| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Arkadaşlar P4S CCNA de 640-801 de 2.83 practise exam kısmında 5 ci soruda cok şaşırdım sorunun cevabı A olması gereken yere B görünüyor fikri olan arkadaşar yardımcı olurmusunuz. bu sorunun doğru sıkkının B olması imkansız bana göre A olması lazım..
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| |||
| bakın şimdi arkadaşlar dediğini anladım sdttin ama hepsinin prefixleri aynı yani hepsi aynı subnet bloğunda yerleştirilmiş. farklı vlanlarda olduğu içinde farklı networklerdeolmak zorunda zaten vlanların amacıda networkleri küçük sanal networklere bölmek. ben hala kafamdaki su sorunu atamıyom farklı vlanlardaki pc ler birbirne ping atamazlar eğer routing işlemi yapılmamışssa . bunu acıklayabilirmisiniz.
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| ||||
| prefixleri aynı ama aynı blokta değiller 192.168.11.1 255.255.255.0 ------------------- 192.168.11.(1 - 254) bloğunda 192.168.12.1 255.255.255.0 --------------- 192.168.12.(1 - 254) bloğnda farklı network oldukları için routing gerekebilir.yinede iyice araştırmak gerekir
__________________ 66 Vatan,10 ( Baku)Mekân... Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları CCNP Yolunda ufak adımlarla... Konu sdttn_58 tarafından (07-29-2008 Saat 11:51 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| dikkat edersen diğer ark ın dediği gibi hepsi farklı subnette...tamam farklı vlan lar arası ping atılmaz fakat burda routing yapılmış zaten.her vlan daki pc kendi gw sini yazdığı anda diğerlerine ping atabilir. router ın tek eth girişi olduğu için bu tarz yapı olmak zorunda. |
| ||||
| 192.169.14.0 networkünde olan bir aktif cihaza 192.169.13.0 networkünden gateway veremezsiniz..Ben illa vericem diyorsanız aktif cihazınızı 13.0 networkünün bulunduğu vlan' a almak zorundasınız... Routing elbette yapıcaksınız lakin bunun için önce router' a kadar bir erişim sağlamak zorundasınız router' in subinterfacinide bulunduğunuz vlan için ayrıdığınız ip bloğu içinden vermeniz gerekir.. Bu vlan oluştumanın ve haberleşmenin sağlanması için gerekli en temel şarttır kolay gelsin... |
| |||
| routing yapılmamış soruda bak ne diyor... "but unable o ping host C diyor yani routing yapılmamış ...sdttn aynı blockta diil diyorum bende zaten aynı blokta olmadıkları için ping atamıyor olsalar gerek sorun nedir burda ne olması lazım.tabi sen ccnp eğitimen e gidiyon dah aiyi bilirsin. birde sınavda kaç soru yanlış yapmamamız lazım en fazla ki..
| ||||
| hocam burdaki sorun host c nin gateway le aynı networkte olmaması.hiç aynı networkte oturmayan iki pc bir biri ile haberleştiğini görmedim (birebir bağlı olarak).sınavda hiç yanlış yapmayacakmış gibi gir.ben girdiğimde baraj 849 du.
__________________ 66 Vatan,10 ( Baku)Mekân... Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları CCNP Yolunda ufak adımlarla... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|