Dynagen Dynamips Kurulumu ve Kullanımı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 12 Sayfadan 1. Sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 111 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Dynagen Dynamips Kurulumu ve Kullanımı

Merhabalar; İster yeni başlayan olsun ister orta seviyede ister konunun uzmanı olsun. Mutlaka projelendirme, eğitim, inceleme vs. için Cisco Cihazlarına ihtiyacımız olacaktır. Fakat cihazların fiyatları çok yüksek olduğundan bu işlemi

  1. #1
    resfect isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    5

    Arrow Dynagen Dynamips Kurulumu ve Kullanımı

    Merhabalar;
    İster yeni başlayan olsun ister orta seviyede ister konunun uzmanı olsun. Mutlaka projelendirme, eğitim, inceleme vs. için Cisco Cihazlarına ihtiyacımız olacaktır. Fakat cihazların fiyatları çok yüksek olduğundan bu işlemi cisconun IOS unu bilgisayarda emüle ederek yapabiliriz.

    Cisco son ürünlerinde software tabanlı sistemler ürettiklerinden bu cihazların IOSlarını PC üzerinden Dynagen Dynamips programı ile emüle edebiliriz. Dynagen Dynamips programının en son versiyonunu
    Dynagen: Dynamips / Pemu Front-End - Browse Files at SourceForge.net adresinden indirebilirsiniz.
    1.ADIM..Aynı zamanda bu programın çalışması için paket yakalamaya yarayan http://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_0.exe programını ilk olarak kurunuz.
    Kurulum işlemleri bittikten sonra masaüstünüze "Dynamips Server" ve "Network device list" ikonları gelecektir.
    2.ADIM..Buraya kadar yaptıgımız işlemler program kurulumu ile alakalı. Baştan belirttiğim gibi gerçek Cisco IOS unu emule edebiliriz demiştik, yani bunun için bize hangi IOS istiyorsak (Desteklediği routerler 2691-3620-3640-3660 3725-3745-7200) onu netten bulmamız gerekecek. (NOT: Eğer IOS bulmada sıkıntı çeken arkadaslar olursa bendekileri rapide atabilrim)
    3.ADIM..Buldugumuz Cisco IOS u Dynagen Dynamips Kurulumu yaptıgımız (Genelde C:\Program Files\Dynamips\) yerdeki images klasorunun altına kopyalıyoruz. (C:\Program Files\Dynamips\images\xxx.bin)
    4.ADIM..Başlat\Çalıştır\Notepad yazın ..ve aşağıdaki komutları yazınız.

    Kod:
     [localhost]
        
         [[XXXX]]
             image = C:\Program Files\Dynamips\images\xxx.bin
    
    [[ROUTER R1]]
            model = XXXX
            s1/0 = R2 S1/0
    
         [[ROUTER R2]]
            model = XXXX
    Komutlarda "XXXX" olan sizin indirdiğiniz IOS nosudur. Mesela "3645"..Yani XXXX olanları siz "3645" olarak değiştirmeniz gerekecek..İmages altındaki dosya orjinal haliyle de "c3645-is-mz.123-1a.bin" olacaktır. Sonra bu txt dosyasını istediginiz isimle xxx.net olarak kaydediniz.

    5.ADIM.. Dynamips Server çalıştırın sonra xxx.net dosyasını çalıştırın..!

  2. #2
    resfect isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    5

    Standart

    6.ADIM..xxx.net dosyasını çalıştırdıgımızda ;
    Warning: Starting R1 with no idle-pc value
    Warning: Starting R2 with no idle-pc value

    uyarılarını alırız. Bunun anlamı su an CPU %100 çalışıyor demektir. Bu şekilde kullanmanız tavsiye edilmez. Bunun için xxx.net ekranında "idlepc get R1" konutunu yazınız ve entera basınız. listede sol tarafta yıldızlı olan satırı seçiyoruz (1-10) arası bir rakam ve entera basıyoruz. Sonra "idlepc save R1" yaparak kaydediyoruz. Bu işlemi R2 için de yapıyoruz. "idlepc get R2" ve * lı secenek sonra "idlepc save R2"

  3. #3
    triskeles isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    Ellerine,emeğine sağlık çok teşekkürler
    Cisco ios lar konusunda biraz sıkıntı yaşadım açıkcası Cisco IOS 'ları rapide paylaştırırsan çok memnun oluruz.

  4. #4
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    Alıntı triskeles Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ellerine,emeğine sağlık çok teşekkürler
    ios lar konusunda biraz sıkıntı yaşadım açıkcası rapide paylaştırırsan çok memnun oluruz

    Cisco 7200 Router IOS Download
    http://rapidshare.com/files/53775968/7200_ios.rar.html

  5. #5
    triskeles isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    teşekkürler dostum

  6. #6
    triskeles isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    bulasıya kadar canım çıktı ama bu ayarları yaptıktan sonra routerlara bağlanmayı buldum

    telnet R1

    veya

    telnet R2

    dedikten sonra entera bastığımızda routerımıza bağlanıyoruz arkadaşlar

  7. #7
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Arrow

    tabi daha önce
    start R1
    start R2
    yazmayı da ihmal etmiyoruz

    -------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------

    Örnek bir Dynagen Dynamips NET dosyası şu şekilde olmalıdır.

    Topology bu olsun.



    [localhost]

    [[7200]]
    image = C:\C7200-JK.BIN
    ram = 128



    [[ROUTER R1]]

    autostart = False
    model = 7200
    s1/0 = R2 s1/0
    s1/1 = R7 s1/1
    console = 3000
    idlepc = 0x606c0bd8


    [[ROUTER R2]]


    autostart = False
    model = 7200
    s1/1 = R3 s1/1
    s1/2 = R4 s1/1
    console = 3001
    idlepc = 0x606c0bd8

    [[ROUTER R3]]


    autostart = False
    model = 7200
    s1/2 = R6 s1/0
    console = 3002
    idlepc = 0x606c0bd8

    [[ROUTER R4]]


    autostart = False
    model = 7200
    s1/2 = R5 s1/0
    s1/0 = R3 s1/0
    s1/3 = R7 s1/0
    console = 3003
    idlepc = 0x606c0bd8


    [[ROUTER R5]]



    autostart = False
    model = 7200
    console = 3004
    idlepc = 0x606c0bd8


    [[ROUTER R6]]



    autostart = False
    model = 7200
    console = 3005
    idlepc = 0x606c0bd8


    [[ROUTER R7]]




    autostart = False
    model = 7200
    console = 3006
    idlepc = 0x606c0bd8

    -------------------------------------------
    -------------------------------------------

    Burda dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da dynagen dynamips 'i ilk kez çalıştırdığınız zaman,
    idlepc = bilmemne
    değerini silmiş olmalısınız. Çünkü sizin işlemcinize göre uygun bir değer seçeceksiniz. Nasıl mı ?

    idlepc get R1


    gibi bir komutla. Burda " R1 " Net dosyasındaki herhangi bir Router ismini temsil eder.
    size idlepc değerini

    idlepc save R1

    gibi bir komutla kaydediyorsunuz. NET dosyasına " idlepc = 0x606c0bd8 " e benzer bir değer yazılmış olduğunu göreceksiniz.

  8. #8
    x25
    x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2007
    Mesajlar
    331

    Standart

    veya telnet /all

  9. #9
    triskeles isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    6

    Standart

    evet onları ben açmaya çalışırken yazmıştım galiba sallamıştım tutmuş

  10. #10
    tsaritas Guest

    Standart

    arkadaşlar ben bunu yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok