GNS3 Kurulumu ve Kullanımı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 12 Sayfadan 1. Sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 120 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
GNS3 Kurulumu ve Kullanımı

arkadaşlar GNS3 programını kullanmaya çalışıyorum ancak tam olarak bilmediğimden bi işlem yapamadım. sanırım ios yüklemek gerekiyomuş bu işlem nası yapılır. veya programın kullanımını anlatan bi site bilen varmı?

  1. #1
    sari_lacivert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    11

    Arrow GNS3 Kurulumu ve Kullanımı

    arkadaşlar GNS3 programını kullanmaya çalışıyorum ancak tam olarak bilmediğimden bi işlem yapamadım. sanırım ios yüklemek gerekiyomuş bu işlem nası yapılır. veya programın kullanımını anlatan bi site bilen varmı?

  2. #2
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    GNS3 gercek ios ile calisan bir programdir. . programi kurduktan sonra Edit menusunden ios ları tanıtmamız göstermemiz gerekiyor. gösterdiğimiz router modelini soltaraftan ana bölüme taşıyıp çalıştırabilirsiniz.

  3. #3
    sari_lacivert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    11

    Standart

    aynı şekilde yapmama rağmen dynamips le ilgili bi hata alıorum acaba o programıdamı kurmam gerekir.

  4. #4
    Hidayet Kurtulmuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    110

    Standart

    aldığın hata mesajını yazarsan yardımcı olamya calısalım..

    Bende bu gece kurdum meleti ide pcyı ayarlamama rahmet 2.router acınca ıslemcı %50 3.routerı calıstırınca %100 cpu kullanımı oluyor.Bu tarz problemle karsılasan varmı forumda?

  5. #5
    Cagdas Yalman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    427

    Standart

    idlepc aldırdınmı?

  6. #6
    Hidayet Kurtulmuş isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    110

    Standart

    1.routerı açtıgımda %50 vurdu ıslemcı dırek idle pc aldım dırek %3 e dustu ama 2. 3. routerları acınca yalan olduk

  7. #7
    ExtremE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Bulunduğu yer
    Türkiye
    Mesajlar
    15

    Standart

    IOS u tanıttıktan sonra (hangisini tanıtacağınızda önemli) edit sekmesinden preferences e tıklıyoruz. Açılan pencerede dynamips den test butonuna basıyoruz ve başarılı olduğunu teyit ettiriyoruz. Daha sonra hangi router serisinin ios unu yüklediyseniz o router ile çalışmaya başlayabiliyoruz.

    Vistada programı çalıştırıyor ancak komut satırını açamıyorsanız telnet i yüklemeniz gerekmekte, bunun için;

    Öncelikle bilgisayarım -- denetim masası -- program ve özellikler 'e
    girip sol taraftan windows özelliklerini aç kapa linkine tıklıyoruz.
    Açılan pencereen telnet i bulup aktif ediyoruz.

    Daha sonra GNS programını açıp edit sekmesinden preferences i açıyoruz.
    Ekrana gelen pencere terminal command kısmına :

    C:\windows\system32\telnet %h %p

    yazıyoruz. Bu sayede programı sorunsuz çalıştırmayı başarıyoruz

  8. #8
    sari_lacivert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    11

    Standart

    çok sağol dynamips hatasını test diyerek çözdüm ancak bu seferde ios i yüklediim router'ın konsoluna ulaşamıyorum.. acaba router'ın config'inde yapmam gereken başka ayarlarmı var???

  9. #9
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    XaVieR.bb;

    abicim idle pc almanin pesini birakma ve her cihaz icin ayrica idlepc al cunku ilk almanda veya yildizli bulup almanda bir fayda olmuyor. bende 4 router var su anda ve hepsinde ayri sekilde idlepc aldim bir kac defa.. su an deli gibi calisiyorlar ve cpu cok az tukeniyor

  10. #10
    ExtremE isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Bulunduğu yer
    Türkiye
    Mesajlar
    15

    Standart

    hata mesajını yazarsanız daha rahat yardımcı olunur

    Kısaca şunu deneyin:
    2 rauter alıp ikisini serial kablo ile birbirine bağlayın. Daha sonra sistemi çalıştırın(sistemi çalıştırmaz iseniz konsola bağlanamazsınız) Çalıştırdıktan sonra her router için tek tek sağ tık yapıp konsollarını açabilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok