Arkadaşlar Merhaba,
Ektede görülebileceği gibi, toplam 2 switch üzerinde 3 VLAN oluşturdum. Hostlar DHCP ile IP alıyorlar. Sorun şu ki farklı Vlanlarda bulunan hostlar birbirlerine ping atamıyorlar.
Neden olabileceğini bilen var mı?
![]() | | |
Arkadaşlar Merhaba, Ektede görülebileceği gibi, toplam 2 switch üzerinde 3 VLAN oluşturdum. Hostlar DHCP ile IP alıyorlar. Sorun şu ki farklı Vlanlarda bulunan hostlar birbirlerine ping atamıyorlar. Neden olabileceğini bilen
Arkadaşlar Merhaba,
Ektede görülebileceği gibi, toplam 2 switch üzerinde 3 VLAN oluşturdum. Hostlar DHCP ile IP alıyorlar. Sorun şu ki farklı Vlanlarda bulunan hostlar birbirlerine ping atamıyorlar.
Neden olabileceğini bilen var mı?
öncelikle 2 client ile 30 client arasında bir fark yok yaptığınız conf aynı, o yüzde topolojide ne kadar az son kullanıcı ve cihaz eklerseniz anlaşılırlığı o kadar kolay olur
şimdi şöyleki
yukarıdaki vlanlar ile aşağıdaki vlanlar birbirinden farklı, eğer 2 sw' i birbirine bağlıyorsanız vtp yaparak aynı vlanları 2 topolojininde görmesini sağlarısnız..
Ama yukarıda farklı vlanlar, aşağıda farklı vlanlar birbiriyle konuşmasını istiyorsanız iki sw arasına ya bir router koyucaksınız yada diğer sw' de routerin diğer fastethernet bacağına bağlayıp konfigurasyonu öyle yaparsınız...
Anladım teşekkür ederim
bir şey daha bunu başka bir router kullanmadan aynı bu topolojiyi kullanarak yapmanın bir yolu var mı acaba ?
burada kullandıklarım zaten 2960