| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Merkez Metroethernet burda serverlar üzerinde özel uygulamalar çalışıyor Şube adsl var kullanıcılar burdan internete çıkıyor Bunun yanısıra g sdsl point to point aldım Şubedeki kullanıcılarım adsl üzerinden internete çıkarken aynı zamanda uygulamaları çalıştırmak için merkeze bağlanmaları gerekiyor.(G sdsl üzerinden) yol alıcaklar Merkez cisco 3560 switch şube cisco g sdsl modem 800 serisi Kuracağım yapı ile ilgili genel config bilgileri ve fikirlerinizi bekliyorum.Şubeye bi routing ve vpn için firewall almam gerekirmi vs... Yardım yardım yardım ve rica.teşekkürler |
| |||
| subede gshdsle soyle bir tanım girilebilir. Ornek olarak. Merkez serverlar 192.198.10.x/24 sube c-878 tarafinda wan:10.1.1.2/30 Lan 192.168.44.5/24 ADSL modem LAN ip 192.168.44.2/24 sube tarafinda ip route 192.198.10.x 255.255.255.0 10.1.1.1 name merkez_LAN ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.44.2 bu conf sayesinde servera doğru giden trafiği g.shdsl e diğer her trafiği adsl modeme gonderecektir. bu sekilde trafiği bölebilirsin. |
| |||
| Bu konuyla ilgili olarak sana süper bir fikir sunabilirim.Maliyeti biraz yüksek olabilir. Merkeze metroethernet üzerinden bir firewall alınmalı.Şube sayısına baglı olarak bandwith belirlenmeli ve daha sonra şubelede bulunan adsl modemlerle merkezdeki firewall üzerine vpn yapılmalı.Şubelerdeki internet istekleri vpn tunnel üzerinden merkezdeki firewall üzerine yönlendirilmeli.Böylece şubelerin internet çıkışlarını kontrol altında tutabilirsin.Bu vpn tunneller ayrıca g.shdsl data hattının backup ı olarakta kullanılabilir.![]() Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.Eve gidip uyuyacam bu mesajı yazarken çok zorlandım ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|