
    nereye basvurmamızı onerirsiniz veya nasıl bulceyiz?

  2. #2
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    hangi alanda iş bulmak kolay ki eğer cisco iş kaynaklarında iş bulmak kolay olsaydı muhtemelen herkez ciscocu olmak isterdi....

  3. #3
    e-mky Guest

    Standart

    valla bu başlangıc yazısı şimdi beni korkuttu ben şimdi bir şirkette 800 ytl ile işe başlıyom bilgi işlem bölümünde önce pre-intermadite den ingilizcemi upper -intermediate seviyeine getirip sonrada ccna ya gitmeyi düşünüyorum. iş bulma konusunda fikirleri olan varsa bur alnda türkişiyede bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim herkes atıp tutuyor dah agecen hafta sabah ın işte insan ekinde türkiyede bilmem kaç bin network uzmanı açığı var demiş. (! )amaç burda danışıklı dövüş milleti piyasada bilindik bir kaç eğitim kurumuna hücüm ettirmek den başka birşey değil. ondan sonra millet işsiz gezecek hep söylemişimdir ve tekrar iddia ediyorum Türkiyede nitelilkli iş gücü ne yönelik kalifiye eleman eksiği yok denecek kadar az. kaldki kalifiye elmanlara sanki hak ettiğini veriyorlardamı bunu söylüyorlar anlamış değilim. kısacası bilşim sektöründe kalfiye elemanlar hiç bir zaman hak ettiklerinin yarsını bile almıyor. eksik bence bu.!
    kimseye yok öyle 3 kuruşa 5 köfte... konuyu dağıttım kusura bakmayın

  4. #4
    sothpaw isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    cisco nun pahalı olmasından sadece buyuk sırketlerın kullanıyor olmasından kaynaklandıgını dusunuyorum buyuk sırketlere gırmekse zor tabıkı ccie olsan ne olurkı telekom A.Ş. ıyı bır ıs fırsatı olabılır orasıda cısco kullanmıyormus. ıkı yada uc subesı olan sırketler dusunulebılır bunlarada zamanında kurulmus router bıkere calısıyo ıste kendı kendıne yonetılmeye ıhtıyacı yok bunların bunun ıcın cısco cu arıyacaklarını zannetmıyorum. malesef durum bana gore boyle

  5. #5
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    Alıntı sothpaw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cisco nun pahalı olmasından sadece buyuk sırketlerın kullanıyor olmasından kaynaklandıgını dusunuyorum buyuk sırketlere gırmekse zor tabıkı ccie olsan ne olurkı telekom A.Ş. ıyı bır ıs fırsatı olabılır orasıda cısco kullanmıyormus. ıkı yada uc subesı olan sırketler dusunulebılır bunlarada zamanında kurulmus router bıkere calısıyo ıste kendı kendıne yonetılmeye ıhtıyacı yok bunların bunun ıcın cısco cu arıyacaklarını zannetmıyorum. malesef durum bana gore boyle
    Ben bu şekilde bakmıyorum.
    Nedenine gelince şöyle.
    Telekom Cisco ürünü kullanır veya Juniper kullanır o tamamen satış politikası ile alakalı. yani telekom cisco kullanmıyor o halde cisco eğitimi neden alayım derseniz yanlış yapmış oluruz. Çünkü juniper de kullanmış olsanız , alcatel de nortel , HP de abcdefg marka da kullanmış olsanız yönetmeniz gereken cihazlar var ve iyi derecede Network bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Telekom Juniper kullanıyor.
    Peki Juniper'in sahipleri kim

    Juniper hiç kullanma fırsatım olmadı ama çok defa komut satırını ve makalelerini okudum.
    Araştırdığınızda cisco ile bir neredeyse aynı olduğunu göreceksiniz zaten :islik:






    Cisco Komut satırında
    Kod:
    Show ip route
    olarak kullanılan komut

    Juniper'de
    Kod:
     show route 
    olarak kullanılmış. sanırım şimdi ne demek istediğimi iyi anlamışsınızdır

    isterseniz 5 bilgisayarı olan yerde Bilgi işlem müdürü olun ister ABC Bankasının Networkünde tercih sizin

  6. #6
    sothpaw isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    cisco egitimleri almaya devam ediyoruz inşallah soylediğiniz gibi tercih bize kalır
    5 bılgısayarmı olucak yada ABC bankasımı olucak

  7. #7
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    Alıntı sothpaw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cisco egitimleri almaya devam ediyoruz inşallah soylediğiniz gibi tercih bize kalır
    5 bılgısayarmı olucak yada ABC bankasımı olucak
    inşallah hak ettiğiniz yere gelirsiniz o zaman

  8. #8
    Captan_Carter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Bursa
    Mesajlar
    13

    Standart

    kariyerde ilanlara bakıldığında aslında cisco elemanı arayan yer çok ama sadece cisco cu aramıyorlar o başka cisco nun yanında mcse seritifkasyonu veritabanı bilgisi gibi bir çok şeylerde istiyorlar ve buda gerçekten sınırları zorluyor.ama bildiğim kadarıyla yurtdışı imkanlar ıbu konuda elverişli diye duydum kanada mcse ve ccna sertifikasına sahip olan kişiler vize olanağında bile yardımcı oluyormuş pek araştırmadım isterseniz araştırın...

  9. #9
    cableguy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    55

    Standart

    Alıntı Captan_Carter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kariyerde ilanlara bakıldığında aslında cisco elemanı arayan yer çok ama sadece cisco cu aramıyorlar o başka cisco nun yanında mcse seritifkasyonu veritabanı bilgisi gibi bir çok şeylerde istiyorlar ve buda gerçekten sınırları zorluyor.ama bildiğim kadarıyla yurtdışı imkanlar ıbu konuda elverişli diye duydum kanada mcse ve ccna sertifikasına sahip olan kişiler vize olanağında bile yardımcı oluyormuş pek araştırmadım isterseniz araştırın...
    evet artı c-sharpda ve javada yazmanı da bekliyorlar :d

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok