Domain Name System(DNS) Problemi
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Domain Name System(DNS) Problemi

Basligi yanlis yere acmamisimdir umarim. Arkadaslar cok garip bi sorunum var. cozemiyorum da. evden ciscotr.com a giremiyorum. ama baska semtlerdeki arkadaslarim siteye rahatlikla giriyolarmis. bi iki siteye de girmede zorluk

  1. #1
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default Domain Name System(DNS) Problemi

    Basligi yanlis yere acmamisimdir umarim.
    Arkadaslar cok garip bi sorunum var. cozemiyorum da. evden ciscotr.com a giremiyorum. ama baska semtlerdeki arkadaslarim siteye rahatlikla giriyolarmis. bi iki siteye de girmede zorluk cekiyorum. tracert komutu ile bi deneme yapayim dedim.
    ya gayretttepe_t3_2-gayrettepe_t2_1.turktelekom.com.tr [212.156.118.18]
    den sonra request timed out hatası aliyorum.
    ya da host-84-51-3-68.teletektelekom.com [84.51.3.68] tan sonra request timed out hatasi aliyorum. sorun ttnetten kaynaklaniyor galiba ama nasil halledilebilir bu sorun? musteri hizmetlerini arasam yardimci olacaklarini sanmiyorum acikcasi.

    su an siteye vtunnel uzerinden baglandim. oyle yaziyorum. yardim edin kafayi yedim

  2. #2
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    dns olarak turk telekom dns sunucularini kullanmak yerine aşağıdaki dns'leri kullanabilir misin?

    194.27.128.101

    194.27.128.102

  3. #3
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    umarım sorun dns'den kaynaklıdır.

  4. #4
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    telekom dns lerini kullanmıyorum zaten. sizin verdiğinizi de denedim ama olmadı. telekomdan kaynaklı bişeler var galiba. en kısa zamanda hallederler umarım.

  5. #5
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    DNS değişikliği yerine birde aşağıda verdiğim proxy' i kullanarak deneyin

    66.198.41.11 port 3128

  6. #6
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    proxy ile girebiliyorum zaten ama proxy kullanmayı seven biri değilim. firefox a eklenti indirdim. sadece bu site için proxy kullansın die ama ayarlayamadım onu da kafasına göre takılıyor gibi. her adrese proxy kullanıyor ben sadece bu site için isterken. :S

  7. #7
    kozalak is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    457

    Default

    Quote Originally Posted by hakan View Post
    DNS değişikliği yerine birde aşağıda verdiğim proxy' i kullanarak deneyin

    66.198.41.11 port 3128
    hocam bu verdiğiniz proxy güvenli midir?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts