Cisco Gshdsl Modem Kablo
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
Cisco Gshdsl Modem Kablo

1-Cisco gshdsl modem içinden (kutusundan)4 telli kablo çıkıyor.(gshdsl hat bağlantısı için ) 2-Telekomun verdiği uç sayısı normal olarak 2 pinlere bağlı 4 ucdan ortadaki iki kabloyu kullanarak bağladım birbirine. (uzaktan

  1. #1
    voip is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    187

    Default Cisco Gshdsl Modem Kablo

    1-Cisco gshdsl modem içinden (kutusundan)4 telli kablo çıkıyor.(gshdsl hat bağlantısı için )
    2-Telekomun verdiği uç sayısı normal olarak 2

    pinlere bağlı 4 ucdan ortadaki iki kabloyu kullanarak bağladım birbirine.

    (uzaktan sürekli konfigurasyonu değiştiriyorum ama hat bir türlü oturmadı)


    bu kablo olayında bi varyasyon yada konfigurasyon içinde değişiklik var mı?

  2. #2
    hakan is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    istanbul
    Posts
    760

    Default

    bağlantı hızı nedir?
    Tür telekom' u arayarak hattı oturtmayı denediniz mi?

  3. #3
    voip is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    187

    Default

    bağlantı hızı 2048 evet türk telekomla savaştım uzun süre configide kontrol ettim.Son şüphe kablo

  4. #4
    NoComment79 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    18

    Default

    Konfigurasyonuzu kontrol ediniz.G.SHDSL hattı nerede sonlandırıyorsun frame-relay yada metroethernet mi?internet amaçlımı mı kullanıyorsun?yada noktadan nokataya G.SHDSL baglantın mı var?Çözüm için en güzel yol konfigurasyonu göndersen bakıp nerede hata oldugunu söyleyebilirim.Konfigurasyon dogruysa %100 telekomdandır.121 arıza kayıt servisinden arıza açabilirsin.Telekomun g.shdsl modemi olan ekipleri var gelip kontrol ederler.

  5. #5
    Cagdas Yalman is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    427

    Default

    gshdsl hatta hattı oturkmak ile nerde sonlandiğinin ilgisi yok. evet 4 telli kablo çıkıyor orta 2 uç kullanılıyor. TT den portunuzun nerde sonlandığını ip dslamdamı yoksa eth. dslam damı sonandığını öğrenin. ona göre örnek konf. yollayalım 2 tarafiçinde conf. girmeniz gerekecek.

  6. #6
    voip is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    187

    Default

    default config ile düzgün çalıştı.Mevzuu türk telekomla alakalı.Konuya son vereyim dedim.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

  7. #7
    NoComment79 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    18

    Talking

    Konuya son vermen güzel olmuş

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts