Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall

Cisco Labs yapmak. Ben Hollanda da yasiyorum, burda universitede okuyorum, secmeli ders icin cisco network security secmek zorunda kaldim, bana odev olarak okulda okuyan diger ogrenciler kullanmasi icin 5 tane

  1. #1
    kaan-072 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    13

    Standart Cisco Router, Firewall Lap , Cisco PIX 525 Firewall

    Cisco Labs yapmak.

    Ben Hollanda da yasiyorum, burda universitede okuyorum, secmeli ders icin cisco network security secmek zorunda kaldim, bana odev olarak okulda okuyan diger ogrenciler kullanmasi icin 5 tane basit LAbs yapmam istendi. Benim bu konuda pek tecrubem olmadigi icin sizin sitenizide daha onceden bildigim icin aklima sizlerden yardim istemek geldi. Bana bu konuda nasil yardimci olabilirsiniz. Simdiden tesekkur ederim.

    Asagida odev hakkinda daha detayli bilgi var.

    Odev: En fazla bir tane Pix firewall 525, en fazla iki tane router vede 3 veya 4 tane tane bilgisayar kullaniliarak anlatilcak cok basit labs (lablar) yapmam gerekiyor. Bu lablarda nasil configuration ve filtering command lari anlatilacak.

    Network Security 1 = How Configuration router ve switch konusundan 2 tane labs
    How Filtering router ve switch konusundan 1 tane lab.
    Network Security 2= Intrusion Detection konusundan 2 tane labs.
    VPN konusundan 1 tane lab yapmam gerekiyor.


    Bu labs lar nasil yapilir arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim.
    slmlar.

  2. #2
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    router ve switch ile ilgili olan lab çalışmanızı burada packet tracer ile yapabiliriz ama firewall için bir simülatör bilmiyorum...

    Detaylı olarak ne yapmak istediğinizi soylerseniz ilk topolojiniz için yardım edelim.

  3. #3
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    gns3 ile firewall da emüle edebilirsiniz.
    bu lablarda basitçe mi anlatılacak konular?
    ilgili konularla internette araştırma yaparak döküman bulabilirsiniz rahatlıkla. dökümanlarda da genellikle basit topolgy ler oluyor ona göre bi topogly kurup anlatım yapabilirsiniz sanırım

    hatta cisconun ccnp için student lab guide e-book ları var. onlar çok yararlı olur sanırım.
    Konu kozalak tarafından (05.01.2009 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    kaan-072 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    13

    Standart

    sayin hakan bey,

    Benim yapmam gereken kisaca; okulda ogrencilerin kullanabilecekleri vede kullanildigi zaman calisan kucuk labs lar yapmak.Bunlari yaparken dikkat etmem gereken malzemeler ise en fazla bir tane Pix firewall, en fazla iki tane router ve switchs, en fazla 4 tane de pc's kullanilarak, basit labs yapmak. router ve switch filtering ve configuration, vpn, Intrusion Detection konulari ile olmasi gerekiyor. tsk...

  5. #5
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Kaan internette
    gns3 ile yapilmis hazir configurasyonlar bulbilirisin
    zaten senin istediklerin temel konfigurasyonlar rahat bulabilirsin

    bu arada Hollanda'nin neresinde yasiyorsun

    ben denhaag' dayim

  6. #6
    kaan-072 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    13

    Standart

    (gandalf_3466) bir kac tane sey buldum ama tam benim istediklerim degil. sende adres varsa bir kactane gonderirsen sevinirim. Hollandanin Alkmaar sehrinde yasiyorum. slmlar...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok