Diğer Ağdaki Bilgisayarları Görmek
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
Diğer Ağdaki Bilgisayarları Görmek

Merhaba elimde bir ağ var özellikleri: * Merkezde frame relay ile cisco modem ve içeride 1 server 5 pc * Diğer uçlardada farklı semtlerde bulunan ve ghdsl bağlı olan şubeler

  1. #1
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Post Diğer Ağdaki Bilgisayarları Görmek

    Merhaba elimde bir ağ var özellikleri:

    * Merkezde frame relay ile cisco modem ve içeride 1 server 5 pc
    * Diğer uçlardada farklı semtlerde bulunan ve ghdsl bağlı olan şubeler var.


    İstediğim şu :

    Şu anda şubeler merkezde bulunan server a ulaşabiliyorlar ama merkezdeki başka bir bilgisayara ulaşamıyoruz bunun için ne yapabilirim. Daha önce gns3 ile denemelerim oldu ama bu şekilde gerçek bir ağla hiç uğraşmadım. Bu sistemi benden önce başka bir arkadaş kurmuş ve benim bu sorunu çözmem gerekiyor.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    ana merkezde başka bir bilgisayara ulaşmaktan kastınız nedir acaba?

  3. #3
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    örn. şubede bulunan bilgisayardan merkezdeki server a ping atıp paylaşımlaraına ulaşabiliyorum

    ama merkezdeki başka bir pc ye şubeden ne ping atabiliyorum nede herhangi bir paylaşımına ulaşamıyorum.

  4. #4
    aruspex is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    21

    Default

    sunucu ve client lar aynı subnet içinde mi ? route eksikliğinden kaynaklanabilir.sistemde acl kullanılıyor mu ? merkezde firewall var mı ?
    tracert denediğiniz zaman nerede kalıyor paketler ?

  5. #5
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Default

    Merkezdeki sunucu 192.168.50.20 mask 255.255.255.0
    merkezdeki pc 192.168.50.55 mask 255.255.255.0

    şubede ki pc 192.168.49.2 mask 255.255.255.0


    firewall ve acl yok
    tracert denemedim
    route la ilgisi olabilir ma eksik olan ne bilmiyorum?

    49.2 ip li makina 50.20 ye ulaşıyor ama 50.55 e ulaşamıyor

  6. #6
    barishlee is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    İstnabul
    Posts
    4

    Default

    Selamlar;
    Merkezdeki Pc'lerin ağ geçidinde ne yazıyor? Merkezdeki sunucu ie aynı mı? Güvenlik duvrı devrede olabilir belki?

  7. #7
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    Quote Originally Posted by savasdemirci View Post
    Merkezdeki sunucu 192.168.50.20 mask 255.255.255.0
    merkezdeki pc 192.168.50.55 mask 255.255.255.0

    şubede ki pc 192.168.49.2 mask 255.255.255.0


    firewall ve acl yok
    tracert denemedim
    route la ilgisi olabilir ma eksik olan ne bilmiyorum?

    49.2 ip li makina 50.20 ye ulaşıyor ama 50.55 e ulaşamıyor
    merkez 192.168.50.0 networkünde şube 192.168.49.0 networkünde bunların konuşması için bir access-list yada route yapmanız gerekicek...

  8. #8
    savasdemirci is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    42

    Arrow

    Arkadaşlar sanırım problemi sayenizde anladım.
    Merkezdeki pc de ağ geçidi yok o yüzden isteklere cevap vermiyor. Ama daha büyük bir sorun var oda şu:

    Şubeden ulaşmak istediğim merkezde bulunan pc nin üstünde 2 adet ethernet kartı var ve biriyle internete çıkıyor diğeri ile yerel ağa bağlanıyor. Doğal olarak yerel ağdaki ethernet kartına ağ geçidi verdiğimde sistem duruyor çünki hangi ağ geçidinden nereye çıkacağını bilmiyor. Bunun bir çözümü varmı?

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts