Cisco PIX Firewall Configuration - Filtering
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
Cisco PIX Firewall Configuration - Filtering

Arkadaslar bana asagidaki resimlerde gorulen 3 tane cok basit lab lazim. Bunlari bana yapabiliecek bir arkadas varmi. Bir zahmet okul icin lazim cok onemli. senaryo turkce olabilir, yada ingilizce. Topologyleri

  1. #1
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Arrow Cisco PIX Firewall Configuration - Filtering

    Arkadaslar bana asagidaki resimlerde gorulen 3 tane cok basit lab lazim. Bunlari bana yapabiliecek bir arkadas varmi. Bir zahmet okul icin lazim cok onemli. senaryo turkce olabilir, yada ingilizce. Topologyleri ben cizdim sadece commandslar ve konfigurasyonlari yapilacak.

    1.Lab Router Security: SSH, ICMP, ROuting protocol kullanilarak guvenlik ayarlari. Resimdeki iki ROuters arasindaki guvenlik ayarlari ve filtreleme (filtering) islemi.

    2.Lab PIX Firewall Configuration: PIX Firewall temel guvenlik ayarlari

    3.Lab PIX Firewall Filtering: Resimdeki Topolgye uygun olarak PIX Firewall Filtreleme (filtering) ayarlari.

    Simdiden tesekkurler.

  2. #2
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Arrow Yokmu arkadaslar Bu lablarda yardimci olacak bir arkadas

    Bu lablarda yardimci olacak bir arkadas varsa lutfen yardim etsin.

  3. #3
    ahmetozay is offline Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    42

    Default

    Merhaba Dostum,
    Eminim ki burdaki arkadaşların birçoğu bu labları çok kolaylıkla yapar ama ben yapmalarını tavsiye etmem nedeni is eğer okul bunları senden istiyorsa sen yapmalısın yapmak için uğraşmalı araştırmalı kafa patlatmalısın en azından ortaya bişeyler çıkartabilirsin daha sonra takıldığın anlamadığın yerledede bizden yardım isteyebilirsin ciscotr bunun için var. Saygılar

  4. #4
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Smile Merhaba ahmetozay bey,

    Aslinda haklisiniz biraz kafa yormak lazim bu lablar cok zor degil yapilabilir. Bende suan oyle yapiyorum zaten. Tecrube eksikligi var bende birazda guvensizlik var. Birde benim okul da adelet yok tek turk ben varim, ogretmenler hic yardimci olmuyorlar okuldaki diger ogrencilerde benimli hic konusmuyorlar, yani sizin anlyacaniz baya bir ayrimcilik var. Bu sartlar altinda okumak zaten beni okuldan tiksindirdi, Allah tan bu benim son projem verirsem okul bitecek. Bakalim yapabiliecekmiyim. Hayirlisi.

  5. #5
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    emın ol bıraz arastırarak bu labları cok kolay yapabılırsın.cunku gercekten basıt lablar ve bunları ozellıkle sen yapmalısınkı bı seyler ogrenebılesın...kolay gelsın

  6. #6
    ahmetişko is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    22

    Default



    burdaki adresleri nasıl dağıtıcaz yardımcı olabilir misiniz adresler arasında sıkışıyorum hatta hiç başlayamıyorum. 192.168.2.0/24 böyle bir ip adres bloğunu dağıtabiliyorum ağa fakat iş sonu böyle rakamlar olanlara gelince sınıfta kalıyorum. sizlerin yardımlarınızı bkeliyorum ..

  7. #7
    dayt Guest

    Default

    f0/2 ye /23lük adres
    f0/1 e /24lük adres
    f0/0 a /26lık adres yeterli olacaktır.

  8. #8
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,189

    Default

    hangi networkte kaç host yerleşebilir onları hesaplayın ve yerleştirmeyi yapın en az ip israfını yapacak şekilde mesela 10.0.4.11/26 yı f0/0 a verirseniz bu ip nin bulundugu network 10.0.4.0/26 olur bu ipnin bulundugu network te 62 tane host bulunabilir.en mantıklı seçim bu interface için bu ip olur.digerlerini seçerseniz daha fazla israf yaparsınız. geri kalanlarıda siz hesaplayın.kolay gelsin ...
    The day that never comes

  9. #9
    ercanusa is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    İstanbul
    Posts
    513

    Default

    Aslında çok zor birşey değil.Basit bir formülü var.

    Ör/10.0.1.148 /23
    Verilen subnetmuskı 32 ye tamamlıyorsun: 32-23 = 9
    2^9 =512 tane ip adresi var bu networkte.Bir network ve bir broadcast adresi olduğu için 2 tane ipyi kullanamayız.Geriye 512-2 =510 tane kullanılabilir ip kalır.

    Ip leri hesapladıktan sonra dağıtması daha kolay artık.En çok ip ihtiyacı olandan dağıtmaya başlayabilirsin.Yukarıda cevabı verilmiş zaten.

  10. #10
    ahmetişko is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    22

    Default

    Hepinize çok çok teşekkürler hatamı anladım verilen ip adresleri network adresi sanmıştım pt deki açıklamaları okuyunca onları interface e assgin edecekmişiz siz deyince ayıktım tekrar sağolun bu forumdan CCIE alana kadar çıkmam sanırım inşallah o günleri de görürüz

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts