Cisco 2600 Router Enable Password Sorunu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Cisco 2600 Router Enable Password Sorunu

Merhaba, Cisco 3640 routerımı Cisco 2600 router a yedekliyecem. Fakat bir sorunum var. depodan çıkartığım c2600 routerımın enable şifresini bilmiyorum. Routerımın enable şifresini nasıl resetliyecem ? Bu konuda yardımcı olabilir

  1. #1
    leomare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    142

    Standart Cisco 2600 Router Enable Password Sorunu

    Merhaba,

    Cisco 3640 routerımı Cisco 2600 router a yedekliyecem. Fakat bir sorunum var. depodan çıkartığım c2600 routerımın enable şifresini bilmiyorum. Routerımın enable şifresini nasıl resetliyecem ? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    teşekkürler.

  2. #2
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    arama yaparak nasıl şifre kırıldığını öğrenebilirsiniz.
    routerınız sıfırsa kullanıcı adının cisco şifresinin de admin olması lazım. ya da şifresi de cisco dur.

  3. #3
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    Merhaba

    http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_password_recovery09186a0080094675.shtml

  4. #4
    leomare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    142

    Standart

    Teşekkürler.

  5. #5
    Soul isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,080

    Standart

    [QUOTE=kozalak;19065]arama yaparak nasıl şifre kırıldığını öğrenebilirsiniz.
    routerınız sıfırsa kullanıcı adının cisco şifresinin de admin olması lazım. ya da şifresi de cisco dur.[/QUOTE]

    router sıfır ise cisco cisco admin falan yok:=)

  6. #6
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Başka bir yerdeki yazımdan alıntı yaptım buyrun ;


    Şimdi console dan bağlanan biri şifreleri nasıl değiştirir ona bakalım.

    1)İlk olarak router açılırken “ctrl+break” tuşlarına basıyoruz.Bu şekilde yaparak router’ın “rommon” modda açılmasını sağlarız.

    2)router şu şekilde başlar;

    rommon1>

    bu adımda router’ın açılış sırasını değiştireceğiz.Yani router’ın NVRAM’i görmeden açılmasını sağlayacağız.Bilindiği gibi şifreler NVRAM de tutulur.

    rommon1>conf reg 0×2142

    rommon2>reset

    3)Router artık NVRAM’i görmeden açılacaktır.Yani açılışta şifre sormayacaktır.

    router>enable

    router#conf ter

    router(config)#

    4)Şimdi eski konfigürasyonumuzun zarar görmemesi için NVRAM deki bilgileri RAM’e aktarıyoruz.(Bu çok önemli yoksa bütün konfigürasyon gider).

    Router(config)#do copy startup-config running-config

    5)Artık yeni şifreleri verebiliriz.

    enable şifresi;

    router(config)#enable secret cisco

    console şifresi;

    router(config)#line console 0

    router(config-line)#password cisco1

    router(config-line)#login

    telnet şifresi;

    router(config)#line vty 0 4

    router(config-line)#password cisco2

    router(config-line)#login

    6)Yeni şifrelerimizi verdik,şimdi bunları kaydedip, birde routerın açılışını eski haline getirip işimizi bitiriyoruz.

    router(config)#do wr

    router(config)#config-register 0×2102

    router(config)#do reload

  7. #7
    leomare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    142

    Standart

    !--- The router was just powercycled, and during bootup a
    !--- break sequence was sent to the router.


    !

    *** System received an abort due to [B]Break Key [/B]***

    signal= 0x3, code= 0x500, context= 0x813ac158
    PC = 0x802d0b60, Vector = 0x500, SP = 0x80006030
    rommon 1 > confreg 0x2142

    You must reset or power cycle for new config to take effect

    rommon 2 > reset



    Break key basıyorum console da düşmüyor. Dellenecem. Bu sorunla karşılaşmış olan var mı ?

  8. #8
    leomare isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    142

    Standart

    Ctrl+Break tuşuna bastım fakat düşmüyor . :) bu akşam bitmeyecek :)

  9. #9
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,

    Cisco' nun dokumanında asagidaki gibi bir bilgi var:

    "Press Break on the terminal keyboard within 60 seconds of power up in order to put the router into ROMMON. "


    http://www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps259/products_password_recovery09186a0080094675.shtml#ex_pass

  10. #10
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    laptop kullanıyosanız fn yi kullanmanız gerekebilir
    The day that never comes

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok