Cisco Asa 5510 firewall üzerinde nasıl untrust interface oluşturabiliriz ve bunun üzerinden bazı ipler firewalla dahil olmadan nasıl dışarı çıkabilirler ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılar
Cisco Asa 5510 firewall üzerinde nasıl untrust interface oluşturabiliriz ve bunun üzerinden bazı ipler firewalla dahil olmadan nasıl dışarı çıkabilirler ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılar
Merhaba untrust networkden kastiniz DMZ gibi mi?
Inside olan trusted , outside olan untrusted olarak tabir edilir , level lar verilerek yapılıyordu sanıyorum , bazı ip ler firewall a dahil olmadan çıkabilirler derken web/ftp server gibi bir uygulama için mi istiyorsunuz öyle ise DMZ kullanmanız lazım , yoksa trusted olan yani iç network ünüzle ilgili farklı bir uygulamamı ?
Tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışırız
Cisco Network Engineer
CCNA | CCNA Security
CCNP
şimdi sistemimizde bazı ipler üstünden çok medya geçiyor ve bunları firewall 'a dahil olmadan geçmesini istiyoruz .
bunu nasıl yapabiliriz hocam ? ?
saygılar
firewallunuz nedir?
ornegin asa ise De-Militarize Zone (DMZ) Portuna ekleyebilirsin onları.
Diger arkadaslarimin da belirttigi gibi DMZ yada DMZ trafigine de dahil olmasini istemiyorsaniz DMZ ozelliklerine sahip yeni bir interface olusturarak yapabilirsiniz. Security-level' ini 50' nin altinda bir deger verebilirsiniz.
firewall a dahil olmadan geçmesini istiyorsanız switch ya da router'a direk bağlayabilirsiniz makinaları
firewall 'ımız cisco asa 5510 ve ben ise çok hakim değilim bu cihaza ve işin açıkçası sürekli hergun baska bir problemi ile uğraşıyorum .. şimdi benim asa 5510 da 4 interface var (inside , outside , dhcp , management) ve maksimum 4 interace lisansım var dmz nedir nasıl oluştururum gerekli ipleri oraya nasıl eklerim , daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz
Merhaba,
Bu 4 adet fiziksel portu kullanabilirsiniz demek oluyor. Boyle durumlarda sub interface olayi devreye giriyor. Subinterface ile dmz networku olusturmanizi oneririm.