OSPF Konfigurasyonu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
OSPF Konfigurasyonu

Arkadaslar Packet tracer da (4.11) Ospf konfigurasyonu yaparken backbone area (Area 0) dan baks ikinci bir area (Area 1) tanimlayamiyorum sadece area o hizmeti var diye hata veriyor aceba bir

  1. #1
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Unhappy OSPF Konfigurasyonu

    Arkadaslar Packet tracer da (4.11) Ospf konfigurasyonu yaparken
    backbone area (Area 0) dan baks ikinci bir area (Area 1) tanimlayamiyorum
    sadece area o hizmeti var diye hata veriyor
    aceba bir ayar mi yapmam gerekli?
    Konu gandalf_3466 tarafından (10.03.2008 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    Pakcet Tracer CCNA için hazırlanmış bir simulasyon programı olduğu için Multi Area OSPF konfigurasyonu'na izin vermiyor olabilir. CCNA 'de Single Area OPSF kullanılacağını varsayarak böyle yapılmış olabilir.
    Tavsiyem CCNP için hazırlanmış Boson veya GNS3 veya Dynagen Dynamips.
    sitemizden bu programları ve IOS ları temin edebilirsin. Kolay gelsin.

    Kod:
    Router(config)#router ospf 1
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area ?
    <0-4294967295>  OSPF area ID as a decimal value
      A.B.C.D         OSPF area ID in IP address format
    
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 1
    Only AREA 0 is supported
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 0
    Router(config-router)#end
    
    Router#show  running-config
    router ospf 1
     log-adjacency-changes
     network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 0
    !

  3. #3
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Alıntı System Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pakcet Tracer CCNA için hazırlanmış bir simulasyon programı olduğu için Multi Area OSPF konfigurasyonu'na izin vermiyor olabilir. CCNA 'de Single Area OPSF kullanılacağını varsayarak böyle yapılmış olabilir.
    Tavsiyem CCNP için hazırlanmış Boson veya GNS3 veya Dynagen Dynamips.
    sitemizden bu programları ve IOS ları temin edebilirsin. Kolay gelsin.

    Kod:
    Router(config)#router ospf 1
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area ?
    <0-4294967295>  OSPF area ID as a decimal value
      A.B.C.D         OSPF area ID in IP address format
    
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 1
    Only AREA 0 is supported
    Router(config-router)#network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 0
    Router(config-router)#end
    
    Router#show  running-config
    router ospf 1
     log-adjacency-changes
     network 192.168.1.0 0.0.0.255 area 0
    !

    evet ayni hata ile bende karsilastim
    ama Dynagen Dynamips ile multi area icin gerekli 5 router eklemeyi bilmiyorum
    gns3 sitede sizin verdiginiz youtube goruntusunden baska anlasilir bir bilgi malesef yok
    yinede tesekkurler

  4. #4
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    CCNP için hazırlanmış Boson 'u indirin.
    http://www.4shared.com/file/25009142...Pv60Final.html

  5. #5
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    cok tesekkur ederim
    birde bunu deneyelim
    iyi geceler

  6. #6
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    Multi Area OSPF Konfigurasyonu Yapmak için 6 Router'lı bir topology
    ( Boson CCNP içindir ) ( Boson CCNP 7.02 de denendi )

    Dosya ekte'dir.

    Kod:
    R3#show running-config 
    router ospf 10
     network 12.1.1.0 0.0.0.255 area 0
     network 34.1.1.0 0.0.0.255 area 1
     network 35.1.1.0 0.0.0.255 area 2
    Bundan sonra Boson topology dosyalarını da Packet Tracer dosyaları gibi siteye yükleyebilirsiniz.

    Örnek : multi area ospf.top

    Burda .top uzantılı dosya Boson 'da hazırlanmış Topology dosyasını temsil eder.

    Eklenti Ekle seçeneğinden Boson Topology 'lerinizi yükleyebilirsiniz.

    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  7. #7
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Alıntı System Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Multi Area OSPF Konfigurasyonu Yapmak için 6 Router'lı bir topology
    ( Boson CCNP içindir ) ( Boson CCNP 7.02 de denendi )

    Dosya ekte'dir.

    Kod:
    R3#show running-config 
    router ospf 10
     network 12.1.1.0 0.0.0.255 area 0
     network 34.1.1.0 0.0.0.255 area 1
     network 35.1.1.0 0.0.0.255 area 2
    Bundan sonra Boson topology dosyalarını da Packet Tracer dosyaları gibi siteye yükleyebilirsiniz.

    Örnek : multi area ospf.top

    Burda .top uzantılı dosya Boson 'da hazırlanmış Topology dosyasını temsil eder.

    Eklenti Ekle seçeneğinden Boson Topology 'lerinizi yükleyebilirsiniz.

    Adminim Ospf multi area konfigurasyonunu
    Uc router ile yapabildim hemde dynagenle
    daha saglam oldu vede ogretici
    Kod:
    [localhost]
    [[7200]]
    image = C:\Program Files\Dynamips\images\C7200-JK.bin

    [[ROUTER R1]]
    model = 7200
    s1/0 = R2 S1/0
    idlepc = 0x606c0bd8

    [[ROUTER R2]]
    model = 7200
    idlepc = 0x606c0b78


    [[ROUTER R3]]
    s1/0 = R2 s1/1
    idlepc = 0x606c0bd8
    model = 7200


    denemek isteyenler icindir

  8. #8
    root Guest

    Standart

    asagidaki linkte de pek hos bir flash sunumu var;

    http://www.quantrimang.com/lab/cisco/BSCN/bscn-09.swf

  9. #9
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Alıntı root Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asagidaki linkte de pek hos bir flash sunumu var;

    http://www.quantrimang.com/lab/cisco/BSCN/bscn-09.swf
    Hocam eline saglik Hakkaten cok yararli bir link
    Bu arada Admin mi degisti?

  10. #10
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    yok hayir, ben nickimi degistirdim. admin veya moderasyon ile ilgili birsey degismedi ve ben sitede sadece yoneticiyim. System halen sitenin sahibi ve diger moderasyon ekibi faal olarak burada gorevlerinin basindalar.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok