Cisco switch putty ile bağlanma
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, artık " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle sitemizde katılıma devam edebilirsiniz.

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Cisco switch putty ile bağlanma

Cisco switch de port lara bağlı olan pc(ip/veya-mac) leri görmek istiyorum. Vaktiniz olursa yardımcı olabilirmisiniz. switch e putty ile telnet den bağlanıyorum. iyi çalışmalar

  1. #1
    ofis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    21

    Default Cisco switch putty ile bağlanma

    Cisco switch de port lara bağlı olan pc(ip/veya-mac) leri görmek istiyorum.
    Vaktiniz olursa yardımcı olabilirmisiniz.
    switch e putty ile telnet den bağlanıyorum.

    iyi çalışmalar

  2. #2
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,181

    Default

    switch üzerinde IP yoksa o subnet ( vlan ) ten, arp göremezsin. ama mac adreslerini görebilirsin.
    The day that never comes

  3. #3
    ofis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    21

    Default

    switch in kendi ip si var.bağlanırken putty ile telnet üzerinden ip ile bağlanıyorum.yine switch e bağlı pc lerinde ip si var .
    switchlerde vlan yapılandırması yok.
    ben mesela 5 nolu port ta hangi pc ler bağlı (ip ve ya mac) görmek istiyorum.
    bir portta 1 pc olabilir .diğer bir portta ise birden fazla pc olabilir.çoğaltıcı hup kullanılmış olabilir.
    ben bunları görmek istiyorum.vaktiniz olursa yardımcı olabilirmisiniz.
    iyi akşamlar

  4. #4
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,181

    Default

    eğerki switche bağlı pc ler ile switch e bağlandığın IP aynı subnetteyse, hangi porttan hangi IP li PC olduğunu görebilirsin.

    önce show ip arp ile switchin arp tablosunu görürsün, show mac address-table ilede hangi mac hangi portta olduğunu bulup. eşleştrime yaparak. hangi IP hangi portta bulaiblirsin
    The day that never comes

  5. #5
    ofis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    21

    Default

    sayın hocam
    switch de herhangi bir vlan yapılandırılması yok
    1 - sadece bir port daki mac ve ip leri nasıl görebilirim
    2 - show mac address-table ile bulduğum mac adreslerinin ip sini nasıl bulabilirim

    iyi çalışmalar

  6. #6
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,181

    Default

    eğer senin bilgisayarında aynı switche bağlı ise, pc de "arp -a" cıktısı ile "show mac address-table" çıktısını eşleştir hangi portta hangi IP bulunuyor bulabilirsin...
    The day that never comes

  7. #7
    ofis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    21

    Default

    aynı ağ dayız .fakat aynı switch de değiliz

  8. #8
    AcLMasteR is offline Administrator
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Ankara
    Posts
    1,181

    Default

    aynı vlanda ya da aynı subnetteysenizde olur
    The day that never comes

  9. #9
    ofis is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    21

    Default

    bir deneyim.tam olarak arp -a nasıl çalıştırayım

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts