Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall

Cisco Labs yapmak. Ben Hollanda da yasiyorum, burda universitede okuyorum, secmeli ders icin cisco network security secmek zorunda kaldim, bana odev olarak okulda okuyan diger ogrenciler kullanmasi icin 5 tane

  1. #1
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Default Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall

    Cisco Labs yapmak.

    Ben Hollanda da yasiyorum, burda universitede okuyorum, secmeli ders icin cisco network security secmek zorunda kaldim, bana odev olarak okulda okuyan diger ogrenciler kullanmasi icin 5 tane basit LAbs yapmam istendi. Benim bu konuda pek tecrubem olmadigi icin sizin sitenizide daha onceden bildigim icin aklima sizlerden yardim istemek geldi. Bana bu konuda nasil yardimci olabilirsiniz. Simdiden tesekkur ederim.

    Asagida odev hakkinda daha detayli bilgi var.

    Odev: En fazla bir tane Pix firewall 525, en fazla iki tane router vede 3 veya 4 tane tane bilgisayar kullaniliarak anlatilcak cok basit labs (lablar) yapmam gerekiyor. Bu lablarda nasil configuration ve filtering command lari anlatilacak.

    Network Security 1 = How Configuration router ve switch konusundan 2 tane labs
    How Filtering router ve switch konusundan 1 tane lab.
    Network Security 2= Intrusion Detection konusundan 2 tane labs.
    VPN konusundan 1 tane lab yapmam gerekiyor.


    Bu labs lar nasil yapilir arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim.
    slmlar.

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    router ve switch ile ilgili olan lab çalışmanızı burada packet tracer ile yapabiliriz ama firewall için bir simülatör bilmiyorum...

    Detaylı olarak ne yapmak istediğinizi soylerseniz ilk topolojiniz için yardım edelim.

  3. #3
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    gns3 ile firewall da emüle edebilirsiniz.
    bu lablarda basitçe mi anlatılacak konular?
    ilgili konularla internette araştırma yaparak döküman bulabilirsiniz rahatlıkla. dökümanlarda da genellikle basit topolgy ler oluyor ona göre bi topogly kurup anlatım yapabilirsiniz sanırım

    hatta cisconun ccnp için student lab guide e-book ları var. onlar çok yararlı olur sanırım.
    Last edited by kozalak; 05.01.2009 at 14:26.

  4. #4
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Default

    sayin hakan bey,

    Benim yapmam gereken kisaca; okulda ogrencilerin kullanabilecekleri vede kullanildigi zaman calisan kucuk labs lar yapmak.Bunlari yaparken dikkat etmem gereken malzemeler ise en fazla bir tane Pix firewall, en fazla iki tane router ve switchs, en fazla 4 tane de pc's kullanilarak, basit labs yapmak. router ve switch filtering ve configuration, vpn, Intrusion Detection konulari ile olmasi gerekiyor. tsk...

  5. #5
    gandalf_3466 is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    264

    Default

    Kaan internette
    gns3 ile yapilmis hazir configurasyonlar bulbilirisin
    zaten senin istediklerin temel konfigurasyonlar rahat bulabilirsin

    bu arada Hollanda'nin neresinde yasiyorsun

    ben denhaag' dayim

  6. #6
    kaan-072 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    13

    Default

    (gandalf_3466) bir kac tane sey buldum ama tam benim istediklerim degil. sende adres varsa bir kactane gonderirsen sevinirim. Hollandanin Alkmaar sehrinde yasiyorum. slmlar...

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts