+ Konuyu Cevapla
Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

Yeni Başlamak Isteyenler Için Açıklama - Cisco Egitimleri Icin

CISCO Genel bölümündeki Yeni Başlamak Isteyenler Için Açıklama - Cisco Egitimleri Icin tartışması; Merhaba arkadaşlar, üstadlar; Forumunuz sayesinde birçok sertifika programından haberdar oldum ama biraz kafam karıştı forumda yeni olduğum için(açıkçası final haftası ...

1. yoshisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member yoshisu is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

Yeni Başlamak Isteyenler Için Açıklama - Cisco Egitimleri Icin

Merhaba arkadaşlar, üstadlar;
    Forumunuz sayesinde birçok sertifika programından haberdar oldum ama biraz kafam karıştı forumda yeni olduğum için(açıkçası final haftası çok fazla takip edemedim forumu ama haftaya takipe başlayacağım).
    Ben elektronik mühendisliği 2.sınıfta okuyan bir öğrenciyim.İzninizle birkaç size birkaç soru soracağım:
    1)Bir elektronik mühendisliği öğrencisi olarak hangi eğitim ve sertifikalar bana yardımcı olur network konusunda(ccnp,ccna,ccsp,ccip vb birçok isim duydum cahilliğime verin)
    2)Advance düzeyinde ingilizcem var.acaba bu yeterli midir? yoksa önce ingilizcemi mi geliştirmeliyim?/türkçe kurs ve sınavlar mevcut mudur?
    3)özellikle bursa'da bu konuda yardımcı olabilecek kuruluşlar\kurslar mevcut mudur?
    4)sınavlara nerede nasıl girebilirim?Güncel olarak bilgilenebileceğim takip edebileceğim bir yer var mıdır?
    5)Üniversitede hangi alana yönlenmeliyim(Telekominikasyon, devreler ve sistemler vb.)
    6)Nasıl başlamalıyım, ustalarım olarak tavsiyeleriniz nelerdir?

İlginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

2. bulentuygur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member bulentuygur is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

Alıntı yoshisu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, üstadlar;
    Forumunuz sayesinde birçok sertifika programından haberdar oldum ama biraz kafam karıştı forumda yeni olduğum için(açıkçası final haftası çok fazla takip edemedim forumu ama haftaya takipe başlayacağım).
    Ben elektronik mühendisliği 2.sınıfta okuyan bir öğrenciyim.İzninizle birkaç size birkaç soru soracağım:
    1)Bir elektronik mühendisliği öğrencisi olarak hangi eğitim ve sertifikalar bana yardımcı olur network konusunda(ccnp,ccna,ccsp,ccip vb birçok isim duydum cahilliğime verin)
    2)Advance düzeyinde ingilizcem var.acaba bu yeterli midir? yoksa önce ingilizcemi mi geliştirmeliyim?/türkçe kurs ve sınavlar mevcut mudur?
    3)özellikle bursa'da bu konuda yardımcı olabilecek kuruluşlar\kurslar mevcut mudur?
    4)sınavlara nerede nasıl girebilirim?Güncel olarak bilgilenebileceğim takip edebileceğim bir yer var mıdır?
    5)Üniversitede hangi alana yönlenmeliyim(Telekominikasyon, devreler ve sistemler vb.)
    6)Nasıl başlamalıyım, ustalarım olarak tavsiyeleriniz nelerdir?

İlginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

1- bence yanlışı en başta yapıyorsun. sertfika alman bişey ifade etmez bu işi nerden öğrenmeye başlarım diye yola çıkmalısın. Zaten bu işin içine girdiğinde herşey sırayla gelir. Gün gelir sertifikaya ihtiyacın olur girer alırsın.

2- bu işi yapcaksan bence türkçeyi unut. Benim çok iyi ingilizcem yok o yüzden çok fazla zorluk çekmişimdir. En önemli kaynağın cisco.com olacak.

3- geçen gün böyle bi başlık vardı oraya bi bak. Bursada bi kurum varmış sanırım.

4-sınavı internetten satın alıyosun yetkili sınav merkezinde giriyosun.Cisco Testing with Pearson VUE

5-tanıdığım en iyi networkçü uçak mühendisliği mezunu. bilmem anlatabildimmi.

6-nasıl başlarsın sorusuna cevap vermek zor. genel network bilgin varmıdır. bilgisayarla aran nasıldır bilmiyorum. bir bilgisayara ip vermektende başlarsın. ccna kitabını alıp çalışmayada başlarsın.

bu kadar uzunda kimseye yazmamıştım. boş vaktime geldi.
    inşallah lafta kalmaz başlarsın. takıldığın yerler olursa buralardayız

3. yoshisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member yoshisu is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

Çok sağolasın Bülent abi.eminim görüşlerin benim için çok faydalı olacak. aslında çocukluğumdan beri bilgisayarla içiçeyim, genel olarak windows'a hakimim, c# de amatörce programlar yazıyorum ama işin kurgu yönü, mühendisliği apayrı birşey.yanında bir yılgöstericinin olması gerekiyor belli bir yere gelene kadar, bende bu yüzden sizlere danıştım. bu konuda ne kadar çok fikirden faydalanabilirsem benim için o kadar iyidir diye düşündüm.

4. bulentuygur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member bulentuygur is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

CCNA Dökümanları (Cisco Certified Network Associate) (640-802)

başlıklı konuyu incelermisin. tam sana göre. arkadaşımız çok iyi bir kaynak hazırlamış.

5. mbaybarsk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member mbaybarsk is on a distinguished road
    Rep Puanı
    2

1- Cisco sertifikaları işe yarar. Bunun yanında alternatif olarak Juniper'ın veya wireless ile ilgiliysen başka kuruluşların da sertifikasyonları var. Ama cisco iyidir.

2- İngilizcen advanced değil de advance ise biraz daha geliştirmende fayda var Aslında çok ileri bir ingilizceye sahip olman şart değil ama büyük avantaj bence. Karşılaşacağın bütün ciddi kaynaklar ingilizce olacak, yani ne kadar iyisen ingilizcede o kadar iyi. okuaycağın dokümanların haddi hesabı olmayacak muhtemelen.

3- İnternetin olduğu yerde hiçbir kuruma ihtiyacın yok aslında. Video eğitim kaynaklarına göz at (cbt nuggets, trainsignal)

4- Sınavı boşver şimdilik. En az birkaç ay çalışman lazım, bu süreçte öğrenirsin.

5- Bence elektronik okumak büyük bir avantaj olabilir. Belli bir seviyeye geldikten sonra, derslerin içeriğini sen de değerlendirip kendin seçebileceksin. Kendin karar ver.

6- CBT nuggets'ın CCENT/CCNA video serisini izleyerek başla.

6. yoshisu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member yoshisu is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

söyledikleriniz doğrultusunda, tavsiye ettiğiniz dökümanlarla ciddi olarak çalışmaya başlayacağım, 10gün sonra şu finallerin stresini atar atmaz
    en azından kafamdaki ilk sorulara çözüm buldum burada. tabi bu burada bitmez ikinci üçüncü nesil sorularımda gelecek sanırım konuyu kurcaladıkça

7. server isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member server is on a distinguished road
    Rep Puanı
    0

TŞK...
    Çok güzel belirtmişşiniz bülent bey.

+ Konuyu Cevapla