Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım

Mrb arkadaşlar bir kamu kurumunun bilgi işlem servisi sorumluluğunu yürütüyorum. Kuruma giga cisco switcler aldık. Yalnız benim hiç bir bilgim yok cisco switclerle ilgili. Malesef şu anda eğitim alma imkanımda

  1. #1
    serdar_01 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım

    Mrb arkadaşlar bir kamu kurumunun bilgi işlem servisi sorumluluğunu yürütüyorum. Kuruma giga cisco switcler aldık. Yalnız benim hiç bir bilgim yok cisco switclerle ilgili. Malesef şu anda eğitim alma imkanımda yok (ilerde alıcam). Sizlerden ricam bu cihazları kullanmak için nerden başlamam lazım mesala CCNA kitaplarından alsam sorunumu çözebilirmiyim şimdilik. Ve hangi kitabı tavsiye edersiniz. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    cisco switch bölmümüzde gerekli bir çok bilgi bulunmakta, yapmak isteyipte yapamadığınız birşey olursa buraya yazın yardımcı oluruz

  3. #3
    serdar_01 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    Tşkler Hakan. Önereceğiniz bir kaynak kitap varmı peki konuyla ilgili. Forumları sürekli takip ediyorum. Dediğim gibi daha önce hiç bu switchleri kullanmadım ve eğitiminide henüz alamadım.

  4. #4
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    kitap olarak bildiğim yok ama buradan switch bölümünden bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz

  5. #5
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    size onerim herseyden once OSI ve TCP konusunda bazi makaleler inceleyip bu yonde bir eksikliginiz varsa bunu kapatmaniz..

    Ardindan router ve switch'i taniyin, en onemlisi IOS nedir bunu ogrenin.

    IOS cisco cihazlar uzerinde calisan isletim sistemleridir. Tipki unix linux gibi komutlarla calisirlar. ip verilmis bir switche agdan ulasarak ya da console portundan konsol baglantisi yaparak IOS'e ulasabilirsiniz.

    Burada calistirilan komutlari, ne icin calistirildigini ve sorunlar ciktiginda neler yapildigini kesfedin.

    Daha sonra Hakan'in dedigi gibi burada bir sorunuz olursa forumda baslik acarak iletebilirsiniz.

    saygilar

  6. #6
    serdar_01 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    Site çok güzel bir kaynak emeği geçen tüm arkadaşlara ve mesajıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

  7. #7
    Ciscoist is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    189

    Default

    hocam switch i tak o çalışır o haliyle zaten, sistem işleyişinini standart işlemlerde yürümesi için herhangi bir konfigürasyon ihtiyacı yok

  8. #8
    serdar_01 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by Ciscoist View Post
    hocam switch i tak o çalışır o haliyle zaten, sistem işleyişinini standart işlemlerde yürümesi için herhangi bir konfigürasyon ihtiyacı yok


    İyi diyorsunda kardeş o kadar parayı standart çalıştırmak için vermedik. Konfigürasyonlarından yararlanamadıktan sonra cisco yerine standart switcler koyardım. Neyse ben bu işi çözerim evelallah. Saol yardımın için

  9. #9
    turkavfatih is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstanbul
    Posts
    590

    Default

    tak calıstırla olcagını sanmıyorum.sızın yapınız nasıl ıcerıde vlan kullanıyormusunuz hattınız ne ?eger metroysa ve bu swıtchı metro sonlandırmak ıcın aldıysanız elbettekı ufak tefek confıgler olucak tak calıstır degıldır gıbıme gelıyor ole olsa cısco ya ne gerek var dımı )sen bıras yapıdan ve ne yapmak ıstedıgınden bahsedersen daha ıyı yardımcı olabılırız.

    kolay gelsın

  10. #10
    ahmetişko is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    22

    Default

    Arkadaşlar bir sorum olacak. Network adreslerinin her zaman host bitlerinin olduğu kısım sıfır ile mi biter? ben bir tane host ip adres ile subnet mask adresi AND ledim çıkan network adresinin sonu 0 değildi. Cisconun tanımlarında da 0 dır diyor. Adresler şunlar
    HOST IP ADRES: 192.168.3.219
    NETWORK MASK: 255.255.255.224
    Last edited by ahmetişko; 12.03.2009 at 18:01. Reason: Network maskın son octeti 224 olacak yanlış yazmışım

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts