selam arkadaşlar.Dynamips ile ilgili bir sorum olacak.Router ios larını yükledim sorunsuz çalışıyor ama merak ettiğim bir switch ios'u yükleyip switch emüle edebilir miyiz ? Dynamips sadece router emüle etmek için hazırlanmış bir program mı ?
![]() | | |
selam arkadaşlar.Dynamips ile ilgili bir sorum olacak.Router ios larını yükledim sorunsuz çalışıyor ama merak ettiğim bir switch ios'u yükleyip switch emüle edebilir miyiz ? Dynamips sadece router emüle etmek için
selam arkadaşlar.Dynamips ile ilgili bir sorum olacak.Router ios larını yükledim sorunsuz çalışıyor ama merak ettiğim bir switch ios'u yükleyip switch emüle edebilir miyiz ? Dynamips sadece router emüle etmek için hazırlanmış bir program mı ?
hayır switch konfigurasyonu da yapabilirsiniz
bir örnek verebilir misiniz ?
[localhost]
[[3640]]
image = /usr/local/cisco/dynagen-0.9.2/lab-2/image.bin
ram = 64
idlepc = 0�60401a54
[[ROUTER SWITCH-A]]
model = 3640
slot1 = NM-16ESW
F1/1 = SWITCH-B F1/1
F1/2 = SWITCH-C F1/2
[[ROUTER SWITCH-B]]
model = 3640
slot1 = NM-16ESW
F1/2 = SWITCH-D F1/2
[[ROUTER SWITCH-C]]
model = 3640
slot1 = NM-16ESW
F1/1 = SWITCH-D F1/1
[[ROUTER SWITCH-D]]
model = 3640
slot1 = NM-16ESW
----
Dipnot : biliyorsunuz daha önceki bir yazımda " NM-16ESW " ün
(Ethernet switch module, 16 ports) olduğunu söylemiştim.
Bu örnek bir NET dosyası. yakın zamanda resimli ve video'lu bir Switch ve Router konfigurasyonu örnekleri hazırlayacağız.
teşekkürler cevabınız için.Benim yapmak istediğim dynamips programında switch'in CLI penceresinde switch komutlarını girmek.Mesela vlan,vlan name,show vlan brief... gibi.Anladığım kadarıyla bunun için switch ios'u yüklemem lazım.Switch router örneklerinizi iple çekerek bekliyoruz.