GNS3 Kurulumu ve Kullanımı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 120
GNS3 Kurulumu ve Kullanımı

arkadaşlar GNS3 programını kullanmaya çalışıyorum ancak tam olarak bilmediğimden bi işlem yapamadım. sanırım ios yüklemek gerekiyomuş bu işlem nası yapılır. veya programın kullanımını anlatan bi site bilen varmı?

  1. #1
    sari_lacivert is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    11

    Arrow GNS3 Kurulumu ve Kullanımı

    arkadaşlar GNS3 programını kullanmaya çalışıyorum ancak tam olarak bilmediğimden bi işlem yapamadım. sanırım ios yüklemek gerekiyomuş bu işlem nası yapılır. veya programın kullanımını anlatan bi site bilen varmı?

  2. #2
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    GNS3 gercek ios ile calisan bir programdir. . programi kurduktan sonra Edit menusunden ios ları tanıtmamız göstermemiz gerekiyor. gösterdiğimiz router modelini soltaraftan ana bölüme taşıyıp çalıştırabilirsiniz.

  3. #3
    sari_lacivert is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    11

    Default

    aynı şekilde yapmama rağmen dynamips le ilgili bi hata alıorum acaba o programıdamı kurmam gerekir.

  4. #4
    Hidayet Kurtulmuş is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    110

    Default

    aldığın hata mesajını yazarsan yardımcı olamya calısalım..

    Bende bu gece kurdum meleti ide pcyı ayarlamama rahmet 2.router acınca ıslemcı %50 3.routerı calıstırınca %100 cpu kullanımı oluyor.Bu tarz problemle karsılasan varmı forumda?

  5. #5
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    idlepc aldırdınmı?

  6. #6
    Hidayet Kurtulmuş is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    110

    Default

    1.routerı açtıgımda %50 vurdu ıslemcı dırek idle pc aldım dırek %3 e dustu ama 2. 3. routerları acınca yalan olduk

  7. #7
    ExtremE is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Türkiye
    Posts
    15

    Default

    IOS u tanıttıktan sonra (hangisini tanıtacağınızda önemli) edit sekmesinden preferences e tıklıyoruz. Açılan pencerede dynamips den test butonuna basıyoruz ve başarılı olduğunu teyit ettiriyoruz. Daha sonra hangi router serisinin ios unu yüklediyseniz o router ile çalışmaya başlayabiliyoruz.

    Vistada programı çalıştırıyor ancak komut satırını açamıyorsanız telnet i yüklemeniz gerekmekte, bunun için;

    Öncelikle bilgisayarım -- denetim masası -- program ve özellikler 'e
    girip sol taraftan windows özelliklerini aç kapa linkine tıklıyoruz.
    Açılan pencereen telnet i bulup aktif ediyoruz.

    Daha sonra GNS programını açıp edit sekmesinden preferences i açıyoruz.
    Ekrana gelen pencere terminal command kısmına :

    C:\windows\system32\telnet %h %p

    yazıyoruz. Bu sayede programı sorunsuz çalıştırmayı başarıyoruz

  8. #8
    sari_lacivert is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    11

    Default

    çok sağol dynamips hatasını test diyerek çözdüm ancak bu seferde ios i yüklediim router'ın konsoluna ulaşamıyorum.. acaba router'ın config'inde yapmam gereken başka ayarlarmı var???

  9. #9
    root is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ankara
    Posts
    1,409

    Default

    XaVieR.bb;

    abicim idle pc almanin pesini birakma ve her cihaz icin ayrica idlepc al cunku ilk almanda veya yildizli bulup almanda bir fayda olmuyor. bende 4 router var su anda ve hepsinde ayri sekilde idlepc aldim bir kac defa.. su an deli gibi calisiyorlar ve cpu cok az tukeniyor

  10. #10
    ExtremE is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Türkiye
    Posts
    15

    Default

    hata mesajını yazarsanız daha rahat yardımcı olunur

    Kısaca şunu deneyin:
    2 rauter alıp ikisini serial kablo ile birbirine bağlayın. Daha sonra sistemi çalıştırın(sistemi çalıştırmaz iseniz konsola bağlanamazsınız) Çalıştırdıktan sonra her router için tek tek sağ tık yapıp konsollarını açabilirsiniz.

+ Reply to Thread
Page 1 of 12 12311 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts