Encapsulation Failed
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
Encapsulation Failed

Merhaba, 4 adet router(FR_SW, R1, R2, R3) kullanarak frame-relay konfigurasyonu yaptim. FR_SW: Frame-relay switch. S0/0 ile R1 S0/1 ile R2 S0/2 ile R3' e bagli R1: Hub. R2' ye ulasmak

  1. #1
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart Encapsulation Failed

    Merhaba,

    4 adet router(FR_SW, R1, R2, R3) kullanarak frame-relay konfigurasyonu yaptim.

    FR_SW: Frame-relay switch.
    S0/0 ile R1
    S0/1 ile R2
    S0/2 ile R3' e bagli

    R1: Hub. R2' ye ulasmak icin DLCI 122, R3' e ulasmak icin DLCI 123' u kullaniyor. S0/0 ile FR_SW' e bagli.
    R2: Spoke. R1' e ulasmak icin DLCI 221. S0/0 ile FR_SW' e bagli
    R3: Spoke. R1' e ulasmak icin DLCI 321. S0/0 ile FR_SW' e bagli

    Gerekli konfigurasyonlari yaptiktan sonra R3' den R2' yi pingledigimde debug ciktisinda "encapsulation failed" mesaji aliyorum. Internette yapmis oldugum arastirmalarda bunun layer 3- layer 2 mapping ile ilgili oldugunu buldum fakat kendi topolojimde cozum bulamadim. Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

    Asagida routerlarin konfigurasyonlari mevcut.

    FR_SW:
    frame-relay switching
    !
    !
    !
    interface FastEthernet0/0
    no ip address
    shutdown
    dublex auto
    speed auto
    !
    interface Serial0/0
    no ip address
    encapsulation frame-relay
    logging event subif-link-status
    logging event dlci-status-change
    clock rate 56000
    no frame-relay inverse-arp
    frame-relay intf-type dce
    frame-relay route 122 interface Serial0/1 221
    frame-relay route 123 interface Serial0/2 321
    !
    interface Serial0/1
    no ip address
    encapsulation frame-relay
    logging event subif-link-status
    logging event dlci-status-change
    clockrate 56000
    frame-relay inverse-arp
    frame-relay intf-type dce
    frame-relay route 221 interface Serial0/0 122
    !
    interface Serial0/2
    no ip address
    encapsulation frame-relay
    logging event subif-link-status
    logging event dlci-status-change
    clockrate 56000
    frame-relay inverse-arp
    frame-relay intf-type dce
    frame-relay route 321 interface Serial/0 123
    !


    R1:
    interface Serial0/0
    ip address 172.12.123.1 255.255.255.0
    encapsulation frame-relay
    clock rate 56000
    !
    interface FastEthernet 0/0
    ip address 172.12.23.1 255.255.255.0
    !
    interface loopback 0
    ip address 1.1.1.1 255.255.255.255
    !
    ip route 2.2.2.2 255.255.255.255 172.12.123.2

    R2:
    interface Serial0/0
    ip address 172.12.123.2 255.255.255.0
    encapsulation frame-relay
    clock rate 56000
    !
    interface FastEthernet 0/0
    ip address 172.12.23.2 255.255.255.0
    !
    interface loopback 0
    ip address 2.2.2.2 255.255.255.255


    R3:
    interface Serial0/0
    ip address 172.12.123.3 255.255.255.0
    encapsulation frame-relay
    clock rate 56000
    !
    interface FastEthernet 0/0
    ip address 172.12.23.3 255.255.255.0
    !
    interface loopback 0
    ip address 3.3.3.3 255.255.255.255
    !
    ip route 2.2.2.2 255.255.255.255 172.12.123.1

  2. #2
    mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    24

    Standart

    Merhaba

    topolojiyi dynamips te denedim problemsiz calisti, Sizdeki hatanin nerede oldugunu bulmak icin R1,R2,ve R3 te 'show frame pvc' ve 'show frame map' komutlarini deneyebilirsiniz eger birincisi DLCI larini aktif gormuyorsa layer 1 veya 2 problemi olabilir eger map komutu hic bir sey gostermiyorsa inverse-arp calismiyor olabilir.
    O zaman butun pvcleri tek tek R1.R2 ve R3 te frame-map ip komutu ile tanimlamaniz gerekebilir.

  3. #3
    yaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Londra
    Mesajlar
    245

    Standart

    Bir bakayim, ama arkadas zaten GNS3(Dynamipste)denemis calisiyor ama firsat bulursam bakarim.
    Konu yaman tarafından (11.12.2008 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir. Sebep: extra bilgi
    Yaman

  4. #4
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Merhaba,

    R1, R2, R3 'deki "show frame-relay map" ve "show frame-relay pvc" komutunun ciktilarini gonderiyorum. DLCI' lar active gorunuyor.

    R1:
    R1#sh frame-relay pvc

    PVC Statistics for interface Serial0/0 (Frame Relay DTE)

    Active Inactive Deleted Static
    Local 2 0 0 0
    Switched 0 0 0 0
    Unused 0 0 0 0

    DLCI = 122, DLCI USAGE = LOCAL, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial0/0

    input pkts 1 output pkts 8 in bytes 34
    out bytes 762 dropped pkts 0 in pkts dropped 0
    out pkts dropped 0 out bytes dropped 0
    in FECN pkts 0 in BECN pkts 0 out FECN pkts 0
    out BECN pkts 0 in DE pkts 0 out DE pkts 0
    out bcast pkts 1 out bcast bytes 34
    5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    pvc create time 00:02:20, last time pvc status changed 00:01:30

    DLCI = 123, DLCI USAGE = LOCAL, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial0/0

    input pkts 13 output pkts 8 in bytes 1282
    out bytes 648 dropped pkts 0 in pkts dropped 0
    out pkts dropped 0 out bytes dropped 0
    in FECN pkts 0 in BECN pkts 0 out FECN pkts 0
    out BECN pkts 0 in DE pkts 0 out DE pkts 0
    out bcast pkts 2 out bcast bytes 68
    5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    pvc create time 00:02:26, last time pvc status changed 00:01:26
    R1#sho
    R1#show fr
    R1#show frame-relay ma
    R1#show frame-relay map
    Serial0/0 (up): ip 172.12.123.2 dlci 122(0x7A,0x1CA0), dynamic,
    broadcast,
    CISCO, status defined, active
    Serial0/0 (up): ip 172.12.123.3 dlci 123(0x7B,0x1CB0), dynamic,
    broadcast,
    CISCO, status defined, active
    R1#


    R2:
    R2#sh frame-relay pvc

    PVC Statistics for interface Serial0/0 (Frame Relay DTE)

    Active Inactive Deleted Static
    Local 1 0 0 0
    Switched 0 0 0 0
    Unused 0 0 0 0

    DLCI = 221, DLCI USAGE = LOCAL, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial0/0

    input pkts 11 output pkts 1 in bytes 1074
    out bytes 34 dropped pkts 0 in pkts dropped 0
    out pkts dropped 0 out bytes dropped 0
    in FECN pkts 0 in BECN pkts 0 out FECN pkts 0
    out BECN pkts 0 in DE pkts 0 out DE pkts 0
    out bcast pkts 1 out bcast bytes 34
    5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    pvc create time 00:01:57, last time pvc status changed 00:01:47
    R2#sh frame-relay ma
    R2#sh frame-relay map
    Serial0/0 (up): ip 172.12.123.1 dlci 221(0xDD,0x34D0), dynamic,
    broadcast,
    CISCO, status defined, active
    R2#


    R3:
    R3#show frame-relay pvc

    PVC Statistics for interface Serial0/0 (Frame Relay DTE)

    Active Inactive Deleted Static
    Local 1 0 0 0
    Switched 0 0 0 0
    Unused 0 0 0 0

    DLCI = 321, DLCI USAGE = LOCAL, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial0/0

    input pkts 7 output pkts 16 in bytes 614
    out bytes 1594 dropped pkts 0 in pkts dropped 0
    out pkts dropped 0 out bytes dropped 0
    in FECN pkts 0 in BECN pkts 0 out FECN pkts 0
    out BECN pkts 0 in DE pkts 0 out DE pkts 0
    out bcast pkts 1 out bcast bytes 34
    5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
    pvc create time 00:01:54, last time pvc status changed 00:01:44
    R3#show frame-relay map
    Serial0/0 (up): ip 172.12.123.1 dlci 321(0x141,0x5010), dynamic,
    broadcast,
    CISCO, status defined, active
    R3#e


    R2' deki debug ciktisi:
    *Mar 1 00:12:51.375: IP: s=172.12.123.3 (Serial0/0), d=2.2.2.2, len 100, rcvd 4
    *Mar 1 00:12:51.375: ICMP type=8, code=0
    *Mar 1 00:12:51.379: IP: tableid=0, s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), routed via RIB
    *Mar 1 00:12:51.379: IP: s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), len 100, sending
    *Mar 1 00:12:51.383: ICMP type=0, code=0
    *Mar 1 00:12:51.383: IP: s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), len 100, encapsulation failed
    *Mar 1 00:12:51.387: ICMP type=0, code=0
    *Mar 1 00:12:53.411: IP: tableid=0, s=172.12.123.3 (Serial0/0), d=2.2.2.2 (Loopback0), routed via RIB
    *Mar 1 00:12:53.415: IP: s=172.12.123.3 (Serial0/0), d=2.2.2.2, len 100, rcvd 4
    *Mar 1 00:12:53.415: ICMP type=8, code=0
    *Mar 1 00:12:53.419: IP: tableid=0, s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), routed via RIB
    *Mar 1 00:12:53.419: IP: s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), len 100, sending
    *Mar 1 00:12:53.423: ICMP type=0, code=0
    *Mar 1 00:12:53.423: IP: s=2.2.2.2 (local), d=172.12.123.3 (Serial0/0), len 100, encapsulation failed
    *Mar 1 00:12:53.427: ICMP type=0, code=0

  5. #5
    irony isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    914

    Standart

    Ayrica bende GNS3 ' de deniyorum. Ama bir turlu R3' den R2' yi pingleyemiyorum. R3' den R2 ' ye ulasmak icin R1 ve R3' de static route tanimi yaptim.

    NOT: R1' den R2 ve R3' u pingleyebiliyorum. Ayni sekilde R2 ve R3' den de R1' i pingleyebiliyorum.

  6. #6
    mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    24

    Standart

    irony ben dun mesaj atarken hic baglanti olmadigini dusunmustum.
    Eger hub'a ulasip spoke dan spoke ulasamiyoran 2 cozum var


    1. cozum static frame mapping yapmak
    R2 de frame map ip 172.12.123.3 221
    R3 de frame map ip 172.12.123.2 321

    cunku inverse arp paketleri R2'den R1'e gider ama R1 onlari R3'e gondermez

    2. cozum static route (frame map lazim degil)

    R2 de ip route 172.12.123.3 255.255.255.255 172.12.123.1
    R3 de ip route 172.12.123.2 255.255.255.255 172.12.123.1

    eger default route veya daha genel bir static route yaptiysan calismaz. cunku routing table da 172.12.123.0 connected route olarak s0/0'a yonlendirilmis durumda.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok