Cisco Role Based CLI Access Erişim sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 sonuçtan 1 ile 2 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco Role Based CLI Access Erişim sorunu

merhaba kenar switchlerde 2 kullanıcı oluşturup kısıtlı yetkiler verdim bu kullanıcılara PARSER oluşturdum. conf t aaa new-model aaa authentication login default local aaa authorization exec default local if-authenticated end enable

  1. #1
    leohazard99 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2016
    Mesajlar
    24

    Standart Cisco Role Based CLI Access Erişim sorunu

    merhaba kenar switchlerde 2 kullanıcı oluşturup kısıtlı yetkiler verdim bu kullanıcılara PARSER oluşturdum.

    conf t
    aaa new-model
    aaa authentication login default local
    aaa authorization exec default local if-authenticated
    end
    enable view
    ***
    conf t
    parser view test
    secret test458
    commands exec include show interfaces status
    commands exec include show port-security address
    commands exec include configure terminal
    commands exec include wr memory
    commands configure include interface GigabitEthernet1/0/1
    commands configure include interface GigabitEthernet1/0/2
    commands interface include switchport mode access
    commands interface include switchport access vlan
    commands interface include switchport port-security
    commands interface include switchport port-security mac-address sticky
    commands interface include description
    commands interface include shutdown
    commands interface include no
    exit

    username kullanici1 privilege 7 view test password 123456
    username kullanici2 privilege 7 view test password 789101

    konfigürasyonunu yaptım sadece 2 porta erişip o portlarda port-security leri kullansınlar ve vlan atama -desc girme .vs
    sorunsuz çalıştı ama bir zamandan sonra kullanıcılar 'no' komutunu ve 'switchport mode access-access vlan ' komutlarını kullanamamaya başladılar.
    yani bu komutlar çalşımamaya başladı
    Sho running-conf | s parser
    dediğimizde
    commands interface include no
    commands interface include switchport mode access
    commands interface include switchport access vlan

    bu komutların configürasyonda olmadığı nı gördüm .parserin altına Ekledim ama yine görünmüyor .Belli bir zaman çalışıyor sonra bu komutlara yetki yokmuş gibi çalışmıyor
    Neden i nedir nerede yanlış yapıyorum acaba ??

  2. #2
    leohazard99 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2016
    Mesajlar
    24

    Standart

    parser kullanan kimse yok mu ?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok