| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Merhaba elimde bir ağ var özellikleri: * Merkezde frame relay ile cisco modem ve içeride 1 server 5 pc * Diğer uçlardada farklı semtlerde bulunan ve ghdsl bağlı olan şubeler var. İstediğim şu : Şu anda şubeler merkezde bulunan server a ulaşabiliyorlar ama merkezdeki başka bir bilgisayara ulaşamıyoruz bunun için ne yapabilirim. Daha önce gns3 ile denemelerim oldu ama bu şekilde gerçek bir ağla hiç uğraşmadım. Bu sistemi benden önce başka bir arkadaş kurmuş ve benim bu sorunu çözmem gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler |
| |||
| Merkezdeki sunucu 192.168.50.20 mask 255.255.255.0 merkezdeki pc 192.168.50.55 mask 255.255.255.0 şubede ki pc 192.168.49.2 mask 255.255.255.0 firewall ve acl yok tracert denemedim route la ilgisi olabilir ma eksik olan ne bilmiyorum? 49.2 ip li makina 50.20 ye ulaşıyor ama 50.55 e ulaşamıyor |
| |||
| Arkadaşlar sanırım problemi sayenizde anladım. Merkezdeki pc de ağ geçidi yok o yüzden isteklere cevap vermiyor. Ama daha büyük bir sorun var oda şu: Şubeden ulaşmak istediğim merkezde bulunan pc nin üstünde 2 adet ethernet kartı var ve biriyle internete çıkıyor diğeri ile yerel ağa bağlanıyor. Doğal olarak yerel ağdaki ethernet kartına ağ geçidi verdiğimde sistem duruyor çünki hangi ağ geçidinden nereye çıkacağını bilmiyor. Bunun bir çözümü varmı? |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|