| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Acaba bi yerde yanlış bişey mi yaptım? Packet tracer'da NAT simülasyonu hazırladım. bunun için standart access-list yazdım. PC0'dan 'Internet'e ulaşamam gerekiyor. Ama ulaşılıyor. access-list durumuna baktım. En ilginci de burası ya. Her denemede 'deny' sayısı artıyor. Ama her denemede de ulaşabiliyorum. Nerde yanlış yapıyorum? şifreler: cisco ![]() Konu yubi tarafından (07-21-2008 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.. |
| |||
| Haklısın. Yani amacıma ulaşmışım farkında değilim Şimdi anladım.Gerçek bir uygulama olsaydı 192.168.3.50 yine dışarı çıkacaktı aynı şimdiki gibi. Ama ISP'ler private(özel) adresleri engelledikleri için internete girişine izin verilmeyecekti. Hıımmmm. Teşekkürler. |
| |||
| Bir sorum daha olacak bu topoloji ile ilgili. Sw2 ile Sw3 arasına bir bağlantı daha yaptım (redundant). Sw2'nin f0/8 (vlan20) ile Sw3'ün f0/8 (vlan 10)'ün vlan'ları farklı. R2 üzerinden de encapsulation yaptım. Bu durumda PC1 ile PC2'nin farklı vlanlarda olduğu için haberleşememesi gerekmiyor mu? R2'deki encapsulation sayesinde mi haberleşebiliyorlar? |
| ||||
| Alıntı:
![]()
__________________ 66 Vatan,10 ( Baku)Mekân... Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları CCNP Yolunda ufak adımlarla... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|