Cisco SDM Kurulumu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
Cisco SDM Kurulumu

Selam bizim sitemizdede bir SDM kurulumun anlatımı olsun istedim; Cisco SDM kurulumunda ilk önce SDM bağlantısı için router ımızda birkaç komut girmek zorundayız;Bu komutlar kullanıcı adı,şifre ve telnet bağlantısı içindir

  1. #1
    latecollision Guest

    Arrow Cisco SDM Kurulumu

    Selam bizim sitemizdede bir SDM kurulumun anlatımı olsun istedim;
    Cisco SDM kurulumunda ilk önce SDM bağlantısı için router ımızda birkaç komut girmek zorundayız;Bu komutlar kullanıcı adı,şifre ve telnet bağlantısı içindir ve aşağıdadır;

    Daha sonra pc mizde tcp/ıp ayarlarında ip adresini değiştiriceğiz,bu arada router ımızın fastethernet 0/0 ip adresi 192.168.20.1/24 tür bizde şimdi pc mize 192.168.20.x li bir ip adres verelim;


    Şimdi SDM in kurulumuna geçelim,setup exe de next click lerle finish e kadar ilerliyoruz;bazılarını resimle yapıştırmadım çok yer tutmasın diye;







    Kurulum bittikten sonra gelen ekran ve daha sonrada bize şifre ve kullanıcı adı soruluyor,





    Yukarda gateway in ip sini giriyoruz,router ın fastethernet0/0 ip si.





    Yukarda da kullanıcı adı ve şifre geldi biz bunları en başta ikisinide cisco olarak vermiştik.





    Yukarda gördüğümüz gibi SDM kurulumumuz tamamdır,

    SDM;Cisco router larda VPN ve SSH gibi uygulamaları router ın komut satırından değilde yukarda gözüktüğü gibi grafiksel olarak kurulumlarını sağlıyan kullanışlı bir programdır,Bu programla VPN leri yapmak router ın komut satırında yapmaktan 10 kat daha kolay ve kullanışlıdır,faydalı olması dileğiyle kolay gelsin.Alıntı Değildir.

    NOT:SDM in kurulması için sisteminizde java nın 1.4.2.07 sürümü kurulu olması gerekir ve ayrıca bölgesel dil seçenekleri de İngilizce olmalıdır,(İngiltere İngilizcesi)

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    eline sağlık korhan hocam, çok güzel bir anlatım olmuş...

  3. #3
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Cok guzel olmus tesekkurler.
    Sanirim her router desteklemiyor.Cisco 2600xm serisi ve ustu detekliyor diye biliyorum.Calistigin yere direk sdm destekleyen bir model alacaksin sonrada keyifle cayini yudumlayacaksin .

  4. #4
    dayt Guest

    Default

    ellerine sağlık güzel olmuş

  5. #5
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    korhan bir ara da Cisco Works'u anlatsan cok seviniriz..

    Eline koluna sağlık..

  6. #6
    ustunel is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Düzce
    Posts
    116

    Default

    Çok teşekkürler korhan hocam .güzel bi anlatım olmuş

  7. #7
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default

    Korhan emegine saglik
    cok tesekkurler
    Last edited by latecollision; 22.04.2009 at 01:37.

  8. #8
    Yataghan is offline Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    68

    Default

    Teşekkürler.

  9. #9
    supercef1 Guest

    Default

    emeğinize sağlık,teşekkürler.

  10. #10
    mustafa1975 is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    tşk ederim, emeğe saygı

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts