Packet Tracer
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Packet Tracer

mrb arkadaslar,packet tracer da bı yerel alan ağı tasarlamam gerekıyor,örneğin bir fakültenin ağı.Bir türlü tasarımını gerçekleştiremedim,elinde örnekler olan arkadaşlar varsa yollayabilirler mi? şimdiden çok teşekkürler..

  1. #1
    ipek is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    11

    Default Packet Tracer

    mrb arkadaslar,packet tracer da bı yerel alan ağı tasarlamam gerekıyor,örneğin bir fakültenin ağı.Bir türlü tasarımını gerçekleştiremedim,elinde örnekler olan arkadaşlar varsa yollayabilirler mi?
    şimdiden çok teşekkürler..

  2. #2
    Ciscoist is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    189

    Default

    Merhaba,

    Packet Tracers - Help- Tutoriol kısmına girin örnek videolar var,

    ama packet tracer ı da tutmadım ben..

    switch bacağına ip atamak için komut yok ne saçma bişi ya..

    al birini vur ötekini..

    adam gibi kullanışlı bi sistem bulamadık

  3. #3
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    switch bacağına ip atayamassın ki.
    oluşturduğun vlanlara ip atayabilirsin.

  4. #4
    ipek is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    11

    Default

    çok teşekkür ederim,programda lab.ları gormustum ama help dosyasındaki videoları gormemıstım,çok saolun

  5. #5
    Ciscoist is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    189

    Default

    Quote Originally Posted by kozalak View Post
    switch bacağına ip atayamassın ki.
    oluşturduğun vlanlara ip atayabilirsin.
    Doğru söylüyorsun ya ) sağol kozalak..

  6. #6
    hakanidi is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1

    Default

    merhaba arkadaslar ben öğrenciyim bir ödevim var.yardımcı olursanız sevinirim.20 bilgisayardan oluşacak bir internet cafe tasrımı topolojisi maliyeti.lütfen cevap.

  7. #7
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Quote Originally Posted by Ciscoist View Post
    Merhaba,

    Packet Tracers - Help- Tutoriol kısmına girin örnek videolar var,

    ama packet tracer ı da tutmadım ben..

    switch bacağına ip atamak için komut yok ne saçma bişi ya..

    al birini vur ötekini..

    adam gibi kullanışlı bi sistem bulamadık
    Layer 3 switchlerde interface in altına girip " no switchport " komutunu yazarak portu layer3 e çekebilir ve ip verebilirsin , default ta switching port olarak çalışır hepsi
    Mr.google knows everything , ask to him...

  8. #8
    GhoSt is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,664

    Default

    Quote Originally Posted by hakanidi View Post
    merhaba arkadaslar ben öğrenciyim bir ödevim var.yardımcı olursanız sevinirim.20 bilgisayardan oluşacak bir internet cafe tasrımı topolojisi maliyeti.lütfen cevap.
    şimdi internet cafe diyince işin içine bilgisayarlar,switch,modem,kablolama da giriyor maliyet nerden çıktı ilginç bi ödev

    gördüğüm kadarıyla internet cafelerde kablonet/adsl modem onun arkasında yönetilemeyen bir switch senin yapında 24 portlu yeterli , tam olarak ne sormak istediğini de anlamadım açıkcası?
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    ebilfez is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    26

    Default

    ben şahsen düşünüyorum ilkokul kacıncı sınıfa sormuslar bu soruyu 1 2 bilemedin 3 abicim bu iş 10bin tlde tutar 100bin tlde kullanılacak malzemede önemli cisco swithcmi kullancan son sistem pcmi bu soruyu soran ögretmene selamımı söle kesin oo bilgisayardan anlamıyordur at bi fiyat

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts