DHCP 150 Option
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
DHCP 150 Option

Merhaba, Başka bir networkte bulunan Cisco Ata cihazını; Call manager'ın bulunduğu networke register edebilmek için, ata cihazının bulunduğu networkteki dhcp server'da "dhcp 150 option" kullanmam gerektiğini söylediler.Dhcp 150 option nedir,

  1. #1
    Corvo is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20

    Arrow DHCP 150 Option

    Merhaba,


    Başka bir networkte bulunan Cisco Ata cihazını; Call manager'ın bulunduğu networke register edebilmek için, ata cihazının bulunduğu networkteki dhcp server'da "dhcp 150 option" kullanmam gerektiğini söylediler.Dhcp 150 option nedir, ne değildir bilgilerinizi paylaşabilir misiniz bu konuda ?


    Teşekkürler

  2. #2
    deliDumrul Guest

    Default

    Bak dostum burada burada windows 2000 DHCP serverda Cisco call manager konfigürasyonu resimli olarak anlatılmış. Belki işine yarar.
    Configuring Windows 2000 DHCP Server for Cisco CallManager [Cisco Unified Communications Manager (CallManager)] - Cisco Systems

  3. #3
    Orhan ERGUN is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    256

    Default

    Merhaba,

    Cisco cihazlar ip , gateway , subnetmask , dns bilgilerini bu komutla alıyor. 150 optionu dhcp parametreleri içerisinde yazmalısınız. Cisco switch , yada router üzerinde oluşturacağınız dhcp server içerisinden ip phonelara farklı voice vlanlarda ip dağıtıyor olabilirsiniz , bunun için o cihazlarda dhcp 150 option enable olmalı.

    Kolay Gelsin

  4. #4
    Corvo is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20

    Default

    Teşekkürler, kontrol ediyorum önerilerinizi.

  5. #5
    Soul is offline Administrator
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,080

    Default

    option 66 yıda kullanabilirsin...

  6. #6
    ayhanarda is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    18

    Default

    option 150 , dhcp tarafında tftp server ın standart kodu dur , cisco ip telefonlar , ata cihazları.. dhcp servera bunu sorduğunda git bak bu senin istediğin tftp serverın ip adresi derler, mantık bu , iyi çalışmalar..

  7. #7
    MCyagli is offline Administrator
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Corum - Turkiye
    Posts
    565

    Default

    Server dan Client a gönderilen DHCP bilgileri içinde bir sürü şey olabilir.


    Mesela

    Subnet Bilgisi gider,
    Default-Router bilgisi gider,
    Dns Server bilgisi gider,
    Lease time ne kadardır bilgisi gider,

    bunların her biri bir OPTION dır.

    Ama biz config yaparken

    CONF T
    ip dhcp pool mypool
    network 192.168.1.0 /24 ( aslında option 1 )
    default-router 192.168.1.1 ( option 3 dir )
    dns-server 8.8.8.4 ( options 6 dir )


    şekilde yazarız.

    istersek bunları isimleriyle degil
    option numaraları ile yazabiliriz.
    mesela dns-server 8.8.8.4 yerine option 6 ... diye yazabiliriz...


    OPTION 150 de aynı şekilde Client a göndereceğimiz
    bir bilgidir.

    İçinde TFTP SERVER kimdir bilgisi vardır.

    BU bilgisiye kim ihtiyac duyar ?

    Örneğin IP PHONE lar
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  8. #8
    3lukombo is offline Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    62

    Default

    Hocam,

    Bu da benden olsun
    BOOTP / DHCP options

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts