Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 4 Sayfadan 1. Sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım

Mrb arkadaşlar bir kamu kurumunun bilgi işlem servisi sorumluluğunu yürütüyorum. Kuruma giga cisco switcler aldık. Yalnız benim hiç bir bilgim yok cisco switclerle ilgili. Malesef şu anda eğitim alma imkanımda

  1. #1
    serdar_01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    4

    Standart Cisco Eğitimine Nereden Başlamalıyım

    Mrb arkadaşlar bir kamu kurumunun bilgi işlem servisi sorumluluğunu yürütüyorum. Kuruma giga cisco switcler aldık. Yalnız benim hiç bir bilgim yok cisco switclerle ilgili. Malesef şu anda eğitim alma imkanımda yok (ilerde alıcam). Sizlerden ricam bu cihazları kullanmak için nerden başlamam lazım mesala CCNA kitaplarından alsam sorunumu çözebilirmiyim şimdilik. Ve hangi kitabı tavsiye edersiniz. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    cisco switch bölmümüzde gerekli bir çok bilgi bulunmakta, yapmak isteyipte yapamadığınız birşey olursa buraya yazın yardımcı oluruz

  3. #3
    serdar_01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Tşkler Hakan. Önereceğiniz bir kaynak kitap varmı peki konuyla ilgili. Forumları sürekli takip ediyorum. Dediğim gibi daha önce hiç bu switchleri kullanmadım ve eğitiminide henüz alamadım.

  4. #4
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    kitap olarak bildiğim yok ama buradan switch bölümünden bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz

  5. #5
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    size onerim herseyden once OSI ve TCP konusunda bazi makaleler inceleyip bu yonde bir eksikliginiz varsa bunu kapatmaniz..

    Ardindan router ve switch'i taniyin, en onemlisi IOS nedir bunu ogrenin.

    IOS cisco cihazlar uzerinde calisan isletim sistemleridir. Tipki unix linux gibi komutlarla calisirlar. ip verilmis bir switche agdan ulasarak ya da console portundan konsol baglantisi yaparak IOS'e ulasabilirsiniz.

    Burada calistirilan komutlari, ne icin calistirildigini ve sorunlar ciktiginda neler yapildigini kesfedin.

    Daha sonra Hakan'in dedigi gibi burada bir sorunuz olursa forumda baslik acarak iletebilirsiniz.

    saygilar

  6. #6
    serdar_01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Site çok güzel bir kaynak emeği geçen tüm arkadaşlara ve mesajıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

  7. #7
    Ciscoist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Mesajlar
    189

    Standart

    hocam switch i tak o çalışır o haliyle zaten, sistem işleyişinini standart işlemlerde yürümesi için herhangi bir konfigürasyon ihtiyacı yok

  8. #8
    serdar_01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    4

    Standart

    Alıntı Ciscoist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam switch i tak o çalışır o haliyle zaten, sistem işleyişinini standart işlemlerde yürümesi için herhangi bir konfigürasyon ihtiyacı yok


    İyi diyorsunda kardeş o kadar parayı standart çalıştırmak için vermedik. Konfigürasyonlarından yararlanamadıktan sonra cisco yerine standart switcler koyardım. Neyse ben bu işi çözerim evelallah. Saol yardımın için

  9. #9
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    tak calıstırla olcagını sanmıyorum.sızın yapınız nasıl ıcerıde vlan kullanıyormusunuz hattınız ne ?eger metroysa ve bu swıtchı metro sonlandırmak ıcın aldıysanız elbettekı ufak tefek confıgler olucak tak calıstır degıldır gıbıme gelıyor ole olsa cısco ya ne gerek var dımı )sen bıras yapıdan ve ne yapmak ıstedıgınden bahsedersen daha ıyı yardımcı olabılırız.

    kolay gelsın

  10. #10
    ahmetişko isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2008
    Mesajlar
    22

    Standart

    Arkadaşlar bir sorum olacak. Network adreslerinin her zaman host bitlerinin olduğu kısım sıfır ile mi biter? ben bir tane host ip adres ile subnet mask adresi AND ledim çıkan network adresinin sonu 0 değildi. Cisconun tanımlarında da 0 dır diyor. Adresler şunlar
    HOST IP ADRES: 192.168.3.219
    NETWORK MASK: 255.255.255.224
    Konu ahmetişko tarafından (12.03.2009 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Network maskın son octeti 224 olacak yanlış yazmışım

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok